آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل:
ملی گرایی واکسن اشتباه است/ تولید واکسن کرونا باید دو برابر شود
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از رویکرد ملی گرایانه (انحصاری) کشورهای دارا در قبال تولید و توزیع واکسن مقابله با ویروس کرونا انتقاد کرد و آن را یک اشتباه بزرگ خواند.
اعتمادآنلاین| دبیرکل سازمان ملل از رویکرد کشورهای دارا در خرید، تولید و توزیع واکسن مقابله با کرونا به شدت انتقاد کرد.
به گزارش فارس، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل از رویکرد ملی گرایانه(انحصاری) کشورهای دارا در قبال تولید و توزیع واکسن مقابله با ویروس کرونا انتقاد کرد و آن را یک اشتباه بزرگ خواند.
براساس گزارش اسپوتنیک، گوترش گفت: من معتقدم که «ملی گرایی واکسن» اشتباه بزرگ است و تولید جهان واکسن کرونا باید دو برابر میزان فعلی افزایش یابد.
وی در مصاحبه با آژانس خبری روسیه گفت: برخی از کشورها خیلی سریع درحال واکسیناسیون جمعیت خود هستند اما شمار زیادی از کشورهای دیگر حتی یک دُز هم واکسن دریافت نکردهاند و به طور کلی در کشورهای در حال توسعه ما شاهد یک شکاف بزرگ در ارتباط با واکسیناسیون هستیم.
دبیر کل سازمان ملل که پیش از این نیز از رویکرد کشورهای ثروتمند در تولید، خرید و توزیع واکسن انتقادات شدیدی مطرح کرده بود افزود: بنابراین ملی گرایی و انحصارگرایی در واکسن اشتباه است. برای من واضح است که تولید جهانی واکسن باید دوبرابر میزان فعلی شود و برای این هدف ما نیاز به همکاری کشورهای مختلف داریم که ظرفیت تولید واکسن را داشته باشند.
گوترش ابراز امیدواری کرد که همه تولیدکنندگان واکسن قادر باشند به طرح جهانی واکسیناسیون بپیوندند تا همگان قادر به دریافت واکسن شوند.
وی در عین حال تاکید کرد که سازمان ملل از طرح «کوواکس» به منظور توزیع عادلانه واکسن در سراسر جهان قاطعانه حمایت خواهد کرد.
کوواکس صندوق سازمان ملل در ارتباط با خرید و توزیع واکسن است که هدف از آن تقسیم عادلانه واکسن میان کشورهای جهان به ویژه کشورهای کم برخوردار است.
دبیر کل سازمان ملل متحد پیش از این در توییتی بدین منظور نوشته بود: «هیچکدام از بخشهای پاسخ جهانی به همهگیری کرونا از تولید و توزیع واکسن گرفته تا حمایت از کشورهای در حال توسعه، آنچنان که لازم است، پیش نمیرود.»
وی در ادامه نوشت: «ما فقط با یک اقدام جسورانه به این دوره وحشتناک پایان خواهیم داد و بهبودی پایدار و فراگیر را شروع خواهیم کرد.»
براساس آمارهای منتشر شده، برخی از کشورهای مانند کانادا، آمریکا، رژیم صهیونیستی بیشترین میزان خرید واکسن را در جهان دارند به گونه ای که طبق برآوردها میزان خرید آنها مازاد بر جمعیت آنهاست درحالیکه در برخی از کشورهای فقیر حتی یک نفر نیز در مقابل کرونا واکسینه نشده است.
دیدگاه تان را بنویسید