کد خبر: 488715
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۲ ۱۱:۵۲:۱۹
| |

افشاگری یک تحلیلگر نظامی:

آمریکا در سال 1958 درصدد انجام یک حمله اتمی به چین بود

به نوشته روزنامه هندوستان تایمز، اسناد محرمانه ای که توسط دنیل الزبرگ، تحلیل‌گر نظامی سابق به صورت آنلاین منتشر شده، نشان می‌دهند، طراحان نظامی آمریکا تصور می‌کردند که جماهیر شوروی سابق به چین کمک می‌کند و با تسلیحات اتمی تلافی خواهد کرد؛ بهایی که فرض می‌کردند ارزش پرداخت برای حفاظت از تایوان را دارد.

آمریکا در سال 1958 درصدد انجام یک حمله اتمی به چین بود
کد خبر: 488715
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۲ ۱۱:۵۲:۱۹

اعتمادآنلاین| اسناد محرمانه‌ای که توسط یکی از تحلیل‌گران نظامی سابق منتشر شده، نشان می‌دهند، برنامه‌ریزان نظامی آمریکا در سال 1958 میلادی برای حملات اتمی به چین با هدف حفاظت از تایوان در برابر حمله‌ای از جانب نیروهای کمونیست فشار می‌آوردند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه هندوستان تایمز، این اسناد محرمانه که توسط "دنیل الزبرگ"، تحلیل‌گر نظامی سابق به صورت آنلاین منتشر شده، نشان می‌دهند، طراحان نظامی آمریکا همچنین تصور می‌کردند که جماهیر شوروی سابق به چین کمک می‌کند و با تسلیحات اتمی تلافی خواهد کرد؛ بهایی که فرض می‌کردند ارزش پرداخت برای حفاظت از تایوان را دارد.

الزبرگ بخشی از این اسناد فوق سری درخصوص این بحران را که موقتا در سال 1975 از حالت طبقه‌بندی خارج شده بود، به صورت آنلاین منتشر کرد و روزنامه نیویورک تایمز برای نخستین بار آن را گزارش داد.

الزبرگ که در حال حاضر 90 سال سن دارد، به خاطر افشاگری‌اش به رسانه‌ها در سال 1971 میلادی درباره یکی از اسناد فوق سری پنتاگون پیرامون جنگ ویتنام موسوم به "اوراق پنتاگون" معروف است.

الزبرگ به روزنامه نیویورک تایمز گفت: اوایل دهه 1970 میلادی از اسناد فوق سری پنتاگون درباره بحران تایوان کپی گرفتم و اکنون همزمان با افزایش تنش‌ها میان آمریکا و چین درخصوص تایوان آن را منتشر می‌کنم.

نویسندگان این سند نوشته‌اند: ژنرال "ناتان تواینینگ"، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در آن زمان صریحا گفته بود که اگر حمله‌ای صورت گیرد، آمریکا از تسلیحات اتمی علیه پایگاه‌های هوایی چین استفاده می‌کند تا از یک کمپین حملات هوایی جلوگیری کند.

در این سند با نقل قول از ژنرال تواینینگ آمده است: اگر این اقدام مانع حمله نشود آن وقت گزینه دیگری جز انجام حملات اتمی به عمق چین یعنی تا شانگهای وجود ندارد.

در این رویداد، "دوایت آیزنهاور"، رئیس جمهور وقت آمریکا تصمیم گرفت تا به تسلیحات مرسوم و رایج تکیه کند.

بحران 1958 میلادی هنگامی که نیروهای کمونیست چین حملات توپخانه‌ای به جزایر تحت کنترل تایوان را متوقف کردند و کنترل این منطقه را به نیروهای ناسیونالیست تحت رهبری "چیانگ کای شک" محول کردند، پایان یافت.

چین، تایوان را یکی از استان‌های شورشی خود می‌داند که یک روز حتی اگر لازم باشد با زور مجددا تحت کنترل پکن در می‌آید.

واشنگتن از سال 1979 میلادی پکن را به رسمیت شناخته اما روابط خود با تایپه را حفظ کرده و یکی از مهم‌ترین متحدانش محسوب می‌شود.

در ماه‌های اخیر نیروی هوایی چین حملات خود به منطقه شناسایی دفاع هوایی تایوان را افزایش داده است.

آمریکا نیز مرتبا تحت عنوان "آزادی دریانوردی" عملیات‌های خود را در راه آبی تنگه تایوان انجام می‌دهد.

انتظار می‌رود جو بایدن، رئیس جمهور امریکا به زودی استراتژی خود درخصوص چین را اعلام کند و درخواست‌ها از وی برای اعلام تعهد صریح آمریکا به دفاع نظامی از تایوان رو به افزایش است.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها