ملازهی، کارشناس مسائل خاورمیانه:
اسرائیل به ناچار نتانیاهو را کنار گذاشت/ دولتی سر کار آمد که با بایدن هماهنگ باشد
پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل خاورمیانه: نتانیاهو از طریق آقای کوشنر با ترامپ خیلی نزدیک بود و سیاستی که بایدن در ارتباط با اسرائیل دارد تا حدی متفاوت تر از سیاستی است که ترامپ داشت. بنابراین اینها متوجه شدند که آمریکایی ها احتمالا در یک استراتژی جدیدی در ارتباط با مسائل خاورمیانه فکر می کنند و بر اساس آن، نتانیاهو نمی توانست نخست وزیر شود و مجموعه حاکمیت در اسرائیل به این نتیجه رسید که باید یک دولتی بیاید که بتواند با بایدن، هماهنگ شود و کار کند.
اعتمادآنلاین| کارشناس مسائل خاورمیانه درباره پایان نخست وزیری نتانیاهو گفت: رقابت ها قطعا در درون جناح لیکود تشکیل خواهد شد و آنها سعی می کنند در اسرع وقت شرایطی را به وجود بیاورند که این دولت نتواند به کارش ادامه بدهد و شکست بخورد ولی باز هم می شود تاکید کرد که در شرایط کنونی، اینها راهی جز این نداشتند که با سیاست بایدن خود را هماهنگ کنند و ناچار نتانیاهو را کنار گذاشتند.
به گزارش برنا «پیرمحمد ملازهی»، کارشناس مسائل خاورمیانه، در خصوص پایان 12 سال نخست وزیری نتانیاهو گفت: واقعیت این است که هدف اصلی مجموعه ای از احزاب کوچکی که جمع شدند و توانستند دولت تشکیل بدهند، کنار گذاشتن نتانیاهو بود ولی باتوجه به اختلاف نظرهای شدیدی که در درون این گروه است، این ائتلاف، ائتلاف شکنده ای است.
او افزود: واقعیت این است که نتانیاهو از طریق آقای کوشنر با ترامپ خیلی نزدیک بود و سیاستی که بایدن در ارتباط با اسرائیل دارد تا حدی متفاوت تر از سیاستی است که ترامپ داشت. بنابراین اینها متوجه شدند که آمریکایی ها احتمالا در یک استراتژی جدیدی در ارتباط با مسائل خاورمیانه فکر می کنند و بر اساس آن، نتانیاهو نمی توانست نخست وزیر شود و مجموعه حاکمیت در اسرائیل به این نتیجه رسید که باید یک دولتی بیاید که بتواند با بایدن، هماهنگ شود و کار کند.
ملازهی ادامه داد: به نظر من می آید که علت اصلی این تصمیم گیری در سطح بالای حکومتی در اسرائیل در ارتباط با تحول قدرت در داخل آمریکاست. در عین حال جریان راست افراطی، بخشی از آن در قدرت هست و خود همین نخست وزیر فعلی از نزدیکان نتانیاهو بود یعنی اینطور نیست که سیاستی که اینها در پیش می گیرند، سیاست متفاوت تری خواهد بود. تنها اتفاقی که افتاده این است که آن جریان اسلامی و عرب ها هم توانستند در این ائتلاف شرکت کنند و این اولین بار است که یک جریان فلسطینی هم وارد چنین روندی می شود.
او اظهار کرد: از این زاویه اگر نگاه کنید به نظر می رسد که یک تحول بزرگی است. اینکه طرفداران نتانیاهو و آن گروه های راست افراطی بگذارند این دولت ادامه پیدا کند به نظرم یک مقداری تردید وجود دارد. رقابت ها قطعا در درون جناح لیکود تشکیل خواهد شد و آنها سعی می کنند در اسرع وقت شرایطی را به وجود بیاورند که این دولت نتواند به کارش ادامه بدهد و شکست بخورد ولی باز هم می شود تاکید کرد که در شرایط کنونی، اینها راهی جز این نداشتند که با سیاست بایدن خود را هماهنگ کنند و ناچار نتانیاهو را کنار گذاشتند.
دیدگاه تان را بنویسید