کرزای:
طرح ملوکالطوایفی آمریکا برای افغانستان از سوی بایدن برملا شد
حامد کرزی گفت: خروج غیرمسئولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان، در حالی که غبار جنگ و بیقانونی فضا را تیره ساخته میتواند، شرایطی را بهبار آورد که طرح از قبل ایجاد شده ملوک الطوایفی که در سخنان جو بایدن برملا شد، به مردم افغانستان تحمیل گردد.
اعتمادآنلاین| «حامد کرزی» رییسجمهور پیشین افغانستان، در همایش وبیناری با عنوان «افغانستان؛ صلح و امنیت پایدار» به میزبانی تهران که در حال برگزاری است گفت: افغانستان حداقل در 2 قرن اخیر با 3 ابرقدرت وقت جهان درگیر بوده است. موقعیت استراتژیک و همجواری آن با امپراتوریهای بزرگ، باعث گردیده که کشورهای قدرتمند جهت جلوگیری از پیشرفت رقبای خود و محدود ساختن آنها، در صدد استفاده از جغرافیای ما برآیند.
به گزارش فارس، وی افزود: ولی در عین حال تاریخ پر افتخار و طبیعت آزاده مردمان این سرزمین، نگذاشته است که افغانستان، به مستعمره کسی تبدیل گردد. سلسله تجاوزها و جنگها اما ضرباتی است که بر پیکر کشور ما وارد ساخته است و در بسیاری موارد ما را از پیشرفتهای علمی و صنعتی جهان دور نگه داشته است.
کرزی ادامه داد: در آخرین مورد، 20 سال قبل، ایالات متحده آمریکا، با متحدینش بعد از حادثه اسفناک 11 سپتامبر 2001، تحت عنوان مبارزه با تروریسم، وارد صحنه کشور ما شدند. این بار افغانهای داغدیده از جنگهای خانمانسوز، با بیقانونیهای دوامدار، به امید رهایی از ناامنی، افراطیت، و تروریسم و اینکه جامعه جهانی همه به درکی رسیدند و حضور نیروهای خارجی را پذیرفتند.
رییسجمهور پیشین افغانستان خاطرنشان کرد: هرچند حضور 20 ساله آمریکا، با متحدینش، در افغانستان در عرصههای مختلف غیرنظامی، باعث پیشرفتهایی گردیده، ولی در عرصه نظامی با مبارزه با تروریسم، نتایج معکوس بهبار آورد.
وی تاکید کرد: کار مبارزه با تروریسم، بهگونهای پیش برده شد که در تضادی آشکار با شعاری بود که متواتر تبلیغ میشد.
کرزی گفت: من از همان آغاز زمانی که دیدم نحوه مبارزه با تروریسم، در واقعیت امر باعث تقویت افراطیت و تروریسم میگردد، با آن به مخالفت برخواستم. تا جایی که امضای پیمان امنیتی با ایالات متحده آمریکا را به ضرر کشور دانسته از آن خودداری نمودم.
وی افزود: اینک خروج نیروهای آمریکایی در حالی صورت میگیرد که نیروهای جدید تروریستی، در افغانستان سر برافراشته و بیقانونی و جنگ مردم افغانستان را به ستوه آورده است.
این دیپلمات برجسته افغانستان تصریح کرد: پروسه صلحی که در حدود 2 سال قبل از سوی آمریکا آغاز شد، هرچند باعث حل مشکلات آمریکا با تحریک اسلامی طالبان گردید، ولی باعث خاتمه جنگ و خونریزی در کشور ما و برای مردم عزیز ما نشد، اما خروج غیرمسئولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان، در حالی که غبار جنگ و بیقانونی فضا را تیره ساخته است میتواند، شرایطی را بهبار آورد که طرح از قبل ایجاد شده ملوک الطوایفی که در سخنان جو بایدن رییسجمهور آمریکا برملا شد، این بار بهصورت ناخواسته، بر مردم افغانستان تحمیل گردد.
وی تاکید کرد: مهمترین ضمانتی که میتوان از ایجاد ملک الطوایفی و ادامه بیثباتی در افغانستان و پیامدهای آن برای منطقه جلوگیری کند، برقراری صلح و امنیت هرچه عاجلتر در افغانستان است. مذاکرات صلحی که در روزهای اخیر در تهران برگزار شد، قدم مهمی در راستای دستیابی به صلح بود و در این مورد از تلاشها و مهماننوازی بیدریغ برادران ایرانی خود تشکر فراوان میکنیم.
رییسجمهور پیشین افغانستان ادامه داد: امیدواریم مذاکراتی که اکنون در قطر جریان دارد، نتیجه دلخواه برای مردم افغانستان داشته باشد. به این ترتیب بهترین، و کوتاهترین راه آوردن صلح در افغانستان، تلاش مشترک همسایههای عزیر ما و منطقه میباشد. یکی از مکانیسمهای مهم در این راستا، مکانیسمی است که در آن روسیه، چین، آمریکا و پاکستان مشترک در آن کار میکنند. پیوستن و همکاری ایران به این مکانیسم، میتواند روند صلح افغانستان را سرعت ببخشد.
وی در پایان گفت: امیدواریم که ایران با کشورهای دیگر اثرگذار در منطقه با این روند همکاری کند و از طریق اصلاح و قوت بخشیدن به این روند افغانستان را صاحب صلح دلخواه مردمش کند. میدانم که ایران کشور برادر ما و دوست و عزیز ما برای صلح افغانستان سعی و کوشش همهجانبه خود را ادامه خواهد داد.
دیدگاه تان را بنویسید