کد خبر: 507309
|
۱۴۰۰/۰۵/۰۴ ۱۲:۳۲:۰۶
| |

در میانه تنش با چین:

آمریکا بیش از 20 جنگنده «اف-22» به اقیانوس آرام می‌فرستد

در حالی که قائم‌مقام وزارت خارجه آمریکا برای گفت‌وگو با مقام‌های پکن به منظور کاهش تنش به چین سفر کرده، نیروی هوایی ایالات متحده در اقدامی تحریک‌آمیز از قصد خود برای اعزام 25 جنگنده رادارگریز به غرب اقیانوس آرام خبر داده است.

آمریکا بیش از 20 جنگنده «اف-22» به اقیانوس آرام می‌فرستد
کد خبر: 507309
|
۱۴۰۰/۰۵/۰۴ ۱۲:۳۲:۰۶

اعتمادآنلاین| نیروی هوایی ایالات متحده 25 جنگنده رادارگریز «اف-22» را برای یک رزمایش در ماه میلادی جاری به غرب اقیانوس آرام می‌فرستد. اقدامی که تحلیلگران آن را تلاش برای ارسال پیام فوری به چین در میانه تنش در منطقه می‌دانند.

به گزارش فارس به نقل از سی‌ان‌ان، نیروهای هوایی اقیانوس آرام در هاوایی این هفته اعلام کردند این جنگنده‌ها از گارد ملی هوایی هاوایی و از پایگاه مشترک «الماندورف-ریچاردسون» آلاسکا برای تمرینات Operation Pacific Iron در سال 2021 به سمت جزایر گوام و تنیان پرواز می‌کنند.

طبق این گزارش، تصور می‌شود این جنگنده‌های نسل پنجم به دلیل توانایی آنها در فرار از شناسایی رادار و ترکیب سیستم‌های اطلاعاتی داخل و خارج از هواپیما، پیشرفته‌ترین جنگنده‌های جهان هستند. طبق ادعای فرماندهی هند و اقیانوس آرام ایالات متحده، این رزمایش قرار است نیروهای منطقه‌ای ایالات متحده را «کشنده‌تر، سازگارتر و مقاوم‌تر» کند.

ژنرال «کِن ویلسباک» فرمانده نیروهای هوایی اقیانوس آرام به سی‌ان‌ان گفت که ایالات متحده هرگز پیش‌تر این تعداد رَپتور (پرنده شکاری) را در منطقه عملیاتی نیروهای هوایی اقیانوس آرام مستقر نکرده است.

طبق آمار نیروی هوایی آمریکا، ایالات متحده در حال حاضر حدود 180 فروند جنگنده اف-22 در ناوگان خود دارد که تقریباً نیمی از آن‌ها برای استقرار آماده هستند.

این اقدام آمریکا در حالی است که مقام‌های ارشد دولت این کشور به چین سفر کرده‌اند که به گفته منابع آگاه، اهداف این سفر کاهش تنش واشنگتن با پکن است.

«شی فِنگ» معاون وزیر خارجه چین امروز (دوشنبه) با «وندی شرمن» قائم‌مقام وزارت خارجه آمریکا در شهر «تیانجین» دیدار کرد. فنگ در این دیدار که در فضایی پر تنش در پی اقدامات تحریک‌آمیز اخیر واشنگتن علیه پکن برگزار شد، دولت‌های مختلف آمریکا را مسئول بن‌بست کنونی در روابط دو کشور دانست.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» وی در اظهاراتی صریح و بی‌تعارف با بیان اینکه آمریکا مشغول خلق دشمن‌های خیالی برای خود است، گفت: «این آمریکا بود که دیپلماسی اجباری را ابداع کرد».

این دیپلمات ارشد چینی توضیح داد: «روابط آمریکا-چین به بن‌بست رسیده و با دشواری‌های جدی مواجه است. ایالات متحده می‌خواهد احساس داشتن هدفی ملی را با نشان‌دادن چین به عنوان یک دشمن خیالی، زنده کند».

چین بارها نسبت به حضور نظامی آمریکا در منطقه اعتراض کرده و خواستار خروج فوری ناوها و تجهیزات نظامی آمریکا از منطقه است. چین همچنین مخالفت خود را با رویکرد زورگویانه آمریکا با کشورهای مستقل بیان داشته و مخالف رویکرد تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کشورها و ملت‌های مختلف است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها