کد خبر: 519218
|
۱۴۰۰/۰۸/۰۲ ۲۱:۵۱:۰۰
| |

میخاییل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی:

درخواست ایران برای ضمانت برجامی عرف دیپلماتیک است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت، خواست ایران برای تضمین آمریکا درخصوص عدم خروج دوباره از برجام، امری منطقی و قابل توجیه است.

درخواست ایران برای ضمانت برجامی عرف دیپلماتیک است
کد خبر: 519218
|
۱۴۰۰/۰۸/۰۲ ۲۱:۵۱:۰۰

اعتمادآنلاین| «میخاییل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز یکشنبه گفت، درخواست ایران از آمریکا برای ضمانت عدم خروج دوباره از توافق هسته‌ای، امری منطقی است.

به گزارش فارس، اولیانوف در پاسخ به سوالی در این زمینه، در حساب توئیتری خود نوشت: «فکر می‌کنم این مسئله به مذاکرات بستگی دارد. این خواسته ایرانیان منطقی و قابل توجیه به‌نظر می‌رسد. این [خواسته] نه‌تنها با عرف دیپلماتیک بلکه با عقل سلیم ابتدایی نیز هم‌خوانی دارد».

وی همچنین در پاسخ به توئیتی درباره عدم تمایل آمریکا به پایبند ماندن به یک توافق، نوشت: «با جمع‌بندی شما مخالف هستم. شرکت‌کنندگان در مذاکرات وین دیدگاه‌های متفاوتی درباره برخی موضوعات مورد بحث دارند اما همه آن‌ها از جمله آمریکا، به هدف احیای برجام به شکل اولیه آن، پایبند هستند».

ایران در سال 2015 به توافقی با کشورهای موسوم به گروه 1+5 برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال 1397 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

دولت جو بایدن، علی‌رغم اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران از انجام اقداماتی که برای بازگشت به برجام ضروری بوده خودداری کرده و عملاً پیگیری سیاست ترامپ را علیه ایران در دستور کار قرار داده است.

بایدن و مشاورانش گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند، اما می‌خواهند از بازگشت به برجام به عنوان «سکویی برای قوی‌تر و طولانی‌تر کردن» این توافق استفاده کنند.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

تاکنون شش دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (شنبه) با اشاره به گفت‌وگوهای اخیر ایران با اتحادیه اروپایی در تهران و ادامه آن در بروکسل گفت: «به‌زودی مذاکرات هسته‌ای با 1+4 از سر گرفته خواهد شد».

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها