بهانه گرجستان برای عدم حضور در نشست قفقاز
سفیر گرجستان در ترکیه با بهانه قرار دادن حمله روسیه به گرجستان در سالهای گذشته، از شرکت در نشست قفقاز با مشارکت ایران، روسیه ، ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان خودداری کرد.
سفیر گرجستان در ترکیه روز دوشنبه گفت که گرجستان در نشست بعدی گروه «۳+۳» موسوم به نشست قفقاز که در ترکیه برگزار میشود، شرکت نخواهد کرد.
به گزارش فارس، «جورج جانجگاوا» سفیر گرجستان در ترکیه به روزنامه «دیلی صباح» گفت: «گرجستان قطعا در نشست ۳+۳ شرکت نخواهد کرد».
براساس این گزارش، ترکیه به طور مکرر خواستار ایجاد یک ساز و کار 6 کشوری متشکل از ترکیه، روسیه، ایران، جمهوری آذربایجان، گرجستان و ارمنستان برای برقراری صلح، ثبات و همکاری دائمی در منطقه شده و آن را یک ابتکار برد-برد برای همه بازیگران منطقه در قفقاز توصیف کرده است
«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی (OIC) در اسلام آباد گفت که ترکیه امیدوار است گرجستان نیز در نشست آتی شرکت کند و ترکیه معتقد است که صلح دائمی از طریق همکاری متقابل مبتنی بر امنیت بین دولتها و مردم منطقه قفقاز جنوبی امکان پذیر است.
روسیه ماه گذشته میزبان نشست افتتاحیه این ساز وکار منطقهای بود. با این حال، گرجستان به دلیل حمله روسیه به این کشور از شرکت در آن خودداری میکند.
با این حال، گرجستان اعلام کرده که از تقویت روابط و همکاری در منطقه با سایر کشورهای همسایه حمایت میکند. نخست وزیر این کشور ماه گذشته گفت که این کشور گامهای موثری با ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای تضمین صلح پایدار در منطقه برداشته است.
جانجگاوا تاکید کرد که گرجستان هم ترکیه و هم جمهوری آذربایجان را شرکای راهبردی خود میبیند و ارمنستان را همسایه تاریخی و خوب در همسایگی با ایران میداند.
وی در زمینه روسیه مدعی شد، روسیه کشوری است که ۲۰ درصد از خاک گرجستان را اشغال کرده است.
وزیر امور خارجه روسیه چندی قبل برای حل و فصل مسائل منطقه قفقاز پیشنهاد تشکیل مکانیسمی جدید موسوم به گروه ۳+۳ را داد.
«سرگئی لاوروف» وزیر امر خارجه روسیه که بعد از دیدار با «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر خارجه ایران در مسکو در یک نشست خبری گفت، این مکانیسم بر موضوعات امنیت، روابط اقتصادی و حمل و نقل متمرکز خواهد بود.
لاوروف تصریح کرد: «بیانیه مشترک (سران روسیه، ارمنستان و آذربایجان که به درگیریها در ناگورنو-قرهباغ پایان داد) حاوی اصولهایی است که گامهای مشترک لازم برای رسیدن به سازش را مشخص میکنند.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه اضافه کرد: «ایران، روسیه و ترکیه به عنوان نزدیکترین همسایگان این سه کشور جمهوری نیز از این، منتفع خواهند شد.»
طبق گفته لاوروف، ایران نظر مثبتش را نسبت به این طرح ابتکاری ابراز کرده و کشورهای ترکیه و آذربایجان هم آن را تأیید کردهاند.
پیشتر گزارش شده بود، امیرعبداللهیان در دیدار با لاوروف خاطرنشان کرده است: «تجربه خیلی خوبی در همکاریهای منطقهای و بینالمللی با هم داریم. همکاریهای دوجانبه متنوعی داریم و امروز برای توسعه همه جانبه همکاریها گفتوگوهای بیشتری خواهیم داشت.»
دیدگاه تان را بنویسید