رزمایش بزرگ دریایی ناتو و آمریکا در دریای مدیترانه
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد، نظامیان ائتلاف ناتو و این کشور قرار است از روز دوشنبه هفته جاری یک رزمایش دریایی ۱۲ روزه را در دریای مدیترانه برگزار کنند.
به گفته جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، این رزمایش دریایی تحت عنوان رزمایش " Neptune Strike '۲۲" تا تاریخ چهارم فوریه ادامه پیدا خواهد کرد و قرار است به موجب آن توانمندیهای دریایی ناتو آزمایش شده و به نمایش گذاشته شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این رزمایش قرار است با شرکت ناو هواپیمابر یو.اس.اس هری ترومن آمریکا و یک روز بعد از آن برگزار شود که روسیه نیز اعلام کرد قصد دارد توامندی های دریایی خودش را در ماه های ژانویه و فوریه و از اقیانوس آرام گرفته تا اقیانوس اطلس به نمایش بگذارد.
ناوهواپیمابر یو.اس.اس هری ترومن به همراه ناوگروه رزمی همراهش از اواسط دسامبر هنگامی که مقامات آمریکا دستور به تغییر جایگاه این ناو از خاورمیانه به حوزه مدیترانه را دادند، در دریای مدیتران به سر برده است.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد، این تصمیم به جهت "اطمینان دهی مجدد" به اروپایی در ضمن وجود تنشها با روسیه اتخاذ شده است.
این خبر ساعاتی بعد از آن اعلام شد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مذاکراتی را با سرگئی لاوروف، همتای روس خود با هدف کاستن از تنشها پیرامون نگرانیهای مربوط به تدارک مسکو برای حمله به اوکراین انجام داد.
پنتاگون گفته است که رزمایش مذکور مستقیما به تنشهای پیرامون اوکراین مربوط نمی شود.
کربی روز جمعه به خبرنگاران گفت، تنشها با مسکو در بحثها درباره اجرای رزمایش دریایی نقش داشتهاند اما "خود رزمایش ناتو علیه هیچ نوع سناریویی که در ارتباط با اوکراین ممکن است رخ دهد، برنامه ریزی نشده است".
کربی همچنین تاکید کرد، رزمایش Neptune Strike '۲۲ "در واقع یک مانور دریایی ناتو با هدف آزمودن طیف وسیعی از توانمندی های دریایی که ما خواستار تضمین تداوم بهبودشان هستیم است".
با این حال این رزمایش دریایی نامش در فهرستی که در وبسایت ناتو در تاریخ ۱۴ دسامبر ۲۰۲۱ از رزمایشهای زمانبندی شده برای سال جاری میلادی منتشر شد، به چشم نمیخورد.
کربی بیان کرد: ملاحظات مقتضی با توجه به تنشهای فعلی در ارتباط با وضعیت رزمایشهای ما وجود داشته است. و بعد از همه آن ملاحظات و بحثها با متحدان ناتوی ما، تصمیم به ادامه مسیرگرفته شد.
روسیه نیز به اعلام مانورهای دریایی خودش برای ماههای ژانویه و فوریه در حوزههای اقیانوس اطلس، شمالگان، اقیانوس آرام و دریای مدیترانه پرداخت که قرار است در آنها بالغ بر ۱۴۰ کشتی جنگی و ۱۰۰۰۰ نظامی شرکت داشته باشند.
جان کربی تصریح کرد، این رزمایش ۱۲ روزه قرار است "قابلیت ناتو برای ادغام توانمندیهای رزمی دریایی رده بالای یک ناوگروه رزمی مربوط به یک ناو هواپیمابر را با هدف پشتیبانی از بازدارندگی و دفاع از یک ائتلاف به نمایش بگذارد".
اگرچه ناو هواپیما بر ترومن و گروه ضربتی آن "تحت کنترل عملیاتی ناتو" قرار خواهند گرفت، فرماندهی کلی رزمایش در دست دریادار یوجین اچ. بلک، فرمانده ناوگان ششم نیروی دریایی آمریکا، خواهد بود. کربی گفت که این رزمایش "فعالیتی از مدتها قبل برنامه ریزی شده" است و از سال ۲۰۲۰ در دست بررسی بوده و به تنش های فعلی با روسیه ارتباطی ندارد.
به گفته کربی، آمریکا با متحدان خود در ناتو بحث کرد که آیا "با توجه به تنش های فعلی" به این رزمایش ادامه دهد یا خیر، اما در نهایت تصمیم به اجرای آن گرفت.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، از شرکت ناو هواپیمابر ترومن به عنوان "نشانهای قوی از اتحاد ترانس آتلانتیک" استقبال کرد و افزود که این ائتلاف "همیشه آنچه لازم است برای حفاظت و دفاع از همه متحدانش انجام خواهد داد."
دیدگاه تان را بنویسید