بولتون، مشاور امنیت ملی دولت سابق آمریکا:
پوتین منتظر دور دوم ریاست جمهوری ترامپ است
جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت سابق آمریکا گفت، ولادیمیر پوتین منتظر است تا دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری و رسیدن به دور دوم ریاست جمهوری اش، واشنگتن را از ناتو خارج کند.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت سابق آمریکا این اظهارات را در جریان یک گردهمایی مجازی با واشنگتن پست با موضوع حمله روسیه به اوکراین بیان کرد.
بولتون در این اظهاراتش عمدتا از سیاست خارجی جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا در منطقه انتقاد کرد. در پایان این مراسم، مایکل دافی خبرنگار واشنگتن پست از او در مورد این پرسید که ترامپ چقدر به خارج ساختن آمریکا از ائتلاف ناتویی که شامل کانادا و بخش عمده اروپا نیز می شود نزدیک شد.
بولتون در کتاب خاطرات خود در مورد بررسی های ترامپ درباره مساله خروج از ناتو در سال ۲۰۱۸ نوشته و در پاسخ به این سوال گفت: "فکر می کردم او دست روی این قضیه گذاشت، اما حداقل در آن زمان از این موضع عقب نشینی نکرد."
بولتون ادامه داد: فکر می کنم ترامپ در صورت رسیدن به دومین دور ریاست جمهوری اش، آمریکا را از ناتو خارج کند و فکر می کنم پوتین منتظر این اتفاق است.
ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود، ناتو را به عنوان یک مشکل اضافی می نگریست و معتقد بود کشورهای اروپایی سهمی عادلانه و کافی از جانب خود برای تامین بودجه دفاعی این ائتلاف پرداخت نمی کنند. بولتون، پیشتر در دولت جورج دبلیو بوش یکی از مقامات وزارت خارجه این دولت بود و در سال ۲۰۱۸ به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ معرفی شد و یک سال و نیم بعد از آن از این سمت برکنار شد.
چند روز پیش او به رسانه نیوزمکس در واکنش به صحبت مجری درباره اینکه این رئیس جمهور سابق آمریکا "به روسیه سختگیر بوده" گفت که ترامپ "به سختی میدانست اوکراین کجاست."
بولتون در پاسخ به این سوال که آیا از نحوه مدیریت مساله اوکراین از سوی دولت ترامپ راضی است یا خیر، به انتقاد از رئیس سابق خود پرداخت.
بولتون گفت: فکر می کنم کار در دوره او خیلی بد پیش رفت. در وضعیتی که علاقه اصلی رئیسجمهور سابق آمریکا واداشتن رودی جولیانی به دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین با هدف تلاش برای یافتن سرور کامپیوتر هیلاری کلینتون (وزیر خارجه اسبق آمریکا و رقیب ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶) بوده، گفتوگو درباره مسائل ژئواستراتژیک سخت بود.
وی افزود: موقعیت اوکراین در گرداب سیاست های ریاست جمهوری آمریکا در چند سال گذشته، ایجاد یک رابطه مناسب با آمریکا را برای زلنسکی دشوار کرده، در حالی که به گفته بولتون آمریکا به طور بالقوه مهم ترین حامی اوکراین است.
ترامپ اولین تجربه استیضاحش از بابت ممانعت از ارائه کمک نظامی ۴۰۰ میلیون دلاری به اوکراین به منظور تحت فشار قرار دادن زلنسکی برای آغاز تحقیقات درباره بایدن و پسرش هانتر به اتهام فساد بود.
بولتون روز جمعه گفت که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا و مارک اسپر، وزیر دفاع پیشین در آن زمان از بابت این رفتار ترامپ نگرانی پیدا کردند. او گفت: همه ما احساس میکردیم که باید امنیت اوکراین را تقویت کنیم و از کاری که ترامپ انجام میداد حیرت زده شدیم.
دیدگاه تان را بنویسید