نظر مقام پیشین روسیه در باره شرایط کاربرد احتمالی سلاح هسته ای
آندری کوزیرف وزیر امور خارجه پیشین روسیه در باره هنگام دقیق کاربرد احتمالی سلاح هسته ای در جنگ اوکراین گفت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری تنها در صورتی به این اقدام فکر خواهد کرد که تهدید وجودی برای کشور یا حکومتش احساس کند.
آندری کوزیرف وزیر امور خارجه پیشین روسیه در باره هنگام دقیق کاربرد احتمالی سلاح هسته ای در جنگ اوکراین گفت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری تنها در صورتی به این اقدام فکر خواهد کرد که تهدید وجودی برای کشور یا حکومتش احساس کند.
به گزارش ایرنا، از شبکه فاکس نیوز دیجیتال، کوزیرف افزود: احتمال کاربرد این سلاح ها در شرایط بسیار بسیار ویژه مانند تهدید شدن موجودیت روسیه یا ورود نیروهای ناتو به مسکو، وجود دارد و مسکو تنها در این شرایط، به تسلیحات هسته ای روی خواهد آورد. اما در شرایط کنونی تهدیدی برای موجودیت روسیه وجود ندارد.
ارتش روسیه پس از کارزار یک ماهه در شمال اوکراین که از ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) آغاز شد و ناتوانی در تصرف کی یف پایتخت این کشور، اعلام کرد که به هدف خود در این مرحله دست یافته و از این پس بر تضمین امنیت منطقه دونباس (در شرق اوکراین) متمرکز خواهد شد.
برنت سدلر کارشناس بلندپایه بنیاد هریتیج احتمال داد که پوتین در صورت روبرو شدن با شکست نظامی بزرگ و گسترده، از حمله تاکتیکی هسته ای در دونباس استفاده کند. در این صورت برای نشان دادن اراده و ایجاد تغییر بنیادین مسیر ارتش روسیه، ممکن است از سلاح تاکتیکی هسته ای استفاده شود. تصور نمی کنم پوتین از سلاح هسته ای برای کشتار در شهرها استفاده کند، زیرا در این صورت قطعا منجر به شعله ورشدن آتش جنگ سوم جهانی خواهد شد و این اقدام، حمله به ناتو تلقی خواهد شد.
پوتین در پی بروز نشانه هایی از احتمال درخواست فنلاند و سوئد برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" در نشست ماه ژوئن اعضای این نهاد نظامی غربی در مادرید اسپانیا، بر تهدیدهای هسته ای تاکید کرد.
کوزیرف نویسنده کتاب "پرنده آتش: سرنوشت ناپیدای مردم سالاری روسیه"، این تهدیدها را نوعی پارس کردن بدون امکان گاز گرفتن، توصیف کرد و افزود: فرماندهان مسئول ارتش برای پرهیز از چنین رخدادی و جلوگیری از کاربرد تسلیحات هسته ای، هر اقدامی خواهند کرد، مگر اینکه باور داشته باشند که تهدیدی واقعی برای سرزمین مادریشان وجود دارد.
با اینکه مسکو بارها موجودیت ناتو را تهدیدی واقعی برای روسیه دانسته، اما کوزیرف تاکید کرد تا هنگامی که حکومت روسیه سرپا باشد، پوتین هیچ اقدامی که موقعیت قدرتش را در معرض تهدید قرار دهد، نخواهد کرد.
به گفته کوزیرف، بخشی از دشواری تلاش غرب برای پیش بینی کردن اقدامات بالقوه پوتین، به علت ادامه یافتن بازتاباندن تصورات و منطق غرب بر اوست که گرایش بسیار بدی در میان سران این بلوک است. ایالات متحده گرایشی برای بازتاباندن تصوراتش بر پوتین دارد. اکنون وضع دشوار است، زیرا پوتین خود را عمدتا منزوی کرده و تنها با گروهی از مشاوران بسیار قابل اعتماد ارتباط دارد که ممکن است از دید غرب به محاسبات و تصمیم های پیش بینی نشده منجر شود.
دیدگاه تان را بنویسید