جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا:
۱۰ سال آینده دهه تعیین کننده خواهد بود
رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: همه چیز به سرعت در حال تغییر است. ۱۰ سال آینده دهه تعیین کننده این قرن خواهد بود زیرا یک دهه آینده چگونگی جهان و ارزشهای آن را نه تنها برای آینده نزدیک بلکه برای نسلهای آینده شکل خواهند داد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اظهار داشت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با آغاز جنگ خود در اوکراین به جذب همه اروپا به ناتو کمک کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه به وقت محلی در سخنانی در آکادمی نیروی دریایی آمریکا مدعی شد: اقدامات پوتین با هدف بی طرف کردن تمام اروپا مانند فنلاند انجام شد اما در مقابل باعث شد تا تمام اروپا به ناتو جذب شود.
بایدن مدعی شد که سیاست خارجی دولت او "بر پایه قدرت همکاری با متحدان و شرکا ساخته شده است."
او همچنین به فارغالتحصیل آکادمی نیروی دریایی آمریکا گفت با وجود اینکه روسیه از پیشرفتهترین سلاحهای جهان استفاده میکند، قویترین ابزاری که آمریکا در اختیار دارد شبکه بینظیری از اتحادهای جهانی است.
بایدن تصریح کرد: همه چیز به سرعت در حال تغییر است. ۱۰ سال آینده دهه تعیین کننده این قرن خواهد بود زیرا یک دهه آینده چگونگی جهان و ارزشهای آن را نه تنها برای آینده نزدیک بلکه برای نسلهای آینده شکل خواهند داد.
وی سپس تصویری از وضعیت کنونی جهان ترسیم کرد و به جنگ در اوکراین، نیروهای آمریکا در اروپا برای حمایت از متحدان ناتو و رفتار چین در منطقه هند و اقیانوسیه اشاره کرد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنان ولادیمیر پوتین همتای روس خود را به دلیل "جنگ بی رحمانه در اوکراین" مورد انتقاد قرار داد و او را متهم به تلاش برای از بین بردن فرهنگ اوکراین کرد.
بایدن گفت: پوتین نه تنها در تلاش است اوکراین را تصرف کند، بلکه می خواهد فرهنگ و هویت مردم اوکراین را از بین ببرد و به مدارس، مهدکودکها، بیمارستانها و موزهها حمله میکند.
رئیس جمهوری آمریکا جنگ اوکراین را "حمله مستقیم به اصول اساسی نظم بینالمللی مبتنی بر قانون" خواند.
در حال مقابله با چین هستیم
بایدن با اشاره به رفتار چین مدعی شد دولت آمریکا درحال مقابله با رفتار خصمانه چین است. او مدعی شد که آمریکا خواهان منطقه هند و اقیانوسیه "آزاد و مستقل" است.
رئیس جمهوری آمریکا به شی جین پینگ رئیس جمهوری چین اشاره و ادعا کرد: ما در یک مبارزه جهانی بین نظام های خودکامه و دموکراتیک زندگی میکنیم.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: زمانی که شی جین پینگ برای تبریک به من پس از انتخابات تماس گرفت، گفت که در قرن ۲۱ دموکراسی ها ناکارآمد هستند و نظام های خودکامه جهان را اداره خواهند کرد. همه چیز به سرعت در حال تغییر است. دموکراسی ها نیاز به اجماع دارند و این امر زمان می برد. اما او اشتباه می کند.
پیش از این ، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با اذعان به قدرت پکن و بیان این ادعا که کشورش به دنبال جنگ سرد با چین نیست، گفت که به رغم جنگ اوکراین، چین همچنان بزرگترین چالش برای نظم جهانی است.
وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در سخنانی درباره سیاست های دولت بایدن درباره چین در دانشگاه جورج واشنگتن اعلام کرد که وزارت امور خارجه این کشور در حال ایجاد نهادی به نام «خانه چین» برای هماهنگ کردن سیاستها در ارتباط با مناطق و موضوعات مختلف در خصوص چین است.
بلینکن همچنین تاکید کرد که اولین بخش از راهکار دولت آمریکا برای مقابله با چین، سرمایه گذاری در نوآوری و صنعت این کشور است. او از کنگره آمریکا خواست بودجه تحقیق و توسعه در زمینه های هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و محاسبات کوانتومی را افزایش دهد.
قانونگذاران مجلس نمایندگان و سنا در حال بررسی ادغام قوانینی با هدف افزایش سرمایه گذاری در داخلی آمریکا برای رقابت با چین در عرصه جهانی هستند که قانون نوآوری و رقابت آمریکا نامیده می شود.
بلینکن از کنگره خواست تا "قانون را برای امضا به رئیس جمهوری ارسال کند." وی ادعا کرد: همانطور که بایدن گفته است، حزب کمونیست چین علیه این قانون لابی می کند.
دیدگاه تان را بنویسید