کد خبر: 561500
|
۱۴۰۱/۰۴/۱۲ ۲۲:۳۵:۲۰
| |

اسپوتنیک:

ترکیه به درخواست کی‌یف کشتی روسی را توقیف کرد

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه توقیف یک کشتی باری روسیه در بندر ترکیه را تایید کرد.

ترکیه به درخواست کی‌یف کشتی روسی را توقیف کرد
کد خبر: 561500
|
۱۴۰۱/۰۴/۱۲ ۲۲:۳۵:۲۰

یک منبع در گمرک ترکیه امروز یکشنبه با تایید توقیف یک کشتی روسی به اتهام حمل غلات اوکراینی گفت: تاکنون تصمیم خاصی در این زمینه اتخاذ نشده است.

​به گزارش فارس، خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از یک مقام مسئول که خواست نامش فاش نشود، گفت: کشتی در اینجا(بندر ترکیه) است، اما هیچ تصمیم مشخص در مورد آن اتخاذ نشده است. درخواستی (از سوی نظام کیف برای توقیف آن) وجود دارد و تحقیقات در حال انجام است. این تمام چیزی است که اکنون می‌توانم به شما بگویم.

به گفته منابع رسانه‌ای ترکیه، واسیلی بودنار سفیر اوکراین در ترکیه نیز از توقیف این کشتی خبر داده و در جلسه‌ای که فردا دوشنبه برگزار می‌شود، سرنوشت آن مشخص خواهد شد. به گفته سفیر، کشتی هم اکنون در مقابل ورودی بندر ایستاده است.

«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه پیشتر در کنفرانس خبری با حضور وزیر خارجه انگلیس وعده داد که ترکیه درباره ادعاها در خصوص سرقت غلات اوکراین توسط روسیه تحقیق می‌کند.

این مقام ارشد آنکارا تصریح کرد: ترکیه ادعاهایی مبنی بر سرقت غلات اوکراینی توسط روسیه را جدی می‌گیرد و در حال بررسی این اتهامات است. وی افزود، ترکیه اجازه نمی‌دهد غلات دزدیده شده توسط روسیه یا هر کشور دیگری به ترکیه آورده شود.

باوجود تاکید روسیه مبنی بر مقصر بودن اوکراین در ماجرای عدم صادرات غلات از این کشور و اعلام آمادگی مسکو برای کمک به فعالیت مجدد بنادر اوکراینی، مقام‌های غربی روسیه را متهم اصلی این بحران نشان می‌دهند. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیراً با اتهام‌زنی به روسیه مدعی شد: ما از روسیه می‌خواهیم که محاصره بنادر (اوکراین) را پایان دهد. غیرقابل تصور است، نمی‌توان تصور کرد که میلیون‌ها تن گندم در اوکراین مسدود شود در حالی که در بقیه جهان مردم از گرسنگی رنج می‌برند. این یک جنایت جنگی واقعی است، بنابراین نمی‌توانم تصور کنم که این جنایت بیشتر طول بکشد.

 روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تامین می‌کنند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. به گفته سازمان ملل ۳۶ کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تأمین می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به لبنان، سوریه، یمن، سومالی و کنگو اشاره کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها