کد خبر: 562749
|
۱۴۰۱/۰۴/۱۹ ۱۷:۳۸:۵۲
| |

تاکید معترضان در سریلانکا بر کناره‌گیری کامل مقامات ارشد

معترضان در سریلانکا اعلام کردند تا برکناری کامل نخست‌وزیر و رئیس‌جمهوری این کشور، ساختمان محل اقامت این دو مقام ارشد را در تصرف خود خواهند داشت.

تاکید معترضان در سریلانکا بر کناره‌گیری کامل مقامات ارشد
کد خبر: 562749
|
۱۴۰۱/۰۴/۱۹ ۱۷:۳۸:۵۲

رهبران جنبش اعتراضی سریلانکا اعلام کردند که آنها این ساختمان‌ها را تا برکناری کامل این دو از مقام در اشغال خود خواهند داشت.

به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «روانتئی دی چیکرا» (Ruwanthie de Chickera) یکی از رهبران جنبش اعتراضی به همراه سایر رهبرانی که علیه دولت اقدام کردند در یک کنفرانس خبری گفت؛ «رئیس جمهوری (سریلانکا) باید استعفا دهد، نخست‌وزیر نیز باید استعفا دهد، دولت باید کناره‌گیری کند».

رئیس مجلس سریلانکا  روز گذشته اعلام کرد که «گوتابایا راجاپاکسا» رئیس جمهور و «رانیل ویکرام سینگ» نخست وزیر سریلانکا بدنبال فشار و یک روز پس از آنکه معترضان به محل اقامت آنها یورش بردند، قصد کناره گیری از قدرت را دارند .

معترضان سریلانکایی روز شنبه به خانه‌های رانیل ویکرام سینگ نخست وزیر و گوتابایا راجاپاکسا رئیس جمهور سریلانکا در کلمبو پایتخت این کشور هجوم برده و ساختمان نخست وزیری را به آتش کشیدند.

نخست وزیر سریلانکا اعلام کرده است که پس از تشکیل دولت جدید، از سمت خود استعفا خواهد کرد. این درحالی است که رئیس پارلمان این کشور نیز اعلام کرده است که رئیس جمهور سریلانکا روز چهارشنبه استعفا می‌دهد.

پس از بحران شدید اقتصادی و کمبود کالاهای ضروری در سریلانکا، فشار برای استعفای رانیل ویکرام سینگ و گوتابایا راجاپاکسا افزایش یافت.

هزاران معترض روز شنبه وارد کلمبو پایتخت سریلانکا شده و به محل اقامت راجاپاکسا هجوم بردند.

این کشور با جمعیت ۲۲ میلیون نفر با رویارویی کمبود جدی ذخایر ارزی و محدودیت واردات کالاهای اساسی نطیر غذا، سوخت و دارو دست و پنجه نرم می‌کند و به سمت بزرگترین ناآرامی و آشوب اقتصادی طی ۷۰ سال گذشته سقوط کرده است.

بسیاری از شهروندان این کشور  رئیس جمهور سریلانکا را به دلیل شرایط وخیم اقتصادی سرزنش می‌کنند و او را مسئول بحران اقتصادی کشور می‌دانند.

نارضایتی‌ها در هفته‌های اخیر افزایش یافت و با توقف ارسال سوخت به این کشور، بسیاری از ادارات و مدارس تعطیل شدند. بی‌ثباتی سیاسی می‌تواند روند مذاکرات با صندوق پول بین الملل را تضعیف کند. قرار بود این صندوق ۳ میلیارد دلار کمک مالی برای سریلانکا تامین کند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها