گانتس پس از موافقت همه طرفها برای تصاحب کرسی نخستوزیری تلاش میکند
پس از آنکه در نظرسنجیها مشخص شد نتانیاهو هنوز از محبوبیت بالایی در میان رایدهندگان برخوردار است، بنی کانتس، رئیس حزب آبی-سفید از برنامه انتخاباتی خود برای پیشی گرفتن از نتانیاهو و پیروزی در انتخابات خبر داد.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، با انتشار نتایج نظرسنجیهایی که نشان میدهد بنیامین نتانیاهو، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی هنوز هم از محبوبیت بالایی در میان شهروندان اسرائیلی برخوردار است، هیلی گروبر، وزیر آموزش و پرورش این رژیم و مرد شماره دو حزب "آبی- سفید" اعلام کرد که بنی گانتس، رئیس این حزب برنامه انتخاباتی را با هدف جهش در جایگاه خود تنظیم کرد تا بتواند کابینهای تشکیل دهد.
به گزارش ایسنا، گروبر اظهار کرد: "گانتس چهره سیاسی مورد تایید تمامی احزاب و گروهها از جمله یهودیان مذهبی و احزاب عربی است و اگر حدود ۲۰ کرسی را به دست آورد، مهمترین کاندیدای نخست وزیری و مانعی برای بازگشت نتانیاهو به قدرت خواهد شد".
وزیر آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی در ادامه تاکید کرد: "گانتس به ایجاد ائتلافی با گدعون ساعر، وزیر دادگستری بسنده نمیکند و برای گسترش بیشتر این ائتلاف در تلاش است، او در تلاش برای پیوستن چهرههای مهمی همانند گادی آیزنکوت، رئیس سابق ستاد کل ارتش و دیگر چهرهها است".
آخرین نظرسنجی که نتایج آن روز جمعه منتشر شد، برای سومین هفته پیاپی نشان داد، اگر اکنون انتخابات برگزار شود، احزاب راستگرا و یهودیان مذهبی (حریدیها) در اپوزیسیون این رژیم به ریاست نتانیاهو موفق به تشکیل کابینه آتی خواهند شد و ۶۱ کرسی را در کنست به دست خواهند آورد.
بر اساس نتایج این نظرسنجی که روزنامه معاریو منتشر کرد، احزاب نتانیاهو این نتایج را به دست خواهند آورد: لیکود ۳۶ کرسی (در حال حاضر ۳۰ کرسی در اختیار دارد)، صهیونیسم مذهبی ۱۰ کرسی (در حال حاضر شش کرسی دارد)، حزب شاس هشت کرسی (در حال حاضر ۹ کرسی دارد) و حزب یهدوت هتورات نیز همین هفت کرسی فعلی خود را حفظ خواهد کرد. در مقابل، احزاب لاپید و گانتس ۵۳ کرسی را به این نحو به دست خواهند آورد: حزب آیندهای هست به ریاست لاپید ۲۴ کرسی (الان ۱۷ کرسی دارد)، ائتلاف دو حزب آبی-سفید به ریاست گانتس و "تکفا حدشا" به ریاست ساعر که اعلام کردند در انتخابات با یک لیست شرکت میکنند، با هم ۱۳ کرسی (در حال حاضر ۱۴ کرسی دارند)، حزب کار شش کرسی (در حال حاضر هفت کرسی دارد)، حزب اسرائیل بیتنا به ریاست منصور عباس، وزیر جنبش اسلامی نیز همان چهار کرسی خود را حفظ خواهد کرد. غیر از این دو جبهه، لیست مشترک احزاب عربی به ریاست ایمن عوده، احمد الطیبی و سامی ابوشحاده شش کرسی خواهند داشت اما حزب یمینا به ریاست آیلیت شاکید، وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی و حزب چپگرای میرتز به حد نصاب نخواهند رسید.
شاکید در تلاش است با جذب یوعاز هندل، وزیر ارتباطات و تسفی هاوزر، نماینده کنست از حزب ساعر به حزب یمینا، حزب خود را نجات دهد، در این صورت طبق نتایج نظرسنجی، یمینا با چهار کرسی به حد نصاب میرسد اما کرسیهای ائتلاف آبی-سفید و تکفا حدشا به ۱۲ کرسی کاهش خواهند یافت و همچنین حزب آیندهای هست به ۲۳ کرسی و صهیونیسم مذهبی به ۹ کرسی کاهش خواهند یافت و به این ترتیب احزاب نتانیاهو نخواهند توانست ۶۱ کرسی را به دست بیاورند و تنها ۶۰ کرسی را در اختیار میگیرند و به همین دلیل او نمیتواند کابینه بعدی را تشکیل دهد.
این نتایج نشان میدهد بحران سیاسی در اراضی اشغالی ادامه مییابد زیرا دو جبهه با کمبود رای مواجه بوده و هر دو در حال بررسی راههایی برای جلب آراء جدید هستند. لاپید در تلاش برای حفظ حزب خود و جلوگیری از درگیریهای داخلی و تقویت مخالفتها با نخستوزیری نتانیاهو است و همچنین برای افزایش آراء حزبش در میان عربها که ۴۵ درصد رایدهندگان را تشکیل میدهند، تلاش میکند اما نتانیاهو از یک سو برای کاهش نسبت رایدهندگان عرب و از سوی دیگر جذب بخشهای جدیدی از راستگراهایی که تاکنون از رای دادن امتناع میکردند، تلاش میکند و کارشناسان اتفاقنظر دارند که افزایش مشارکت عربها تضمینی برای مهار پیشتازی نتانیاهو در انتخابات خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید