کد خبر: 568103
|
۱۴۰۱/۰۵/۲۰ ۱۶:۴۸:۰۹
| |

نماینده افغانستان: غنی باید از مردم عذرخواهی کند

معاون غنی: طالبان رفراندوم برگزار کند

​سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل از اشرف غنی خواست از مردم افغانستان عذرخواهی کند.

معاون غنی: طالبان رفراندوم برگزار کند
کد خبر: 568103
|
۱۴۰۱/۰۵/۲۰ ۱۶:۴۸:۰۹

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد در واکنش به سخنان اشرف‌غنی؛ رییس ‌جمهوری فراری  گفته‌ است که او باید از مردم افغانستان معذرت می‌خواست.

به گزارش ایسنا، به نقل از افق نیوز، او در توییتی نوشته‌است: «اشرف‌غنی باید از تمام مردم افغانستان به خصوص زنان، جوانان، نیروهای امنیتی و دفاعی و خانواده‌های شهدا معذرت می‌خواست؛ ولی این کار را نکرد.»

فایق افزوده‌ است که اشرف‌غنی در این گفتگو تلاش کرد خود را مقصر نشمارد و هنوز هم روی شعارها و کلمات عوام‌فریبانه تاکید کرد.

او گفته‌است که خود اشرف‌غنی هم به حرف‌هایی که گفت، باور ندارد و آن حرف‌ها را در زمان حکومت‌اش هم عملی نکرده‌ است.

اشرف‌غنی یک‌ سال پس از فرارش از کابل گفته است که او هنوز رییس ‌جمهور «منتخب» افغانستان است و تا زمانی که قدرت توسط مردم به فرد دیگری منتقل نشود، او بر اساس قانون رییس ‌جمهور خواهد بود.

او همچنین مدعی شده که وزیر دفاع قبل از او فرار کرده‌ بود و او آخرین کسی بود که کابل را ترک کرد.

غنی تاکید کرد که میراث و امانتی که به او سپرده شده بدون رای و انتخاب مردم به «دل و سر خود» به کسی دیگری تحویل داده نمی‌شود.

صالح: نتیجه رفراندم را می‌پذیریم

از سوی دیگر امرالله صالح، معاون غنی بر ایجاد سازوکاری برای برگزاری همه‌پرسی تاکید کرده و می‌گوید که در صورت پیروزی طالبان در رفراندم، او حاضر است مقاومت مسلحانه را پایان داده و مشروعیت این گروه را بپذیرد.

صالح که گفته می‌شود به تاجیکستان گریخته در گفتگو با بی‌بی‌سی گفته‌ است: «ما آماده پایان دادن به مقاومت مسلحانه هستیم، به شرط این‌که مکانیزمی برای یک رفراندم ایجاد شود. اگر طالبان برنده شدند، مسلما ما مشروعیت‌ آن‌ها را می‌پذیریم؛ اما به گروهی که از مسیر توطئه به قدرت رسیده، تسلیم نخواهیم شد.»

صالح افزوده: «در برابر طالبان مقاومت را شکل دادیم، تسلیم نشدیم، محاصره نشدیم، قرائت خود را تغییر ندادیم و ما هنوز در حال جنگ هستیم.»

او با اشاره به شکل‌دهی «مقاومت» مسلحانه در برابر طالبان گفته‌است که به جنگ چریکی در برابر طالبان روی آورده و با ایجاد مسیر تدارکات مخفی، تسلط طالبان بر افغانستان را به چالش کشیده‌است.

صالح با اشاره به یک‌سالگی حکومت طالبان گفته‌است: برای طالبان یک سال گذشته، نه تنها یک سال ناکامی بوده؛ بلکه چهره واقعی آن‌ها را به مردم افغانستان نشان داده‌است، مردمی که برای‌شان فاجعه و قحطی آورده و زنان را به عقب رانده‌اند.

او همچنین از کشورهای غربی در زمینه فشار نیاوردن بر طالبان انتقاد کرده و گفته‌است که غربی‌ها تنها چند تن از رهبران طالبان را زیر فشار قرار داده‌اند که این کار از نظر او کافی نیست.

او افزوده‌ است: کشورهای غربی ۱.۱ میلیارد دلار به نام آنچه کمک حقوق بشری نامیده شده به طالبان کمک کرده‌اند تا خودشان را تقویت کنند.

صالح گفته: «غرب مقصر است و دچار اشتباه. معلوم نیست پولی که به طور منظم کمک می‌کنند، کجا مصرف می‌شود. تا جایی که ما می‌دانیم، والی‌های طالبان انتخاب می‌کنند که پول در اختیار چه کسانی قرار بگیرد. برای کمک باید پیش‌شرط‌هایی گذاشته شود و جریان دادن پول توسط یک نهاد بی‌طرف نظارت شود.»

این در حالی است که پس از گذشت یک‌سال، حکومت طالبان هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده و این گروه همواره به دلیل نقض حقوق بشری مورد انتقاد جامعه جهانی قرار دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها