ارتش آمریکا ادعا کرد:
حمله آمریکا علیه شبهنظامیان تحت حمایت ایران در سوریه
حمله به شبه نظامیان تحت حمایت ایران با دستور جو بایدن صورت گرفته
ارتش ایالات متحده بامداد چهارشنبه ۲ شهریور مدعی شد طی عملیاتی در شرق سوریه، حملاتی هوایی را علیه شبهنظامیان تحت حمایت ایران انجام داده است.
ارتش ایالات متحده بامداد چهارشنبه ۲ شهریور مدعی شد طی عملیاتی در شرق سوریه، حملاتی هوایی را علیه شبهنظامیان تحت حمایت ایران انجام داده است.
به گزارش انتخاب به نقل از یورونیوز، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در بیانیه خود آورده است که این اقدام «متناسب و حسابشده» انجام شده است تا «خطر تشدید تنش محدود شده و تهدید تلفات به حداقل رسانده شود.»
بنابر اعلام مقامات نظامی آمریکا حمله روز چهارشنبه به «تاسیسات زیرساختی مورد استفاده شبهنظامیان وابسته به ایران»، بنا بر دستور جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده انجام گرفته است.
جو بوچینو، سخنگوی نیروی فرماندهی مرکزی آمریکا، در بیانیهای گفت: «حملات امروز برای محافظت و دفاع از پرسنل ایالات متحده ضروری بود».
وی افزود که این حمله در پاسخ به حمله ۱۵ اوت به نیروهای آمریکایی در سوریه انجام شده است. در این حمله پهپادها، پادگان التنف مورد استفاده نیروهای آمریکایی را هدف قرار داده بودند.
پایگاه التنف در مرز سوریه، عراق و اردن قرار دارد و نیروهای آمریکایی و بخشی از اپوزیسیون رژیم سوریه موسوم به «مغاویر الثوره»بهطور مشترک از آن برای مبارزه با داعش استفاده میکنند. فرماندهی مرکزی ایالات متحده در آن مقطع زمانی گفته بودند که هیچکس در جریان این حمله زخمی نشده و تاسیسات پایگاه هم خسارتی ندیده است.
رسانههای دولتی سوریه هنوز وقوع حمله چهارشنبه شب به دیرالزور را تایید نکردهاند و ایران نیز به نوبه خود به چنین رخدادی اذعان نکرده است. دیرالزور استانی استراتژیک و دارای میادین نفتی است که در نزدیکی مرز عراق قرار دارد.
قرار است امروز، چهارشنبه، واشنگتن تصمیم خود را در خصوص جواب ایران به متن پیشنهادی اروپا در برجام ارائه کند.
مقامهای آمریکایی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتهاند که انتظار دارند ایالات متحده تا آخر وقت روز چهارشنبه به نظرات ایران پاسخ دهد و پس از آن به احتمال زیاد به دور دیگری از مذاکرات در وین اتریش برای نهایی کردن جزئیات توافق احتمالی نیاز خواهد بود.
ناظران میگویند حمله شب چهارشنبه میتواند نشانهای دال بر آن باشد که آمریکا به صورت کلی با پاسخ ایران موافقت کرده و اقدام نظامی از آن رو انجام شده است تا به متحدان اطمینان داده شود حتی در صورت امضای توافق هستهای با تهران، واشنگتن به مقابله با فعالیتهای ایران در منطقه ادامه خواهد داد.
اسرائیل و جمهوریخواهان در کنگره از مخالفان سرسخت احیای برجام در قالب فعلی به شمار میروند.
دیدگاه تان را بنویسید