نادر انتصار، استاد ممتاز علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آلابامای جنوبی:
بعید است آمریکا در برهه کنونی بتواند پای میز مذاکره برگردد
توافق احتمالی در خصوص تبادل زندانیان پس از انتخابات کنگره علنی خواهد شد
استاد ممتاز علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آلابامای جنوبی گفت: بعید به نظر میرسد که دولت آمریکا در برهه کنونی با توجه به نزدیکی انتخابات کنگره و تحولات داخلی ایران بخواهد یا بتواند پای میز مذاکره برگردد.
نادر انتصار، استاد ممتاز علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آلابامای جنوبی در تحلیل خبرهای چند روز گذشته در حوزه احیای برجام و در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه ایران در جریان سفر به ارمنستان از ارسال پیامی از سوی طرف آمریکایی و تمایل واشنگتن برای ازسرگیری مذاکرات خبر داده است و این موضوع روز دوشنبه نیز از سوی سخنگوی دستگاه دیپلماسی به عنوان دورویی ایالات متحده تعبیر شد، آیا واشنگتن در برهه کنونی با توجه به نزدیکی انتخابات کنگره و تحولات داخلی ایران خواستار بازگشت به پای میز مذاکره است، گفت: به این علت که پیغامهایی که بین ایران و آمریکا رد و بدل میشوند غیرمستقیم و از طریق واسطههای مختلف هستند، مشکل است که از صحت کامل این پیغامها درک کاملی داشته باشیم. به هر حال صرف نظر از محتوای این پیغامها بعید به نظر میرسد که دولت بایدن در برهه کنونی با توجه به نزدیکی انتخابات کنگره و تحولات داخلی ایران بخواهد یا بتواند پای میز مذاکره برگردد.
به گزارش ایلنا، بخش هایی از گفت و گوی انتصار را در ادامه می خوانید:
*امکان اینکه آمریکا تبادل زندانیان با ایران را خارج از چارچوب برجام انجام دهد، وجود دارد، بخصوص اگر آمریکا به این نتیجه برسد که احیای برجام آنطور که مطابق میلش باشد بزودی مقدور نخواهد بود. با این حال تاکنون آمریکا چنین تصمیمی را علنی اعلام نکرده است و اگر چنین تصمیمی را گرفته باشد، احتمالا بعد از انتخابات آینده کنگره در موردش خبر منتشر خواهد کرد.
*سازمان انرژی اتمی ایران در حالی از توافق بر روی نقشه راه جدید برای پاسخ به سوالات آژانس بین المللی انرژی اتمی خبر میدهد که درز اطلاعات جدید برنامه هستهای ایران از سوی هکرها امکان باز شدن پروندههای جدیدی را به ذهن متبادر میکند، متخصصان آمریکایی که تا امروز اطلاعات درز داده شده و علنی شده از سوی هکرها را بررسی کردهاند، عنوان کردهاند که این اطلاعات چندان مفید نیستند یعنی شامل مطالبی نیستند، به این معنا که اطلاعاتی نیستند که به درد آژانس بینالمللی انرژی اتمی بخورد.
دیدگاه تان را بنویسید