کد خبر: 585664
|
۱۴۰۱/۰۹/۱۳ ۱۱:۰۸:۴۸
| |

پنتاگون بررسی می‌کند:

ورود سلاح پیشرفته‌ بویینگ به جنگ اوکراین با روسیه

پنتاگون در حال بررسی پیشنهاد بویینگ برای ارسال بمب های ارزان قیمت و کوچک اما نقطه زنی به اوکراین است که روی راکت های فراوان موجود نصب می شوند و بدین ترتیب کی یف بتواند فراتر از خطوط تهاجمی روسیه را هدف قرار دهد، در شرایطی که غرب تلاش دارد به درخواست های اوکراین برای سلاح های بیشتر و توانمندتر کنار بیاید.

ورود سلاح پیشرفته‌ بویینگ به جنگ اوکراین با روسیه
کد خبر: 585664
|
۱۴۰۱/۰۹/۱۳ ۱۱:۰۸:۴۸

بویینگ پیشنهاد داده که سیستمی موسوم به بمب شعاع کوچک زمین پرتاب (Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB)) در اختیار اوکراین قرار گیرد، یکی از چندین برنامه ای که غرب برای دادن مهمات های جدید به اوکراین دارد. اگر چه ایالات متحده درخواست اوکراین برای موشک های ATACMS با برد نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر را رد کرده است اما برد ۱۵۰ کیلومتری GLSDB به اوکراین امکان می دهد تا اهداف نظامی باارزش روسیه که تاکنون دور از دسترس بودند را نیز هدف قرار دهد و به این کشور کمک می کند تا ضدحمله های اخیر خود را با ایجاد آشوب در پشت خطوط تهاجمی روسیه پیش ببرد.

به گزارش دیجیاتو، انتظار می رود که سیستم های GLSDB حتی در بهار اخیر در اختیار اوکراین قرار گیرند که شامل بمب کوچک GBU-39 با موتور راکت M26 هستند که هر دو در زرادخانه تسلیحاتی ایالات متحده به وفور یافت می شوند. داگ باش، فرمانده بخش خرید سلاح در ارتش ایالات متحده، هفته گذشته به خبرنگاران گفت که این کشور قصد تسریع تولید گلوله های توپخانه ۱۵۵ میلیمتری توسط پیمانکاران دفاعی خود را دارد، گلوله هایی که در حال حاضر تنها در تاسیسات دولتی تولید می شوند. حمله روسیه به اوکراین تقاضا برای سلاح ها و مهمات های آمریکایی را به شدت افزایش داده است، در حالی که متحدان ایالات متحده در شرق اروپا سفارش های زیادی برای انواع مختلفی از تسلیحات نظامی آمریکایی ثبت کرده اند.

خروج ایالات متحده از افغانستان باعث شد که بمب های هواپرتاب بسیاری بدون استفاده و در دسترس باشند. این بمب ها را نمی توان به سادگی روی هواپیماهای اوکراینی نصب کرد اما در شرایط کنونی، اوکراین و ایالات متحده به دنبال راه هایی خلاقانه برای تبدیل کردن آن ها به سلاح هایی با قابلیت رویارویی با روسیه هستند. اگر چه تاکنون تعداد زیادی سیستم تسلیحاتی GLSDB ساخته شده، اما موانع لجستیکی بسیاری برای قرار دادن رسمی آن ها در اختیار اوکراین قرار دارد. طرح بویینگ باید از رویه های بررسی طولانی مدت معمول پنتاگون معاف شده و دستکم ۶ تامین کننده نیز در آن مشارکت داشته باشند تا بتوان GLSDB را به سرعت در اختیار اوکراین قرار داد.

سیستم GLSDB به طور مشترک توسط SAAB AB و بویینگ ساخته شده و از سال ۲۰۱۹ در حال توسعه بوده است. در ماه اکتبر گذشته بود که مایکل جوهانسون از مدیران ارشد SAAB اعلام کرد که انتظار قراردادهایی فوری برای این سیستم جدید را دارد. بر اساس پیشنهاد بویینگ، بخش زیادی از این سیستم توسط ایالات متحده تامین می شود. موتور راکت M26 نیز به وفور در ارتش ایالات متحده یافت شده و هر بمب GBU-39 نیز حدود ۴۰,۰۰۰ دلار هزینه دارد که باعث می شود سیستم تمام شده GLSDB ارزان قیمت بوده و قطعات اصلی آن کاملاً آماده و در دسترس باشند.

اگر چه کمپانی های تسلیحاتی عمده آمریکایی به دلیل تقاضای بالا با مشکل تامین مواجه هستند اما این فاکتورها باعث شد که شاید در اوایل سال ۲۰۲۳ نیز شاهد تحویل سیستم های GLSDB به اوکراین باشیم. GLSDB یک سیستم با هدایت جی پی است است که می تواند با جمینگ الکترونیکی مقابله کند و در تمام شرایط آب و هوایی قابل استفاده است و البته می توان آن را علیه خودروهای زرهی نیز به کار برد. GBU-39 که به عنوان کلاهک این سیستم به کار می رود نیز دارای بال های کوچک تا شونده است که به آن امکان می دهد در هوا بیش از ۱۰۰ کیلومتر پرواز کند، اگر از یک هواپیما پرتاب شود، و اهدافی با شعاع کمتر از یک متر را نیز هدف قرار دهد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها