عربستان، امارات و مصر نشست اتحادیه عرب در لیبی را تحریم کردند
چند کشور عربی از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و مصر نشست اتحادیه عرب به میزبانی لیبی نشستدر طرابلس را تحریم کردند.
چند کشور عربی نشست اتحادیه عرب به میزبانی لیبی در طرابلس را که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است ، تحریم کردند.
به گزارش تسنیم و به نقل از رای الیوم، این نشست در طرابلس برگزار شد و تنها وزرای 5 کشور از مجموع 22 کشور عضو اتحادیه عرب در این نشست شرکت کردند و «احمد ابوالغیط» دبیر کل اتحادیه عرب نیز در این نشست غایب بود.
این اقدام نشان دهنده اختلاف و دودستگی میان کشورهای عربی است. اوایل سال 2021 دولت لیبی به نخست وزیری «عبدالحمید الدبیبه» تشکیل شد و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و مقر آن در طرابلس است . دولت دیگری در شرق لیبی وجود دارد که مارس گذشته نمایندگان پارلمان «فتحی پاشاغا» را به عنوان نخست وزیر این دولت انتخاب کردند و ژنرال «خلیفه حفتر» از این دولت حمایت میکند.
مصر، عربستان و امارات در نشست مقدماتی طرابلس غایب بوده و چهار کشور دیگر مانند قطر نیز در سطح وزرای مشاور نمایندگانی را به این نشست اعزام کردند. دبیر کل اتحادیه عرب نیز در این نشست غایب بود.
قرار است نشست دیگری با حضور وزرای خارجه عرب در قاهره برگزار شود.
در افتتاحیه این نشست «نجلاء المنقوش» وزیر خارجه لیبی «تلاش برخیها برای شکستن اراده مردم لیبی» را محکوم کرد و گفت: «لیبی که ریاست دورهای اتحادیه عرب را بر عهده دارد ، مصمم است نقش کامل خود در داخل اتحادیه عرب ایفا کند و از سیاسی کردن منشور تأسیس اتحادیه امتناع میکند».
پیش از این وزارت امور خارجه دولت شرق لیبی و مورد حمایت پارلمان این کشور، با برگزاری نشست مشورتی وزیران امور خارجه اتحادیه عرب از سوی دولت وحدت ملی لیبی مخالفت کرده بود.
لیبی از سال 2011 در پی سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور شاهد بحران سیاسی است و بسیاری از گروههای مسلح و مزدوران خارجی در سراسر این کشور مستقر است.
این کشور در سال 2011 به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. ابتدا دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس مستقر شد که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است، اما در شرق لیبی «خلیفه حفتر» دولت تشکیل داد. این دوگانگی لیبی منجر به هرج و مرج سیاسی و جنگهای داخلی شده است.
دیدگاه تان را بنویسید