ادعای وال استریت ژورنال:
ایران پهپاد داد، قابلیتهای پیشرفته نظارتی سایبری تحویل گرفت
شرکت پروتی در روسیه، سخت افزار و نرم افزار برای کمک به دولتها جهت نظارت بر ارتباطات خطوط تلفن، ایمیلها و تراکنشهای کارت اعتباری، از جمله موارد دیگر را توسعه میدهد. این شرکت با وزارت دفاع روسیه قرارداد دارد.
« تهران پس از ارائه پهپاد به روسیه جهت استفاده در اوکراین، قابلیتهای پیشرفته نظارتی سایبری دریافت میکند.»
به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز دوشنبه به وقت محلی ادعا کرد: افراد مطلع به این موضوع گفتند که تهران به دنبال همکاری عمیقتر در زمینه جنگ سایبری است و در این راستا روسیه به ایران کمک میکند تا قابلیتهای پیشرفته نظارت دیجیتالی را به دست آورد. این امر جنبه دیگری به اتحاد نظامی رو به رشد میان ایران و روسیه که آمریکا آن را تهدید میبیند، اضافه میکند.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: روسیه و ایران هر دو دارای قابلیتهای سایبری پیچیدهای هستند و مدتهاست با یکدیگر همکاری کردهاند و دو کشور دو سال پیش توافقنامه همکاری سایبری را امضا کردند که به گفته تحلیلگران بیشتر بر روی شبکههای دفاع سایبری متمرکز بود.
وال استریت ژورنال به نقل از منابع مطلع نوشت که روسیه از زمان آغاز جنگ در اوکراین، قابلیتهای ارتباطی-نظارتی و همچنین دستگاههای شنود، دستگاههای عکاسی پیشرفته و دروغ سنج را در اختیار ایران قرار داده است.
این رسانه آمریکایی در ادامه ادعاهایش افزود: دولت ایران از اینترنت برای کم کردن تأثیر یک جنبش اعتراضی سراسری در سال گذشته استفاده کرده و دسترسی به اینترنت را در مناطق هدف کاهش داده است تا از پخش ویدیوها و ارتباطات بین معترضان جلوگیری کند. تهران همچنین از ابزارهای نظارت دیجیتال برای ردیابی و دستگیری معترضان استفاده کرده است.
سیتیزن لب که یک مرکز تحقیقاتی مستقر در دانشگاه تورنتو است، ادعا کرده که شرکت “پروتی” روسیه، نرمافزار سانسور اینترنت به شرکت آریانتل ارائهدهنده خدمات تلفن همراه در ایران ارائه کرده است.
این مرکز ادعا کرده که شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ابزارهای ارائه شده از سوی این شرکت روسی «مقامات دولتی را قادر میسازد تا مستقیماً تمام ارتباطات تلفن همراه ایرانیان، از جمله مخالفان حکومت را نظارت، رهگیری، تغییر مسیر، محدود یا ممنوع کنند.»
به گفته تحلیلگران امنیت سایبری، شرکت پروتی در روسیه، سخت افزار و نرم افزار برای کمک به دولتها جهت نظارت بر ارتباطات خطوط تلفن، ایمیلها و تراکنشهای کارت اعتباری، از جمله موارد دیگر را توسعه میدهد. این شرکت با وزارت دفاع روسیه قرارداد دارد.
وال استریت ژورنال همچنین نوشت که ایران مدتهاست که تلاش کرده است تا تسلیحات سایبری خود را به برنامهای پیچیدهتر تبدیل کند و اکنون به عنوان یک قدرت درجه دوم جنگ دیجیتال پس از آمریکا، روسیه، چین و انگلیس درنظر گرفته میشود.
دیدگاه تان را بنویسید