حمله گسترده اوکراین به اراضی روسیه
تأسیسات هسته ای روسیه به خطر افتاد
فرماندار منطقه بلگورود در روسیه از حمله پهپادهای اوکراینی به یک ساختمان اداری و چندین خانه در بلگورود خبر داد.
«ویاچسلاو گلادکوف» فرماندار منطقه بلگورود امروز سه شنبه اعلام کرد که یک ساختمان اداری و چندین خانه در بلگورود در معرض حملات پهپادی قرار گرفتند.
به گزارش دیدهبان ایران، گلادکوف فرماندار این منطقه مرزی با اوکراین تأکید کرد که سامانه های دفاعی روسیه امروز چندین پهپاد را سرنگون کرد و این اتفاق تلفات مادی یا انسانی نداشته است.
وی از ساکنان منطقه «گرایوورون» که خانه های خود را موقتا ترک کرده اند خواست که به خانه های خود برنگردند و تأکید کرد که هنوز زمان بازگشت فرا نرسیده است.
این مسئول روسی تأکید کرد که در جریان عملیات تخلیه در روز گذشته یک زن جان خود را از دست داده است.
در همین حال، سازمان اطلاعات اوکراین اعلام کرد که دولت روسیه تأسیسات بیلگورود 22 برای انبار کردن مهمات هسته ای را به سرعت تخلیه کرده است.
فرماندار بیلگورود روسیه تأکید کرد در جریان حمله اوکراین به این منطقه 12 نفر زخمی شدند و 29 ساختمان آسیب دیدند و برق 14 روستا قطع شده است.
به گفته مسئولان روسی پهپادها چندین ساختمان مسکونی را در گرایوورون را مورد حمله قرار داده و بر سر آنها بمب فرو ریختند. در نتیجه این حمله پهپادی آتش سوزی مهیبی به وقوع پیوست. پهپادهای دیگری نیز بر سر یک ساختمان اداری در روستای بوریسووکا بمب ریختند.
در تحولی دیگر، مسئولان روسی مدعی نفوذ یک گروه مسلح به منطقه بلگورود شدند.
پیش از این مقامات روسیه مدعی شدند که «خرابکاران ارتش اوکراین» روز دوشنبه ضمن حمله به آن سوی مرز هشت نفر را در یک شهر کوچک زخمی کردند. در مقابل اما مقامات کییف هرگونه ارتباط با این گروه را رد کرده و علت این حادثه را شورش روسهای ناراضی از کرملین دانستهاند.
هیچ کدام از روایتهای ارائه شده از این رویداد را نمیتوان به طور مستقل تائید کرد. فرماندار منطقه بلگورود روسیه که هممرز با اوکراین است، گفت که یک گروه «خرابکار» از نیروهای مسلح اوکراین وارد شهر گرایورون، در حدود پنج کیلومتری مرز شدهاند. او گفت که این شهر همچنین زیر آتش توپخانههای اوکراینی قرار گرفته است.
ویاچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه بلگورود گفت که هشت نفر زخمی شدند و اکثر ساکنان، منطقه را ترک کردهاند اما وضعیت همچنان «متشنج» است.
گلادکوف گفت که یک عملیات ضدتروریستی در حال انجام است و مقامات در حال اعمال کنترلهای ویژه از جمله بررسی اسناد شخصی و توقف کار شرکتهایی هستند که از «مواد منفجره، رادیواکتیو، شیمیایی و بیولوژیکی خطرناک» استفاده میکنند.
دیمتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه از حمله «خرابکاران» مطلع شده است. او ادامه داد که تلاش برای «بیرون راندن آنها از خاک روسیه و متلاشی کردن شان» در حال انجام است.
دیمیتری پسکوف این اقدام را تلاشی از سوی اوکراین برای انحراف توجهها از سقوط شهر باخموت توصیف کرد. مسکو مدعی است پس از ماهها نبرد این شهر را تصرف کرده، اما کییف میگوید در این شهر هنوز در حال جنگ است.
مقامات اطلاعاتی ارتش اوکراین تائید نکردند که کییف، خرابکارانی را در روسیه مستقر کرده باشد. در عوض آنها مدعی شدند که شهروندان روسی که به دنبال تغییر رژیم در مسکو هستند، پشت حملات به گرایورون هستند.
آندری چرنیاک، نماینده اطلاعات اوکراین گفت که شهروندان روسی متعلق به گروههایی که خود را «ارتش داوطلبان روسیه» و «لژیون آزادی روسیه» مینامند در این حملات نقش دارند.
میخائیلو پودالیاک، مشاور رییس جمهوری اوکراین در صفحه توئیتر خود نوشت که اوکراین «هیچ ربطی به این حملات ندارد». او افزود که یک «جنبش چریکی مسلح» مسئول این حمله است.
گروه «ارتش داوطلبان روسیه» در یک پست تلگرامی مدعی شد که پس از ادعای نقض مرز در اوایل ماه مارس، دوباره از مرز روسیه عبور کرده است.
«ارتش داوطلبان روسیه» خود را به عنوان «یک تشکیلات داوطلبانه که به نفع اوکراین میجنگد» توصیف کرده است. اطلاعات کمی درباره این گروه وجود دارد و مشخص نیست که آیا این گروه با ارتش اوکراین ارتباط دارد یا خیر. همین امر در مورد «لژیون آزادی روسیه» هم صادق است.
«ارتش داوطلبان روسیه» ماه اوت گذشته تاسیس شد و طبق گزارشها بیشتر اعضای آن از تندروهای راست افراطی ضدپوتین تشکیل شدهاند که با گروههای راست افراطی اوکراین ارتباط دارند.
دیدگاه تان را بنویسید