کد خبر: 614884
|
۱۴۰۲/۰۳/۰۶ ۱۵:۳۶:۲۰
| |

جروزالم پست گزارش داد:

موشک‌های ایرانی؛ تهدیدی چندلایه علیه دشمنان

روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» در گزارشی ضمن بررسی دستاوردهای نظامی و قابلیت‌های موشکی ایران، تاکید کرد که موشک‌های ایرانی به تهدیدی چندلایه علیه امنیت تل‌آویو و واشنگتن تبدیل شده‌اند.

موشک‌های ایرانی؛ تهدیدی چندلایه علیه دشمنان
کد خبر: 614884
|
۱۴۰۲/۰۳/۰۶ ۱۵:۳۶:۲۰

روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» امروز شنبه (۲۷می)، دو روز پس از رونمایی ایران از جدیدترین موشک بالستیک دوربرد و دقیق خود با نام «خرمشهر-۴» یا «خیبر» همانند بسیاری از رسانه‌های عبری دیگر به این موضوع واکنش نشان داده و در گزارشی نوشت: «موشک‌های ایران برای امنیت اسرائیل و ایالات متحده آمریکا تهدیدکننده هستند».

این روزنامه صهیونیستی در گزارش مفصلی نوشت: ایران از دهه ۱۹۸۰ روی توسعه موشکی کار می‌کرد و امروز نیز به افزایش برد و دقت موشک‌های خود ادامه می‌دهد. به طوری که هم‌اکنون تهران انواع  موشک‌ها از نظر برد، سوخت مصرفی و موارد به کارگیری در اختیار دارد؛ حالا حتی در اینکه کدام بخش از صنایع دفاعی و یا سازمان هوافضای ایران این سامانه‌ها را تولید می‌کند، هم تنوع و گستردگی وجود دارد.

جروزالم پست در ادامه می‌نویسد: ایران به کار خود با موشک‌های سوخت مایع و سوخت جامد ادامه می‌دهد. همچنین به کار روی موشک‌هایی که می‌توانند ماهواره‌ها را پرتاب کنند، ادامه می‌دهد و تمرکز خاصی هم روی موشک‌های کروز و مهمات هدایت‌شونده دقیق دارد. این بدان معناست که ایران در زمینه تسلیحاتی که می‌تواند اسرائیل و آمریکا و اروپا و آسیا را تهدید کند، گزینه‌های زیادی برای اقدام دارد.

موشک‌های ایران چه توانمندی‌هایی دارند؟

این روزنامه اسرائیلی در پاسخ به این سوال نوشت: موشک‌های ایران اغلب در کانون توجه قرار دارند و اطلاعات زیادی در مورد آن‌ها وجود دارد. مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در واشنگتن گزارشی درباره برنامه نظامی ایران دارد که با اکثر موشک‌های اصلی ایران سروکار دارد. این لیست رصد و تحلیل، شامل موشک‌های بالستیک میان برد عماد، قدر-۱، خرمشهر، سجیل و شهاب-۳، علاوه بر موشک‌های بالستیک کوتاه برد ذوالفقار، تندار-۶۹، شهاب-۱ و ۲، قائم-۱، فاتح-۱۱۰ و فاتح-۳۱۳ است؛ این گزارش همچنین پرتابگرهای ماهواره‌ای سفیر و سیمرغ را هم شامل می‌شود.

در ادامه این گزارش می‌خوانیم: در اینجا برای درک برد موشک‌های ایرانی، باید برد موشک‌های خرمشهر که از نسل همان موشک‌هایی است که ایران اخیراً آزمایش کرده، اشاره کنیم. برد این موشک ممکن است بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر باشد، در حالی که برد موشک‌های عماد و قدر، چیزی بین ۱۷۰۰ تا ۱۹۵۰ کیلومتر است؛ شهاب ۳ هم بردی در حدود ۱۳۰۰ کیلومتر دارد. در حالی که برد سجیل نیز مانند خرمشهر می‌تواند به ۲۰۰۰ کیلومتر برسد. ایران همچنین موشک کروز سومار را تولید می‌کند که مدعی است می‌تواند ۳۰۰۰ کیلومتر برد داشته باشد. علاوه بر این، از نظر ارتفاعی که می‌توانید ماهواره را در آن قرار دهید اندازه‌گیری می‌شود و برد اکثر آن‌ها ۵۰۰ کیلومتر است.

در بخش دیگری از گزارش جروزالم پست آمده است: بسیاری از موشک‌های دوربرد مانند سیمرغ، عماد، قدر و خرمشهر همچنان در دست توسعه هستند. موشک‌ها را می‌توان به انواع مختلفی از سوخت مورد استفاده برای رانش تقسیم کرد، به عنوان مثال موشک‌های شهاب، عماد، قدر، خرمشهر و قیام همگی با سوخت مایع کار می‌کنند. موشک‌های سجیل، فاتح، دزفول، رعد، ذوالفقار و تندر با سوخت جامد عمل می‌کنند.

این روزنامه عبری در ادامه نوشت: در برد این نوع سوخت‌ها تفاوتی وجود ندارد، زیرا هم جامد و هم مایع برای موشک‌های کوتاه و متوسط ​​استفاده می‌شود. موشک‌های سوخت جامد ممکن است از نظر سرعت تکثیر مزایایی داشته باشند؛ به طوری که ایران می‌تواند به سرعت از موشک‌های خود استفاده کند حتی اگر مورد حمله قرار گیرد.

موشک‌های ایرانی: تهدیدی چندلایه علیه دشمنان

به نوشته این رسانه صهیونیستی، «موشک‌های ایران نشان‌دهنده یک تهدید چند لایه هستند. چرا که اول از همه، ایران با تلاش‌‌های مختلف به توسعه برنامه موشکی خود ادامه می‌دهد؛ از جمله از طریق سپاه پاسداران ایران و برنامه فضایی ایران. دوم اینکه ایران همچنان به صادرات موشک به متحدان خود در کشورهای منطقه ادامه می‌دهد».

این روزنامه عبری در ادامه نوشت: «ایران همچنین به دنبال ساخت موشک‌های پیچیده‌تر با استفاده از انواع سوخت و یا سرمایه‌گذاری در موشک‌های کروز، مهمات مانور و همچنین صنایعی با دقت بیشتر است. ایران همچنین به دنبال استفاده هماهنگ از موشک‌ها و پهپادها در حملات خود است. واضح است که تلاش ایران برای توسعه موشک دوربردی که می‌تواند شامل کلاهک هسته‌ای باشد، اوج تهدید موشکی خواهد بود».

جروزالم پست در پایان گزارش خود نوشت: آنچه اخیراً ایران در مورد سرعت موشک‌ها و توانایی‌اش در گریز از رادار یا مهارت‌ها در جنگ الکترونیکی گفته است، مهم است و باید جدی گرفته شود؛ اگرچه نمی‌توان دقیق بودن آن را تشخیص داد. زمانی که ایران از موشک خیبر رونمایی کرد، رسانه‌های اسرائیلی تأیید کردند که معرفی موشک جدید ایرانی و زمان‌بندی آن بخشی از تئوری بازدارندگی ایران است که هدف آن بازدارندگی اسرائیل و تهدیدات آن است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها