فعالیت اوبر در ترکیه ممنوع شد
طبق رأی دادگاه، اوبر در ترکیه رقابت ناعادلانهای ایجاد میکند که باعث شکایت رانندگان تاکسی این کشور شده است به همین دلیل فعالیت این استارتاپ در ترکیه ممنوع شد.
دادگاه تجدیدنظر استانبول با تأیید یک حکم مربوط به سال 2019 که در آن تصمیم به مسدودسازی فعالیت سرویس حملونقل خصوصی اوبر (Uber) گرفته شده بود، رسماً فعالیت این شرکت را بهدلیل شکایتهای حقوقی ثبتشده، در ترکیه ممنوع کرد.
به گزارش وبزوم، هرچند اوبر از سال 2014 در ترکیه فعالیت میکند، اما در سال 2019 بهدلیل برخی مشکلات قانونی فعالیت آن متوقف شد. این شرکت در 31 مه 2019 رسماً با شکایتی از سوی رانندگان تاکسی مواجه شد که از فعالیت اوبر ناراضی بوده و آن را ناعادلانه خوانده بودند. تا زمان متوقفشدن فعالیت اوبر در ترکیه، این سرویس بیش از 8000 راننده فعال را جذب کرده بود و بیش از 2 هزار تاکسی در ترکیه وجود داشت.
هیئت دادگاه در آن زمان حکم داده بود که خدمات Uber «رقابت ناعادلانهای» را بههمراه دارد و به همین دلیل دستور ممنوعیت دسترسی به وبسایت و همچنین برنامههای موبایل Uber و Uber XL را صادر کرد.
با وجود شکایت ارائهشده، ممنوعیت دسترسی به اوبر مجدداً در 24 دسامبر 2020 برداشته شد و فعالیت این سرویس تا زمان صادرشدن رأی دادگاه تجدیدنظر دوباره در استانبول آغاز شد.
اکنون به گزارش خبرگزاری محلی TRT، دادگاه تجدیدنظر تصمیم دادگاه محلی در مورد پرونده اصلی را تأیید کرده و اظهار داشته است دلایلی که وکلای اوبر برای تجدیدنظر ارائه کردهاند، بهگونهای نیست که حکم اصلی را نقض کند.
شکایت «رقابت ناعادلانه» اوبر به نمایندگی از رانندگان تاکسی استانبول، توسط اتحادیه تاکسیرانی و اتاق بازرگانان خودرو به دادگاه دهم و یازدهم استانبول ارائه شد که در آن خواستار مسدودکردن دسترسی به اوبر و ممنوعیت آن شدند. شاکیان همچنین خواستار تعلیق فعالیت شرکت آمریکایی Uber Technologies Inc بودند؛ زیرا به گفته آنها، این شرکت در ترکیه ثبت مالیاتی نشده است.
با صادرشدن این رأی و همانطور که چندین خبرگزاری ترکیهای دیگر نیز اعلام کردهاند، فعالیت اوبر در سراسر ترکیه اکنون ممنوع شده است.
اوبر در چند سال گذشته با مشکلات متفاوتی دستوپنجه نرم کرده. اوایل امسال در گزارشی گفته شد که سرویس درخواست تاکسی این شرکت در هنگام کمبودن شارژ گوشی مشتریان از آنها هزینه بیشتری دریافت میکند.
دیدگاه تان را بنویسید