واکنش آمریکا به طرح پیشنهادی ژاپن برای احیای برجام؛ اطلاعی ندارم
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری به سوالاتی درباره روند احیای توافق هستهای، ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم با ایران در این زمینه و دیگر موضوعات مرتبط با ایران پاسخ داد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که آیا طبق اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر این که ژاپن طرحی را برای ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هستهای ارائه داده، آمریکا از این طرح باخبر است یا نه، گفت: من از این ابتکار بخصوص اطلاعی ندارم. نمیدانم این اظهارات به چه چیزی اشاره دارد. همان طور که قبلا گفتهایم، دیپلماسی بهترین راه اطمینان یافتن از این است که ایران هیچ گاه به یک سلاح هستهای دست پیدا نکند. تغییری در این موضع ایجاد نشده است.
به گزارش ایسنا، میلر در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این که با توجه به تمایل برخی کشورهای منطقه، از جمله قطر و عمان برای میانجیگری در زمینه مذاکرات توافق هستهای و کشورهای دیگری مانند ژاپن که به آن اشاره شد، آیا تمام تکههای پازل برای آغاز مذاکراتی درباره احیای برجام (توافق هستهای) کنار هم قرار نگرفتهاند، بیان کرد: ما همواره گفتهایم که نسبت به اطمینانیابی از دست نیافتن ایران به یک سلاح هستهای متعهدیم و ترجیح میدهیم که نگرانیهایمان درباره برنامه هستهای ایران را از طریق دیپلماسی بیان کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا دولت بایدن از مذاکرات مستقیم با ایران استقبال خواهد کرد، گفت: ما همواره گفتهایم که از دیپلماسی با ایران استقبال میکنیم. نمیخواهم وارد این شوم که این مذاکرات ممکن است چگونه باشد یا نباشد اما دیپلماسی بهترین راه جلوگیری از دستیابی ایران به یک سلاح هستهای است. ما ترجیح میدهیم دیپلماسی را دنبال کنیم. اما همان طور که گفتم، برخی اقدامات تنشزدایی وجود دارند که مایلیم ایران انجام دهد.
همواره گفتهایم که از دیپلماسی با ایران استقبال میکنیم. اما اقدامات تنشزدایی وجود دارد که مایلیم ایران انجام دهداو در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این که با توجه به ادعای مطرح شده در گزارشی مبنی بر این که ایران یک کارزار اثرگزاری گسترده درباره برنامه هستهایاش به راه انداخته بود که گروهی از افراد دانشگاهی در آمریکا را هدف قرار میداد که یکی از آنها دستیار رابرت مالی، نماینده پیشین آمریکا در امور ایران بوده است، چه نظری در این باره دارد، گفت: بله من این گزارش را خواندهام و بر اساس آنچه خواندم، گویا به رخدادهای حدود ده سال پیش اشاره داشت که بیشتر شامل افرادی بود که در حال حاضر در دولت فعالیتی ندارند. تنها مقام رسمی فعلی آمریکایی که در این گزارش به آن اشاره شده بود، پیش از پیوستن به دولت، گاهی اوقات گزارشهای انتقادآمیزی درباره ایران نوشته بود و پیش از ملحق شدن به وزارت امور خارجه، تحقیقات کاملی برای صدور مجوز امنیتی او انجام شده بود.
میلر در پاسخ به این که چه اطلاعات جدیدی درباره رابرت مالی وجود دارد که در مدت اخیر به دلیل مطرح شدن برخی شبهات درباره دسترسی او به اسناد محرمانه در مدت خدمتش، مجوز امنیتی او به تعلیق درآمده و در مرخصی اجباری به سر میبرد، گفت که اطلاعات جدیدی در این زمینه وجود ندارد.
تحقیقات کنگره آمریکا درباره این موضوع ادامه دارد اما تاکنون نتایج روشنی درباره آن گزارش نشده است.
میلر همچنین در این نشست خبری گفت که در حال حاضر هیچ شهروند دوتابعیتی آمریکایی، مقیم دائمی آمریکا یا شهروند آمریکایی در ایران زندانی نیست.
اخیرا طی توافقی میان ایران و آمریکا از طریق مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری آمریکا، پنج جاسوس آمریکایی زندانی در ایران با پنج شهروند ایرانی زندانی در آمریکا تبادل شد.
دیدگاه تان را بنویسید