کد خبر: 646035
|
۱۴۰۲/۱۰/۰۶ ۰۹:۵۷:۰۰
| |

صباح زنگنه، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی:

نباید در قبال خطا و اشتباه روسیه درباره جزایر سه‌گانه کوتاه بیاییم

کارشناس مسایل بین الملل درباره واکنش ایران نسبت به بیانیه مراکش گفت: ما باید مسایل را تفکیک کنیم. از مسایلی که به منافع ملی ایران مربوط می شود هیچ وقت نباید کوتاه بیاییم و آنچه مربوط به حاکمیت ملی ایران است یک خط قرمز است که هیچ وقت نباید از آن عدول کرد و فراموش نمود.

نباید در قبال خطا و اشتباه روسیه درباره جزایر سه‌گانه کوتاه بیاییم
کد خبر: 646035
|
۱۴۰۲/۱۰/۰۶ ۰۹:۵۷:۰۰

صباح زنگنه کارشناس مسائل خاورمیانه به اهداف و انگیزه ادعاهای برخی از کشورها درباره جزایر سه گانه اشاره و اظهار داشت: منشأ این نوع اقدامات دولت امارات است و باقی کشورها دنباله رو این خواسته امارات هستند لذا باید ابتدا تحلیل درستی نسبت به انگیزه های امارات داشت و نحوه برخورد با این موضوع که در اجلاس ها با کشورهای عضو شورای امنیت با حضور چین و روسیه بود و یا در اجلاس های شورای همکاری های خلیج فارس یا اتحادیه عرب در حال تکرار است را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش شفقنا بخش هایی از گفت و گوی زنگنه را در ادامه می خوانید:

 

  • هدف از تکرار این ادعاها درباره جزایر سه گانه این است که امارات فضای رقابت را تبلیغ می کند و به باقی کشورها القا می کند که گویا در این موضوع صاحب حق است که البته پاسخ این مدعا روشن و از بدیهیات است و به راحتی می توان پاسخ داد اما امارات با ایجاد فضای سیاسی در محافل مختلف، هدف اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران را دارد.
  • امارات باید بداند که با این روش ها جز ایجاد فضای منفی در منطقه و کشورهای دوست نتیجه ای عایدش نخواهد شد. ایران سالهای سال گفت وگو کرده و مسایل خودش را روشن کرده و حقانیت ایران ثابت شده است و احتیاجی به اثبات مجدد ندارد.
  • امارات در اجلاس های مختلف با ترغیب کشورهایی مثل چین و روسیه در تأیید مطالب خودش شاهد هیچ گونه توفیقی نخواهد بود اما نکته بعدی اینکه کشورهایی که ادعای دوستی با ایران را دارند یا نوعی همکاری با جمهوری اسلامی ایران هم در سطوح اقتصادی و هم در سطوح سیاسی و بین المللی داشته و دارند، با تحلیل های اشتباه وارد این مقوله شدند و فکر نمی کنم که جهالتی بر آنها حاکم بوده باشد که ندانند طرح موضوع سه جزیره که تاریخ چند صد ساله در حاکمیت ایران دارد، می تواند فضای معادلات بین المللی و منطقه ای را به شدت آشفته کند و آن هنگام خیلی از کشورها ضرر خواهند کرد چرا که بازگشت به گذشته به نفع این کشورها نخواهد بود.
  • روسیه درگیری ها و مشکلات خاصی دارد و نباید خود را در باتلاقی گرفتار کند که دوستی و روابطی که با ایران توسعه پیدا کرده را در معرض آسیب و نارسایی قرار دهد.
  • چنین فضاسازی هایی اساساً خارج از ضوابط و معادلات فعلی جهان است و آشفته کردن منطقه حتی در فضای تبلیغاتی و سیاسی می تواند به آشفتگی های بزرگتری منجر شود.
  • وی درباره واکنش ایران نسبت به چنین اظهارات و رویکردهایی گفت: ما باید مسایل را تفکیک کنیم. از مسایلی که به منافع ملی ایران مربوط می شود هیچ وقت نباید کوتاه بیاییم و آنچه مربوط به حاکمیت ملی ایران است یک خط قرمز است که هیچ وقت نباید از آن عدول کرد و فراموش نمود. اما داشتن روابط متعادل با کشورهای بزرگ دنیا یک امر طبیعی است که باید آن را احیا کرد و میل کردن به کشورهای شرقی مثل چین و روسیه باید تداوم داشته باشد.
  • رابطه متوازن با کشورهای غربی و  اروپا، ژاپن و استرالیا هم باید وجود داشته باشد. وقتی فضا در کشور، فضای شعاری می شود و طرح نگاه به شرق اشتباه فهمیده شود، هم از سوی نیروهای داخلی و هم از سوی کشورهای شرقی مثل روسیه و چین، اشتباه فهمیده می شود که گویا ایران دیگر با کشورهای غربی هیچ گونه رابطه ای ندارد و بدین معناست که انها بخواهند از این فضا حداکثر بهره برداری یا سوء استفاده را کنند چرا که رقیبی برای خودشان در بازار ایران نمی بینند.
  • مسئولین کشور و وزارت امور خارجه و همه دستگاه های دارای نقش در تعیین سیاست و روابط خارجی باید به تعادل در روابط برگردند و فضای متعادلی ایجاد کنند که خود این فضا و سیاست کافی خواهد بود تا به همه کشورها که با آنها رابطه داریم، فهماند که جایگاهشان کجاست و دست ایران از روابط با همه کشورها پر است.
  • روابط با روسیه و چین باید همچنان برقرار و محکم باشد ولی از اینگونه خطاها و اشتباهات نباید گذشت و باید تذکر قوی داد و خواسته شود تا جبران کنند، همزمان نیز حتماً باید به برقراری روابط با کشورهای غربی همت گماشت.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها