کد خبر: 676031
|
۱۴۰۳/۰۷/۰۶ ۱۷:۲۰:۲۳
| |

«اعتمادآنلاین» بررسی می‌کند:

جنگ لبنان| آیا اسرائیل اشتباهات گذشته خود را تکرار می‌کند؟

عصر روز جمعه، یواف گالانت، وزیر جنگ اسرائیل، خود را به مرزهای شمالی (فلسطین اشغالی) رساند و از آنجا ادعا کرد، حزب‌الله می‌خواست جنگ فرسایشی را با ما به راه بیندازد اما ما حساب تسویه‌نشده‌ای از سال‌ها گذشته با این سازمان و تعداد دیگری از طرف‌ها داریم که بسیاری از جمله من منتظر فرصت انجام آن بودیم.

جنگ لبنان| آیا اسرائیل اشتباهات گذشته خود را تکرار می‌کند؟
کد خبر: 676031
|
۱۴۰۳/۰۷/۰۶ ۱۷:۲۰:۲۳

سید عماد حسینی- عصر روز جمعه، یواف گالانت، وزیر جنگ اسرائیل، خود را به مرزهای شمالی (فلسطین اشغالی) رساند و از آنجا ادعا کرد، حزب‌الله می‌خواست جنگ فرسایشی را با ما به راه بیندازد اما ما حساب تسویه‌نشده‌ای از سال‌ها گذشته با این سازمان و تعداد دیگری از طرف‌ها داریم که بسیاری از جمله من منتظر فرصت انجام آن بودیم.

این خبر در حالی منتشر شد که رسانه‌های اسرائیلی از جمله یدیعوت آحارانوت، تصاویری از انتقال تانک‌ها و ادوات نظامی اسرائیلی به مرز با لبنان را منتشر می‌کنند.

ارتش اسرائیل هم خبر داد که دو تیپ احتیاط به نام‌های عتصیونی و ناحال شمال در مرز با لبنان مستقر شده‌اند.

با وجود این همه هیاهوی رسانه‌های، همچنان تحلیل‌گران این سوال را مطرح می‌کنند که آیا اسرائیل باز هم به دنبال تکرار اشتباه خود در لبنان است؟

آیا اشتباهی که با عملیات سلامت الجلیل چند دهه پیش انجام گرفته بود، امروز نیز با پیکان‌های شمالی تکرار می‌شود؟

در هر صورت، جنایت پیجرها که موساد آن را چندی پیش در لبنان مرتکب شد علاوه بر آنکه یک عملیات امنیتی که غیرنظامیان و شماری از نیروهای مقاومت را در سرتاسر خاک لبنان هدف قرار داده، دسته‌بندی می‌شود، با خود اهداف نظامی و سیاسی توامانی هم دنبال می‌کرد.

بر کسی پوشیده نیست که اسرائیل تلاش‌های ناکامی را از چند دهه پیش برای تامین امنیت شهرک‌های صهیونیست‌نشین در شمال فلسطین اشغالی انجام داده است.

اسرائیل سال ۱۹۸۲ حمله نظامی زمینی خود را به خاک لبنان انجام داد. این عملیات که تحت عنوان سلامت الجلیل انجام شد با هدف دور کردن نیروهای مقاومت فلسطینی و لبنانی از مرزهای شمالی (فلسطین اشغالی) انجام و در آن زمان اعلام شد هدف اصلی آن از بین بردن این گروه‌هاست، اما بعد از بیش از چهار دهه از این آن زمان، اسرائیل باز هم به همان بهانه و با همان هدف، آن هم در سایه شدت گرفتن بحران در شهرک‌های صهیونیست‌نشین الجلیل و تخلیه شبه کامل شمال فلسطین اشغالی، تهدید به تکرار این اقدام می‌زند.

به گفته برخی کارشناسان نظامی، از نوع آتش تهیه که اسرائیل برای جنگ خود با حزب‌الله به کار گرفته و کشتار قابل توجه غیرنظامیان که از عملیات پیجرها آغاز و با عملیات ترور مکرر در ضاحیه جنوبی بیروت و قربانی گرفتن بسیاری از غیرنظامیان قابل مشاهده و تحلیل است، می‌توان این گونه برداشت که کرد اسرائیل بیش از آنکه به دنبال یک جنگ نظامی باشد، در صدد تکرار رویکردی است که در غزه در پیش گرفته بود.

به بیانی دیگر اسرائیل به دنبال آن است تا آنقدر هزینه‌های درگیری را برای حزب‌الله بالا ببرد، تا این گروه مقاومت مجبور شود در پروسه‌ای جداگانه و بدون ارتباط با جنگ دایر در غزه، مساله آتش‌بس را بپذیرد.

اینکه تا چه میزان نتانیاهو و سیاستگذاران در اسرائیل قادر به تحقق خواسته‌های خود باشند، به میزان آمادگی‌های دو طرف برای سناریوهای مختلف و پلان‌های جنگی آنها باز می‌گردد.

در جنگ قبلی که در سال ۲۰۰۶ به وقوع پیوست، اسرائیل شکست سختی را متحمل شد که تحقیقات وینوگراد هم بر این شکست صحه گذاشت.

به رغم آغاز طوفانی این درگیری، اما اینکه آیا اسرائیل بجز برتری امنیتی و جاسوسی در کنار توانمندی هوایی روی زمین و به شکل میدانی هم بتواند برتری خود را نشان دهد، شک و تردیدهای زیادی وجود دارد، به ویژه که به اعتراف کارشناسان اسرائیلی حزب‌الله به رغم ضربات اولیه‌ای که دریافت کرده، هنوز برگ‌های برنده زیادی در اختیار دارد که همچنان از رو کردن آن امتناع می‌ورزد.

برخی کارشناسان اسرائیلی هم نسبت به تکرار تجربه شبه شکست‌خورده حمله زمینی به نوار غزه هم هشدار می‌دهند که در آستانه یک سالگی همچنان برای تحقق اهداف اعلام شده نتانیاهو درجا می‌زند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها