کد خبر: 679369
|
۱۴۰۳/۰۷/۲۴ ۱۶:۱۷:۱۷
| |

برگزاری سومین پلتفرم منطقه‌ای «۳+۳» در استانبول با حضور وزرای امور خارجه ایران، ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان

با مشارکت وزرای امور خارجه ایران، ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان نشست ساز و کار مشورتی منطقه‌ای «۳+۳» درباره قفقاز جنوبی در استانبول برگزار می شود.

برگزاری سومین پلتفرم منطقه‌ای «۳+۳» در استانبول با حضور وزرای امور خارجه ایران، ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان
کد خبر: 679369
|
۱۴۰۳/۰۷/۲۴ ۱۶:۱۷:۱۷

نشست ساز و کار مشورتی منطقه‌ای «۳+۳» درباره قفقاز جنوبی قرار است ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) در استانبول و با مشارکت وزرای امور خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ایران و روسیه برگزار شود.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری روسی تاس با انتشار این مطلب گزارش داد، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه در نشستی خبری پس از دیدار با «ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن گفت پیش‌بینی می‌کند وزرای امور خارجه روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ایران در این نشست درباره قفقاز جنوبی شرکت کنند که ۱۸ اکتبر در استانبول برگزار خواهد شد.

فیدان گفت: «ما به همکاری و رایزنی درباره مسائل قفقاز جنوبی با کشورهای منطقه در چارچوب ابتکار ۳+۳ ادامه می‌دهیم. امیدوارم سومین نشست این مجمع در ۱۸ اکتبر در استانبول برگزار شود. وزرای امور خارجه آذربایجان، ارمنستان، ایران و روسیه در این نشست شرکت خواهند کرد.»

اولین نشست این ساز و کار منطقه‌ای یکم آبان و به میزبانی ایران در تهران برگزار شد.

براساس نگاه برخی از کارشناسان در وضعیت کنونی منطقه، تقریبا تقابـل منـافع میان همه بازیگران مشهود است. اما علی‌رغم این موضوع، فعال ساختن فرمت «۳+۳» پایه‌گذار ترتیبات سیاسی و امنیتی منطقه‌ای خواهد بود که به غیرنظامی و غیر امنیتی ساختن منطقه منجر می‌شود و می‌تواند به تحقق برنامه‌های اقتصادی و توسعه کشورهای منطقه کمک کند و این موضوع خود می‌تواند در یک فرایند زمانی به حل تدریجی یا کنترل برخی از مناقشه‌های ناشی از تقابل منافع بازیگران این منطقه کمک کند.

به اعتقاد این کارشناسان، در حال حاضر فرمت ۳+۳ در دوران طفولیت خود به سر می‌برد و نباید انتظار داشت با برگزاری یک یا ۲ جلسه این فرمت منطقه‌ای بتواند تمام مسائل منطقه قره‌باغ جنوبی را حل کند، ولی قطعا همان‌طور که فرمت‌های منطقه‌ای چون روند آستانه توانست با همکاری کشورهای عضو تنها ساز و کار موثر بر حل بحران سوریه باشد، این فرمت نیز در صورت مشارکت تمام اعضا می‌تواند نقش مهمی در حل و مدیریت بحران‌های بالفعل و بالقوه  منطقه قره‌باغ جنوبی ایفا کند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها