«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
سند نقش مصر در کشتار مردم غزه رو شد
بعد از انتشار کتاب باب وودوارد در رابطه با نقش کشورهای عربی از جمله مصر در جنگ اسرائیل علیه مردم غزه، رسانهها از بعد جدیدی از همکاری مصر با اسرائیل در کشتار مردم غزه منتشر کردند.
بعد از انتشار کتاب باب وودوارد در رابطه با نقش کشورهای عربی از جمله مصر در جنگ اسرائیل علیه مردم غزه، رسانهها از بعد جدیدی از همکاری مصر با اسرائیل در کشتار مردم غزه منتشر کردند.
به گزارش اعتمادآنلاین، رسانههای عربی با استناد به گزارشهای منابع مختلف خبری خبر دادند، یک کشتی حامل مواد منفجره در مسیر خود به اسرائیل در بندر اسکندریه مصر پهلو گرفت، در حالی که کشورهای زیادی حاضر به پذیرش این کشتی نشده بودند.
بر اساس این گزارش، کشتی «کاترین» که به دلیل خشم جهانی از جنایات اسرائیل هیچ بندری حاضر نشد اجازه پهلوگیریاش را در طول مسیر بدهد، دست آخر در بندر اسکندریه پهلو گرفت.
بر اساس سایتهای رصد حرکت کشتیها، این کشتی آلمانی تا روز پنجم نوامبر آینده در بندر اسکندریه باقی خواهد ماند.
کشتی مذکور حامل ۶۰ کانتینر مواد منفجره و جنگافزارهای نظامی است که روز ۲۲ جولای از بندر HAI PHONG در جنوب شرق ویتنام به حرکت درآمده بود و سفر خود را در مسیری طولانی ادامه داده تا اینکه روز ۲۸ اکتبر به بندر اسکندریه رسید.
این کشتی از بیم هدف قرار گرفتن توسط نیروهای مسلح یمن، از مسیر طولانی دماغه امید نیک عبور کرده است.
در این مسیر ابتدا قرار بود ۲۵ اوت در بندر ویس بای نامیبیا پهلو بگیرد اما مسئولان نامیبیا به علت نوع محموله کشتی به آن اجازه نزدیک شدن به بندر را ندادند.
همین امر باعث شد تا کشتی مجبور به ادامه مسیر خود شود و روز ۲۹ اوت پرچم جزایر مادیرای پرتغال را برافراشت.
این اتفاق باعث شد تا مخالفان دولت پرتغال نسبت به این اقدام اعتراض کنند و خواهان سلب پرچم از این کشتی شوند.
روز ۱۹ سپتامبر روزنامه پولوتیکو به نقل از دفتر نخستوزیر اسواکی و وزیر خارجه پرتغال خبر دادند که این کشتی عازم مونتهنگرو و اسلوانی است.
آنها ادعا کردند که محموله این کشتی در بندر کوپر در اسلوونی تخلیه خواهد شد و در اظهارات خود اشارهای به تعلق این محموله به اسرائیل نکردند.
چند روز بعد از آن، روز ۲۴ سپتامبر گروه همبستگی با فلسطین در مونتهنگرو از دولت این کشور خواست اجازه نزدیک شدن کشتی به بنادر کشور داده نشود.
سازمان عفو بینالملل هم روز یکم اکتبر از اسلوونی، مونتهنگرو و پرتغال خواست تا کمکی به تحویل مواد منفجره به اسرائیل نکنند.
این فشارها باعث شدند تا کشتی نتواند در بنادر مونتهنگرو پهلو بگیرد.
این امر باعث شد تا کشتی این بار به سوی کرواسی رهسپار شود و سایتهای مشخص کردن موقعیت کشتیها روز سوم اکتبر حرکت کشتی را به سوی کرواسی ثبت کنند.
همزمان با مشخص شدن این مساله، جنبش بیدیاس از هواداران خود خواست تا نامههایی را به وزیر خارجه کرواسی ارسال و خواستار منع ورود آن به این کشور شوند.
کرواسی هم به این درخواستها پاسخ مثبت داد و مانع از ورود کشتی شد.
روز هفتم اکتبر پایگاه خبری Maltatoday در خبری اعلام کرد، وزارت ترابری مالت تمامی درخواستهای تقدیمشده از سوی کشتی حامل سلاح به سوی اسرائیل را برای دریافت خدمات رد کرد.
همین سایت روز ۱۰ اکتبر هم اعلام کرد، مالت حاضر نشد به این کشتی که در آبهای بینالمللی لنگر انداخته غذا و آب بدهد.
به دلیل فشارهای واردشده به دولت پرتغال، کشتی کاترین مجبور شد روز ۱۷ اکتبر پرچم پرتغال را پایین آورد و از پرچم آلمان برای ادامه دریانوردی استفاده کند.
پایگاه خبری Maltatoday روز ۲۲ اکتبر هم اعلام کرد کشتی از آبهای مالت دور شده است.
اما با وجود محرومیت این کشتی حامل سلاح و مواد منفجره از پهلو گرفتن در کشورهای مختلف جهان، دولت مصر اجازه لنگر انداختن در بندر اسکندریه را به آن داده و گفته میشود قرار است محموله خود را همانجا تخلیه کند.
دیدگاه تان را بنویسید