رونمایی از کتاب شهدای اطلاعات و عملیات در فرهنگسرای سرو با حضور یاسر هاشمی برگزار شد:
«فرمانده عتیق»؛ مادر شهیدی که ستون پنجم را میشناخت
آیین رونمایی از کتاب «فرمانده عتیق» و یادواره شهدای اطلاعات و عملیات با حضور سعید اوحدی،یاسر هاشمی و جمعی از فرماندهان، رزمندگان و مسئولان شهری در فرهنگسرای سرو برگزار شد.
اعتمادآنلاین| آیین رونمایی از کتاب فرمانده عتیق با حضور سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بهنام خادم مدیر فرهنگی هنری منطقه 6 و رئیس فرهنگسرای سرو، یاسر هاشمی، ابوالفضل درخشنده نویسنده کتابهای دفاع مقدسی و جمعی از افسران اطلاعات و عملیات در فرهنگسرای سرو برگزار شد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نخستین سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به برگزاری این مراسم گفت: جنگ در شرایطی به ما تحمیل شد که نظام جمهوری اسلامی نوپا بود، اما ملت ایران با اراده قوی مقابل استکبار ایستادند.
در روزهای نخست جنگ، جنایتهای وحشتناکی علیه مردم ایران انجام شد که قابل بازگویی نیست.سعید اوحدی با اشاره به عملیات طریق القدس گفت: زمانی که امام راحل فرمودند حصر آبادان باید شکسته شود، از سراسر کشور برای اجرای امر امام (ره) به جبههها آمدند. شکست حصر آبادان نقطه عطفی برای کسب پیروزیهای بعدی بود. امروز سالگرد شهادت فرماندهانی است که قصد داشتند گزارش این پیروزی را نزد امام راحل ببرند که در یک سانحه مشکوک به شهادت رسیدند.
اوحدی در پایان عنوان کرد: من در عملیات والفجر مقدماتی اسیر و 2 سال بعد از اتمام جنگ آزاد شدم. طی 2 سال آخر ما نمیتوانستیم پیشبینی کنیم که سرانجام این اسارت چه میشود، اما با تدبیرهایی که از سوی مسئولان ایرانی انجام گرفت، صدام اعتراف کرد که خواستههای جمهوری اسلامی محقق شده است.ابوالفضل درخشنده از نویسندگان حوزه دفاع مقدس نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: از شهدا نوشتن لیاقت میخواهد. معتقدم که شهید باید بطلبد تا یک نویسنده در خصوص زندگیاش قلم بزند.
وی افزود: سال 82 داستاننویسی پیشرفته در سطح فرهنگسراها آغاز شد و علاقهمندان پنج سال دوره دیدند. نگارش اولین کتاب با این گروه آموزشدیده را سال 88 پس از دیدار با جانبازان آغاز کردیم و حالا شاهد رونمایی بیستمین کتاب از این گروه هستیم.این نویسنده کتابهای دفاع مقدسی خاطرنشان کرد: روزی که برای ثبت خاطرات شهید مجید عتیقینژاد به منزل این شهید بزرگوار رفتیم، گمان نمیکردیم که جمعآوری خاطرات بیشتر به سمت مادر شهید سوق پیدا کند.
وی افزود: مادر این شهید بزرگوار در اندیمشک فعالیتهای زیادی داشت. او ستون پنجم را شناسایی و معرفی میکرد. از سوی دیگر زمانی که میدید مردم شهر از نظر معیشتی مشکل دارند، شکر و تخم مرغ میخرید و در مقابل مغازهداران شهر بساط میکردو آنها را صلواتی عرضه میکرد. این مادر شهید تا پایان جنگ فعالیتهای زیادی داشت که برای آشنایی بیشتر با وی پیشنهاد میکنم کتاب را تهیه و مطالعه کنید.
درخشنده یادآور شد: کتاب فرمانده عتیق حاصل بررسی، تحقیق، جمعآوری و تدوین خاطراتی است که از زبان سکینه نواصری مادر شهید مجید عتیقینژاد به زبان ساده و روان بیان شده است. مادر این شهید بزرگوار 2 ماه پیش درگذشت.در ادامه از خواهر و برادر شهید عتیقینژاد، ابوالفضل درخشنده، لیلی فیروز، شهربانو سادات افتاده، مریم قدیانی و نجمه ولیپور نویسندگان کتاب فرمانده عتیق و چند تن از فرماندهان اطلاعات عملیات تجلیل شد.
خوانش بخشی از کتاب توسط فرزانه معصومیان از دیگر بخشهای این برنامه بود.
در انتهای این برنامه میزگردی با حضور یاسر هاشمی، دکتر حجت، امیر سرتیپ مسعود بختاری و امیر صمد شهبازی با موضوع بیان خاطراتی از فرماندهان اطلاعات و عملیات برگزار شد.
یاسر هاشمی رفسنجانی فرزند مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در این نشست با اشاره به نقش آیت الله هاشمی در هشت سال دفاع مقدس گفت: امروز با دو گروه متناقض رو به رو هستیم که یک عده ایشان را نقد میکنند که
آتش بس را نپذیرفت و تعداد زیادی از جوانان و رزمندگان شهیدو کشور تخریب شد، در حالی که زودتر می توانستیم جنگ را تمام کنیم و عده ای دیگر میگویند که آیت الله هاشمی جام زهر را به امام خوراند و باب شهادت بسته شد.
یاسر هاشمی رفسنجانی افزود: من تاریخ جنگ را به دقت مطالعه کردم، تمام تاریخ جنگ را درخشان و پرافتخار میدانم و هر فردی که میخواهد به هر نحو این تاریخ را برعکس ارائه دهد ظلم به ایران، اسلام و مجموعه خودش می کند.
وی گفت: زمانی که قاضی صدام، حکم اعدام او را صادر کرد به خدمت آیتالله هاشمی رفسنجانی رسید و قلم خود را به ایشان اهدا کرد، دلیل او این بود که میگفت صدام گفته که تو مرا نکشتی، هاشمی مرا اعدام کرد و برای خودش هم ادلهای داشت، این موضوع افتخاری برای کشور بود اما متاسفانه رسانهها این موضوع را منعکس نکردند.
یاسر هاشمی رفسنجانی با اشاره به اعتماد امام خمینی(ره) به آیتالله هاشمی رفسنجانی در طول هشت سال دفاع مقدس گفت: زمانی که جنگ آغاز شد در 20 روز ابتدای جنگ در اولین اقدام امام خمینی(ره) شورای عالی دفاع و فرماندهی جنگ را ایجاد کرد، ابتدا بنی صدر رئیس شورا بود اما اولین ورود آیت الله هاشمی به موضوع جنگ به عنوان عضو شورای عالی دفاع بود و به دلیل نوع عملکرد در شورا و اعتمادی که بین امام و ایشان بود، آیت الله هاشمی از عضو به عنوان نماینده امام و سخنگوی شورای عالی دفاع ارتقا پیدا کرد.
وی گفت: در بحبوحه سال 62 عملیاتهای فتح خرمشهر، رمضان و والفجر مقدماتی امام به تشخیص خود، آیت الله هاشمی را به عنوان فرماندهی جنگ، مامور و اعلام کردند که نسبت به هماهنگی و فرماندهی واحد در ارتش و سپاه اقدام شود و از همان زمان عملیاتهای کربلا، خیبر و والفجر و مراحل سوم و چهارم دفاع از کشور صورت گرفت و سپس به دلیل ایجاد شرایط ویژه و اتحاد آمریکا و شوروی و حمایت آنها از صدام برای جنگ علیه ایران، حضرت امام، جانشینی کل قوا را هم به آیت الله هاشمی واگذار کردند.
یاسر هاشمی رفسنجانی افزود: این سیر مراحلی که آیت الله هاشمی طی کرد به دلیل مواردی از جمله اعتماد امام و فرماندهان جنگ به آیت الله هاشمی، ارتباط آیت الله با مردم و اعتماد و اعتقاد مردم به ایشان، ارتباط خوب و مسلط آیت الله با ارتش و سپاه و از همه مهمتر جایگاه آیت الله هاشمی و غلبه عقلانیت بر آرمان خواهی ایشان بود و این موضوع و مشاهدات فاجعه در حلبچه منجر شد که آیت الله هاشمی امام را برای اتمام جنگ قانع کند.
فرزند مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه پدرم بیش از اینکه یک سیاستمداریا فرمانده جنگ باشد یک طلبه روحانی بود که در حوزه علمیه رشد کرده بود، اظهارداشت: دو سال قبل از فوت آیت الله هاشمی از ایشان سوال کردند در طول عمر به کدام کارتان بیشتر می بالید، گفتند یک کار قرآنی و دیگری خاتمه جنگ.
منبع: روزنامه رسالت
دیدگاه تان را بنویسید