دکتر مفتح به شهادت رسید + زندگینامه
27 آذر 1358، آیتالله دکتر محمد مفتح هنگام ورود به دانشکده الهیات دانشگاه تهران توسط کمال یاسینی، عضو گروهک فرقان ترور شد.
اعتمادآنلاین| آیتالله دکتر محمد مفتح در سال 1307 در خانوادهای روحانی در همدان به دنیا آمد. استعداد فراوان و عشق زیاد به تحصیل باعث شد که بزودی مراحل مختلف تحصیل را بگذراند، به نحوی که دیگر حوزه همدان برای او قابل استفاده نبود و لذا در سال 1322 در حالی که تنها 15 سال داشت برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد. پس از ورود به قم، در حجرهای در مدرسه دارالشفاء اقامت کرد و شبانه روز به تحصیل علم پرداخت و از محضر اساتید بزرگی همچون حضرت امام خمینی(ره)، آیتالله علامه طباطبائی، آیتالله داماد، آیتالله حجت و... استفاده کرد و به عنوان مدرس در حوزه به تدریس پرداخت.
در کنار تحصیل در حوزه، شهید مفتح به تحصیل علوم جدید نیز پرداخت و مدارج مختلف تحصیلات جدید را نیز گذراند و پس از مدت نسبتا کوتاهی موفق به اخذ درجه دکتری در رشته فلسفه گردید. فعالیتهای او در مسائل اجتماعی و سیاسی و آشنایی که از نزدیک با حوزه و دانشگاه و کلیه مسائل آن پیدا کرده بود، سبب شد که از سالهای بسیار قبل به اهمیت وحدت فیضیه و دانشگاه پی ببرد.
مقاله ایشان تحت عنوان «وحدت مسجد و دانشگاه» که در سالهای حدود 1340 در نشریه مکتب اسلام قم چاپ شد به خوبی نشانگر نوع تفکر و تلاش عملی شهید مفتح در زمینه ایجاد این وحدت از آن سالهاست. غنای علمی، تبحر و تسلط به علوم جدید و قدیم، بیان شیوا و قلم قدرتمندش، دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را بر آن داشت تا رسما برای تدریس از وی دعوت کند. مفتح به شوق همکاری با استاد شهید آیتالله مطهری تدریس در دانشکده الهیات را پذیرفت و از سال 1349 در تهران اقامت گزید.
مفتح در رمضان سال 1356 اقدام به تشکیل جلسات سخنرانی در مسجد قبا کرد و از کسانی که رژیم آنها را از انجام سخنرانی منع کرده بود، دعوت کرد و با این عمل قدم مؤثری را در جهت رسوا کردن رژیم برداشت. پس از ماه رمضان 57 آیتالله دکتر مفتح اعلام کرد که نماز عید فطر را در زمینهای قیطریه خواهد خواند. ساعت 8 صبح پنجشنبه 16 شهریور، مفتح به زمینهای قیطریه آمد و مشاهده کرد که سرتاسر زمین توسط نیروهای مسلح ارتش شاهنشاهی اشغال شده است. در اوایل راه، ارتش شروع به شلیک تیر هوایی و گاز اشکآور به سوی جمعیت کرد اما مردم با روشن کردن آتش و سوزاندن مقوا در اطراف شهید مفتح مانع از آسیبرسانی گاز به ایشان شدند.
کوششهای استاد مفتح پس از انقلاب با شدتی بیشتر دنبال شد. وی علاوه بر عضویت در شورای انقلاب با درخواست دانشجویان دانشکده الهیات و بعد از مشورت با استاد مطهری سرپرست دانشکده الهیات شد و علاوه بر این سرپرستی کمیته منطقه 4 تهران نیز بر عهده وی بود. دکتر مفتح در ادامه سالیان دراز کوشش و تلاش برای وحدت حوزه و دانشگاه در سالگرد شهادت حاج سیدمصطفی خمینی اقدام به تشکیل سمینار وحدت حوزه و دانشگاه در دانشکده الهیات کرد که اولین سمیناری بود که تحت این عنوان برگزار میشد.
دکتر مفتح در ساعت 9 صبح روز سهشنبه 27 آذر 1358 در حیاط خلوت دانشکده الهیات دانشگاه تهران با شلیک چند گلوله از سوی ضاربین به شدت زخمی شد و حدود ساعت 2 بعدازظهر همان روز به شهادت رسید. این روز به پاس تلاشهای آن بزرگوار روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.
منبع: تاریخ ایرانی
دیدگاه تان را بنویسید