چهار عامل اصلی تشدید اضطراب
در حالی که مضطرب بودن در برخی شرایط تجربهای عادی به حساب میآید، افرادی هستند که در برابر عوامل تشدیدکننده آن آسیبپذیرتر هستند.
اعتمادآنلاین| از جمله عواملی که در تشدید علایم اضطراب موثر هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مصرف مواد الکی و کافئین: درحالی که مصرف مواد الکلی خاصیت آرامبخشی موقت دارد، میتواند فرد را به مصرف آن معتاد کند. علاوه بر این، بررسیها نشان میدهد درافرادی که دچار اضطراب اجتماعی هستند، مصرف این مواد موجب تشدید علایم آن میشود.همچنین در مورد کافئین به افراد توصیه میشود در صورتی که اضطرابشان با مصرف آن تشدید میشود از خوردن مواد حاوی کافئین خودداری کنند. همچنین زیادهروی در مصرف این ماده محرک در برخی افراد با عصبانیت و بیقراری همراه است.
نداشتن خواب کافی: خواب ناکافی نیز میتواند مکانیزمی از مغز و بخشهایی از آن را فعال کند که باعث میشود فرد نسبت به اضطراب حساس شود. این بخشهای مغز از فرآیندهای احساسی و کنترل آن حمایت میکند. بزرگسالان به حداقل هفت تا هشت ساعت خواب در شبانهروز نیاز دارند. بررسیها نشان میدهد افرادی که ذاتا نگران و مضطرب هستند بیشترین آسیب را از کمبود خواب متحمل میشوند.
کنارهگیری یا خودانتقادی: رفتارهایی همچون کنارهگیری و دوری از موقعیتهای اجتماعی میتواند تا به طور موقت فرد را آرام سازد، اما در طولانی مدت احساس اضطراب را در فرد افزایش داده و مانع از آن میشود تا فرد با ترسهای خود مواجه شود.
اختصاص زمان زیادی از روز به کار با اینترنت: بررسیها نشان میدهد چک کردن ایمیلهای کاری یا انجام هرگونه فعالیت مربوط به وظایف کاری با افزایش سطح استرس مرتبط است. همچنین استفاده از شبکههای اجتماعی و پیگیری اخبار میتواند تاثیر مشابه را بر سلامت روان فرد داشته باشد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید