آنچه درباره ویتامین B12 باید بدانید
مغز و سایر اعضای بدن برای عملکرد مناسب نیاز به ویتامین B12 دارند.
اعتمادآنلاین| طبق اعلام اداره مکملهای رژیمی آمریکا، میزان دوز مصرف توصیهشده B12 برای افراد بزرگسال بیش از 2.4 میکروگرم است.
ویتامین B12 به طورطبیعی در انواع محصولات حیوانی یافت میشود و در ماهیهای نظیرسالمون، تون و قزل آلا بسیار بالاست. سایر منابع B12 شامل مرغ، تخم مرغ، ماست، شیر و گوشت گوساله هستند.
تأثیر ویتامین B12 بر عملکرد دستگاه عصبی یکی از موضوعات مورد توجه دانشمندان است. کمبود این ویتامین در بدن باعث بروز بیماریهای عصبی و جسمانی میشود و گاه عوارضی جبرانناپذیر دارد.
ویتامین B12 یا «کوبالامین» یکی از ویتامینهای بسیار مهم برای تشکیل و تجدید گلبول قرمز و عملکرد مطلوب دستگاه عصبی انسان است و از این رو درمانی مؤثر برای کمخونی حاد، اختلالات و فشار روانی و افسردگی است.
در سالهای اخیر تأثیر این ویتامین بر سیستم عصبی خودمختار که مسئول برقراری ثبات شرایط داخلی بدن میشود مورد بررسی قرار گرفته است. این ویتامین در تشکیل DNA، ساخت غلاف میلین (پوشش سلولهای عصبی)، تکثیر سلولی و تولید گلبول قرمز، جذب آهن و اسید فولیک مؤثر است.
عوارض کمبود ویتامین B12 عبارتند از کمخونی، احساس ضعف و سستی و بیحالی، حواسپرتی، زوال عقل و عدم تمرکز، زخم دهان و زبان، کاهش وزن، اختلال در راه رفتن و بوی بد دهان. علائم حاد کمبود این ویتامین توهم، افسردگی، از دست دادن حافظه و پارانویا است.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید