ستارهای ناشناس در کهکشان راه شیری کشف شد
محققان چینی ستاره ای در کهکشان راه شیری کشف کرده اند که ترکیب شیمیایی متفاوتی با سایر ستاره های موجود در این کهکشان دارد.
اعتمادآنلاین| این ترکیب شیمیایی در شمار کمی از ستارههای موجود در کهکشانهای کوتوله که به دور کهکشان راه شیری میچرخند، مشاهده می شود.
این موضوع نشان میدهد که این ستاره بخشی از یک کهکشان کوتوله بوده که در کهکشان راه شیری ادغام شده است.
کهکشان کوتوله به کهکشانی اطلاق میشود که دارای فقط چند میلیارد ستاره است (در مقایسه با کهکشان راه شیری که 200-400 میلیارد ستاره دارد). کهکشان راه شیری چهارده کهکشان کوتوله شناختهشده دارد که به شکل اقماری دور این کهکشان میگردند.
محققان رصدخانههای ملی آکادمی علوم چین با مطالعه دادههای بررسی تلسکوپ LAMOST متوجه شدند که ستاره J1124+4535 دارای ترکیب شیمیایی غیرمعمولی است.
رصدهای ابتدایی نشان دادند، فراوانی برخی عناصر مانند منیزیم در این ستاره که در صورت فلکی «دب اکبر» قرار دارد، کم است.
رصدهای بعدی با استفاد از تلسکوپ High Dispersion Spectrograph on the Subaru، وجود سطح کم منیزیم را در این ستاره تایید کرد اما نشان داد که این ستاره دارای مقادیر بالاتری از «اوروپیوم» (Europium) است. این اولین بار است که عنصری نظیر اوروپیوم در یک ستاره در کهکشان راه شیری مشاهده شده است.
ترکیب شیمیایی ستاره J1124+4535 با ستارههای دیگری که در کهکشان راه شیری وجود دارند، منطبق نیست که این موضوع نشان میدهد این ستاره باید در جای دیگری تشکیل شده باشد.
امضاهای شیمیایی همانند امضایی که در ستاره J1124+4535 وجود دارد، در برخی ستارههای موجود در کهکشانهای کوتوله که به دور کهکشان راه شیری میچرخند، مشاهده شده است.
الگوهای تحول کهکشان و شبیهسازیها نشان میدهند که کهکشانهایی نظیر کهکشان راه شیری با جذب کهکشانهای کوتوله همجوار بزرگ میشوند. بنابراین، این بدان معنی است که ستاره J1124+4535 در یک کهکشان کوتوله تشکیل شده که اکنون ناپدید و در کهکشان راه شیری ادغام شده است.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید