راز عجیب باستانشناسی شرق آسیا پیچیده شد
باستانشناسان استرالیایی از کشف بیش از صد و سی کوزه باستانی در 15 نقطه مختلف کشور لائوس خبر دادهاند. این کوزهها به هزاران کوزه کهنسال دیگر که در این کشور کشف شده بودند، افزوده شده است.
اعتمادآنلاین| کوزههای یادشده به یکی از پیچیدهترین و نامکشوف ترین رازهای باستانشناسی در شرق آسیا مبدل شده اند و محققان هنوز به درستی نمیدانند علت وجود این تعداد زیاد کوزههای بزرگ در نقاط مختلف این کشور با پراکندگی بسیار بالا چیست.
کوزههای یادشده در دشتها و جنگلهای مختلف لائوس پراکنده هستند و باستانشناسان غربی اولین بار در سال 1935 با تعدادی از آنها مواجه شدند اما تحقیق هدفمند در این زمینه اولین بار از دهه 90 میلادی آغاز شد. در آن زمان 15 محوطه بزرگ دیگر که کوزههای مذکور در آنها پراکنده بودند، شناسایی شد تا تعداد کل این محوطهها از 105 مورد فراتر رود.
بررسیهای اولیه نشان میدهد قدمت این کوزهها به زمانی مابین 500 سال قبل از میلاد مسیح تا 500 سال بعد از میلاد مسیح بازمیگردد. در مورد سازندگان و نیز کاربرد و علت ساخت این کوزهها اطلاعات دقیقی وجود ندارد و ممکن است از آنها برای انجام برخی آئینهای مربوط به خاک سپاری، ذخیرهسازی آب و غیره استفاده شده باشد.
برخی از این کوزهها چند تن وزن دارند و به نظر میرسد برخی از آنها توسط افرادی چندین کیلومتر جابجا شده باشند. باستان شناسان در حیرتند که حمل و نقل کوزههای سنگین مذکور در عصر باستان چگونه صورت گرفته و علت انتخاب محلهای فعلی برای نگهداری آنها چیست.
علاوه بر این، صفحات بزرگ سنگی که احتمالاً به عنوان درهای این کوزهها به کار میرفتهاند در اطراف برخی از آنها شناسایی شدهاند. روی برخی از این صفحات چهرهنگاریهایی از انسانها و روی برخی دیگر از آنها طراحیهای هندسی قابل مشاهده است. باستانشناسان بر این باورند که هنوز تعداد بیشتری از این کوزهها در نقاط جنگلی لائوس کشف نشده باقی ماندهاند.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید