مواد غذایی مفید برای کبد را بشناسید
طبق اعلام انجمن جهانی هپاتیت، در حال حاضر حدود 290 میلیون در جهان مبتلا به هپاتیت هستند که از آن بیاطلاع هستند.
اعتمادآنلاین| طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود 1.4 میلیون نفر جان خود را به خاطر هپاتیت از دست می دهند. از اینرو بر اتخاذ شیوه های کارآمد در جهت کنترل جمعیت افراد مبتلا به هپاتیت تاکید میشود.
به گفته محققان، شیوه ایدهآل پیشگیری از هپاتیت، حفظ سلامت کبد است و بهترین راه هم انتخاب گزینههای مناسب خوراکی است. در ادامه به مواد خوراکی که به لحاظ علمی حفاظتشان از کبد اثبات شده است، اشاره میشود.
گریپ فروت
این میوه سرشار از دو آنتی اکسیدان naringenin و naringin است. گریپ فروت با کاهش التهاب و محافظت از سلولها میتواند از کبد حفاظت کند. همچنین طبق نتایج این مطالعات، این دو آنتی اکسیدان موجب کاهش روند پیشرفت فیبروز کبدی می شوند. گریپ فروت موجب کاهش میزان چربی در کبد شده و تعداد آنزیم های موردنیاز برای سوزاندن چربی را افزایش میدهد. از اینرو از انباشت چربی اضافی در کبد جلوگیری میکند.
بلوبری و کرنبری
این دو میوه حاوی آنتی اکسیدان های موسوم به آنتوسیانینها هستند. این آنتی اکسیدانها مسئول رنگ بوده و فواید زیادی برای سلامت دارند. این میوه ها برای حفظ سلامت کبد مفید هستند. میتوانند موجب افزایش واکنش سلولهای ایمنی و آنزیمهای آنتی اکسیدان شوند. همچنین برخی مطالعات نشان دادهاند انواع آنتیاکسیدانهای موجود در انواع توت ها موجب کاهش روند پیشرفت بافت زخم شده در کبد میشوند.
انگور
به دلیل وجود ترکیب گیاهی موسوم به رزوراترول در انگور، این میوه برای کبد مفید است. می تواند به شکل موثری موجب کاهش التهاب شده، از آسیب به کبد پیشگیری کند و میزان آنتی اکسیدان های موجود در کبد را افزایش دهد.
آب چغندر
آب چغندر مملو از نیتراتها و آنتی اکسیدانهای موسوم به بتالاینهاست. در کاهش آسیب اکسایشی و التهاب در کبد مفید است. این ترکیبات در افرایش آنزیم های طبیعی سم زداکننده مفید هستند.
سبزیجات چلیپایی
سبزیجات چلیپیایی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، و برگ خردل سرشار از فیبر و ترکیبات گیاهی سودمند هستند. مطالعات نشان می دهد عصاره کلم بروکسل و کلم بروکلی می تواند موجب افزایش میزان آنزیم های سم زدا در بدن شده و در مقابل آسیب به کبد از آن محافظت کند.
مغزیجات آجیلی
این مغزیجات سرشار از چربیها، آنتی اکسیدانها، ویتامین E و ترکیبات گیاهی مفیدی هستند و از اینرو از کبد به خوبی محافظت می نمایند. محققان دریافتهاند مصرف مغزیجات آجیلی موجب بهبود میزان آنزیمهای کبدی میشود. همچنین مطالعهای دیگر نشان میدهد مردانی که مقدار کمی مغزیجات و دانه های آجیلی مصرف می کنند در مقایسه با مردانی که مقدار زیادی مغزیجات و دانههای آجیلی مصرف میکنند در معرض ریسک بالاتر ابتلا به کبدچرب غیرالکلی قرار دارند.
ماهیهای چرب
ماهی های چرب نظیر سالمون، خال مخالی و ساردینز سرشار از اسیدهای چرب اُمگا3 هستند که موجب کاهش التهاب میشوند. همچنین این چربیهای سالم ریسک بیماری کبدی را کاهش میدهند. طبق نتایج مطالعات، اسیدهای چرب امگا3 به پیشگیری از انباشت چربی در کبد کمک کرده، میزان آنزیمها را در سطح نرمال نگه میدارند، با التهاب مقابله کرده و موجب بهبود مقاومت انسولین می شوند.
روغن زیتون
مطالعات مختلف نشان داده اند که روغن زیتون، روغنی سالم با فواید زیاد است. مصرف روزانه یک قاشق چایخوری روغن زیتون می تواند موجب بهبود میزان آنزیم های کبدی و چربی در کبد شود. همچنین میزان پروتئین مرتبط با تاثیرات متابولیکی مثبت را افزایش می دهد. این روغن به کاهش انباشت چربی و بهبود جریان خون در کبد نیز کمک می کند.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید