کد خبر: 333338
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۹ ۱۲:۳۰:۰۰
| |

پروژه زیرسازی جدید هند: مسافرت با سرعت صوت

دولت محلی مهاراشترا در هند به تازگی اعلام کرده است مسیری را میان بمبئی و پونا احداث می‌کند که جابه‌جایی در آن از طریق سیستم هایپرلوپ انجام می‌شود. حمل‌ونقل با هایپرلوپ صرفاً به خاطر سرعت بسیار زیادش شهره نیست، بلکه می‌تواند با نوعی سیستم خودکار مدیریت ترافیک نیز همگام شود و از تصادفات و حوادث جاده‌ای جلوگیری کند.

پروژه زیرسازی جدید هند: مسافرت با سرعت صوت
کد خبر: 333338
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۹ ۱۲:۳۰:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ ‌شهاب غدیری- برنامه دولت هند برای تاسیس راهی جدید و کاهش مسیر چهارساعته بین پونا و بمبئی به 35 دقیقه، یک گام به واقعیت نزدیک‌تر شد.

به گزارش گروه بین‌الملل اعتمادآنلاین ، به نقل از هفته‌نامه بیزینس تودی، دولت محلی مهاراشترا به تازگی خبر ساخت این پروژه‌ زیرساختی را اعلام کرد و با این کار راه را برای ورود شرکت‌ها در این سیستم ترانزیتی کاملاً مستقل، بسیار سریع و پاک گشود.

همان‌قدر که این پروژه جذاب به نظر می‌رسد، تکنولوژی پشت سیستم هایپرلوپ، محصول فکر ایلان ماسک میلیاردر معروف صنعت تکنولوژی و مالک شرکت اسپیس ایکس، نیز بسیار جالب توجه است.

هایپرلوپ به زبان ساده یعنی مسافران و بارهایشان در محفظه‌هایی با سرعتی برابر 90 درصد سرعت صوت، روی سطح یا زیر زمین، حرکت می‌کنند. این محفظه‌ها داخل تیوپ‌ها/تونل‌هایی محافظت‌شده‌ حرکت می‌کنند. انتقال محفظه‌ها در فضایی صورت می‌گیرد که هوای داخل آن برای کاهش حداکثری اصطکاک تا حد زیادی تخلیه شده است. این ویژگی متمایز هایپرلوپ است: ایجاد فضایی مصنوعی برای امکان‌پذیر شدن حمل‌ونقل با سرعت بسیار زیاد. بدون وجود چنین محیطی، فشار و صوت تولیدشده ناشی از حرکت محفظه‌ها بسیار خطرناک خواهد بود و افزون بر این، تولید نیروی محرکه لازم به انرژی زیادی نیاز خواهد داشت.

محفظه‌ها بدون چرخ و موتور هستند. آنها به کمک نیروی مغناطیسی با توان 5000 HP حرکت می‌کنند. این نیرو را موتوری تولید می‌کند که زیر محفظه‌ها قرار دارد و عامل حرکت رو به جلوی آنهاست.

با وجود این، نه شرکت اسپیس ایکس، بلکه شرکت آمریکایی ویرجین هایپرلوپ وان و شرکت اماراتی دی‌پی ورلد، شرکای اصلی پروژه 10 میلیارد دلاری خط ارتباطی بمبئی-پونا هستند.

هایپرلوپ هند

خط هایپرلوپ در تونل‌هایی زیرزمینی ساخته می‌شود تا هیچ تداخلی با مسیرهای بیرونی نداشته باشد یا انسان‌ها و حیات‌وحش را تهدید نکند. این سیستم کاملاً خودران است و در نتیجه هیچ یک از خطاهای انسانی را نخواهد داشت. هر یک از محفظه‌ها به طور مستقل حرکت می‌کنند، اما مسیر حرکت‌شان یکسان است. آنها همچنین به واسطه سیستم خودکار مدیریت ترافیک، با فاصله مشخصی از یکدیگر، حرکت می‌کنند تا از تصادف و برخوردشان جلوگیری شود.

در سیستم هایپرلوپ، مانند سیستم تراموای برقی، محفظه‌ها پس از سوار شدن مسافران، یکی پس از دیگری، حرکت می‌کنند و همزمان با حفظ فاصله استاندارد با محفظه‌های عقب و جلویی، سرعت خود را به تدریج تا حداکثر افزایش می‌دهند. اگر یکی از محفظه‌ها یا واگن‌ها بنا بر دلیلی قصد داشته باشند سرعت خود را کم کنند، با سیستم مدیریت ارتباط برقرار می‌کنند، و در نتیجه سرعت تمام محفظه‌ها کاهش می‌یابد. این امکان نیز وجود دارد که تعدادی از محفظه‌ها به شکل گروهی و مانند واگن‌های مترو به همدیگر متصل شوند.

برای هر یک از محفظه‌ها می‌توان برنامه جداگانه‌ و دوره‌ای تنظیم کرد، اما توقف و حرکت محفظه‌های کوچک‌تر معمولاً مرتب انجام می‌شود. بر اساس تخمین‌ها، با این سیستم می‌توان در هر ساعت 16 هزار مسافر را در یک مسیر جابه‌جا کرد. اما با توجه به مسیر پرپیچ‌وخم بمبئی به پونا، سرعت حمل‌ونقل برای ملاحظه مسائل ایمنی به نصف کاهش خواهد یافت.

در مجموع، اگر از هایپرلوپ استفاده کنید، شتابی برابر 0.2 g را حس خواهید کرد که برابر شتاب قطار است. با این حال، به گفته شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، می‌توانید تا پایان مسیر قهوه‌تان را راحت بنوشید بدون اینکه یک قطره از آن روی زمین بریزد. همان‌طور که شینکانسن در ژاپن (قطار گلوله)، بدون اینکه آب از آب تکان بخورد، سرعت خود را از صفر تا 300 کیلومتر بر ساعت افزایش می‌دهد، منتها این سرعت در هایپرلوپ هند قرار است به حدود 1100 کیلومتر بر ساعت افزایش پیدا کند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها