کد خبر: 336232
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۹ ۱۷:۲۰:۰۰
| |

«اعتمادآنلاین» گزارش می‌دهد:

لحظه «مرگ یا زندگی» هواوی به خاطر تحریم‌های آمریکا

هواوی که تا مدتی پیش در مسیر تبدیل شدن به بزرگ‌ترین شرکت خدمات تلفن‌های هوشمند همراه حرکت می‌کرد، حالا به خاطر اقدامات دولت آمریکا در وضعیتی خطرناک قرار گرفته است.

لحظه «مرگ یا زندگی» هواوی به خاطر تحریم‌های آمریکا
کد خبر: 336232
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۹ ۱۷:۲۰:۰۰

اعتمادآنلاین| مازیار معتمدی- رن ژنگفی، موسس شرکت هواوی، اخیراً طی یک یادداشت داخلی این شرکت هشدار داد هواوی در یک «لحظه مرگ یا زندگی» قرار دارد و به کارمندانی که بهره کافی از آنها برده نمی‌شود پیشنهاد کرد «جوخه‌های کماندویی» تشکیل دهند تا به اکتشاف پروژه‌های جدید بپردازند. این میلیاردر گفت کارمندانی که عملکرد خوبی نداشته باشند هر چند ماه یک بار شاهد کاهش حقوق خود خواهند بود و ممکن است کارشان را از دست بدهند.

به گزارش اعتمادآنلاین و به نقل از بلومبرگ، از ماه مه تاکنون، هواوی وضعیتی عجیب داشته و در عین حال هم یک برند تکنولوژی جاافتاده جهانی است و هم عضوی از فهرست نهادهای تعیین‌شده توسط ایالات متحده است که اجازه ندارند با تامین‌کنندگان خدمات آمریکایی مبادله داشته باشند. با وجود اینکه آمریکا تا به حال برای هواوی معافیت‌های 90 روزه‌ای در ارتباط با قرار گرفتن در این لیست در نظر گرفته، بی‌اعتمادی شکل‌گرفته به واسطه تحریم‌های آمریکا از همین حالا هزینه‌های بسیار بالایی برای این شرکت داشته است. حتی اگر در نهایت این تحریم‌ها برای هواوی مشکلی پیش نیاورد، اثر تنش‌های این تابستان گسترده و دردناک خواهد بود.

بزرگ‌ترین ضرر هواوی در بازار تلفن‌های هوشمند بین‌المللی دیده می‌شود. تخمین‌های داخلی شرکت نشان می‌دهد هواوی در سال 2019، نسبت به زمان پیش از تحریم‌های آمریکا، 60 میلیون گوشی کمتر بفروشد. سال 2018، هواوی تعداد کل موبایل‌های فروش‌رفته خود را با افزایشی 34 درصدی به 206 میلیون رساند و در فصل اول سال 2019، در حالی که رقبای بزرگ همچون سامسونگ و اپل شاهد کاهش میزان فروش تلفن‌های همراه هوشمند خود بودند، هواوی میزان رشد خود را به 50 درصد رساند. تا اینکه فصل دوم امسال، رشد فروش هواوی به خاطر تحریم‌های آمریکا به 8.3 درصد کاهش پیدا کرد.

هواوی بعد از نفوذ موفقیت‌آمیز به بازار موبایل اروپا، در مسیر تبدیل شدن به بزرگ‌ترین تامین‌کننده خدمات تلفن همراه حرکت می‌کرد، اما از دست رفتن اندروید گوگل که مغز داخل گوشی‌هایش بود و همچنین اکوسیستم اپلیکیشن‌های پلی‌استور، باعث شد دستگاه‌های هواوی خارج از چین دیگر مورد قبول واقع نشوند.

رن در یادداشت خود به این نکته اشاره کرد که کارمندان غیرضروری باید راهی پیدا کنند تا برای شرکت مفید باشند.

او نوشت: «آنها یا باید یک جوخه کماندو تشکیل دهند تا به اکتشاف پروژه‌های جدید بپردازند که در صورت عملکرد خوب ممکن است به مقام کماندوی شرکت ترفیع پیدا کنند، یا در بازار داخلی کار پیدا کنند. اگر نتوانند برای خود نقشی پیدا کنند، حقوق این کارمندان هر سه ماه یک بار کاهش پیدا خواهد کرد.»

به گفته خود شرکت هواوی، بخش مصرف‌کننده این شرکت موتور راننده رشد آن است. کسب‌و‌کار فروش تلفن‌های همراه و دیگر دستگاه‌های مرتبط مسئول 45 درصد سود سال گذشته این شرکت و بخش اصلی سلامت آینده آن است. این بخش ضربه بزرگی از اتهام‌ها و تحریم‌های اعمال‌شده توسط آمریکا خورده است. این آسیب را نمی‌توان به زودی ترمیم کرد.

از سوی دیگر هواوی زمان بسیاری را در مهندسی نرم‌افزارهای جدید از دست داده است، چون مجبور شده به سرعت یک جایگزین بالقوه برای اندروید پیدا کند. بعد از ممنوعیت‌های ایالات متحده، این شرکت برنامه خود را به 24 ساعت کار در روز تغییر داد و حدود 10 هزار توسعه‌دهنده را در سه شیفت و سه دفتر به کار گرفت تا نیاز استفاده از نرم‌افزارهای آمریکایی را از بین ببرد. هواوی در نهایت سیستم‌عامل Harmony OS را با عجله بیشتری بیرون داد تا فقط نشان دهد که می‌تواند کارهای کدگذاری سیستم‌عامل خود را به انجام برساند. البته این شرکت نتوانست عده بسیاری را متقاعد کند که این سیستم‌عامل از نظر عملکردی حتی نزدیک به اندروید خواهد بود.

مساله‌ای که به هر روی، همچنان عاملی بسیار چشمگیر است اینکه هواوی دچار فرار استعدادها شده و آوازه جهانی آن زیر سوال رفته است. علاوه بر این، باید اضافه‌کاری‌ای را هم که ناشی از تلاش‌های شرکت برای بازیابی است در نظر گرفت. این شرکت نیروی کاری خود را در پاسخ به شرایط جدید کاهش داده است.

اما رن نوشت اولویت‌ شرکت این است که کارمندان «اعمال شایسته» انجام بدهند و مدیریت هم «به محض اینکه امکانش مهیا باشد کارمندان خوب را ترفیع دهد و خون جدید وارد سازمان کند».

در توضیح جدیدترین تمدید معافیت هواوی از تحریم‌های آمریکا، ویلبور راس، وزیر بازرگانی آمریکا، گفت تعدادی از شرکت‌های مخابراتی آمریکایی «متکی» بر تکنولوژی هواوی هستند و برای جدا کردن خود از آن به زمان احتیاج دارند. بنابراین در حالی که مسئولان واشینگتن به هواوی جای بیشتری برای نفس کشیدن می‌دهند، وضعیت این شرکت هنوز در حالت بسیار خطرناکی قرار دارد و این مساله‌ای است که موسس هواوی هم به وضوح آن را می‌بیند.

بدون دخالت‌های ایالات متحده، هواوی می‌توانست جایگاه سامسونگ را، به عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده خدمات تلفن‌ همراه، تهدید کند و به جای اینکه مجبور باشد تعداد مشتریان از دست رفته‌اش را بشمرد، از پیشرفت خود در استفاده از تکنولوژی 5G بهره ببرد. این شرکت هنوز در وضعیت قدرتمندی قرار دارد، اما پویایی رشد و تکنولوژی درجه یک آن هر 2 تحت تاثیر کارهای انجام‌شده توسط دولت آمریکا قرار گرفته‌اند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها