کد خبر: 340370
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۲ ۱۶:۵۱:۱۴
| |

تاثیر منفی فضای مجازی بر سلامت روان جوانان و نوجوانان

نتایج بررسی جدید محققان نشان می‌دهد سلامت روانی نوجوانانی که روزانه سه ساعت از وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند، در معرض خطر جدی قرار دارد.

تاثیر منفی فضای مجازی بر سلامت روان جوانان و نوجوانان
کد خبر: 340370
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۲ ۱۶:۵۱:۱۴

اعتمادآنلاین| محققان دریافته اند نوجوانانی که ساعت‌ها در فیس‌بوک، اینستاگرام و توئیتر زمان می‌گذرانند، بیشتر از دیگران در معرض احساس اضطراب، افسردگی و انزواطلبی قرار دارند.

براساس این بررسی، نوجوانانی که در شبکه‌های اجتماعی وقت خود را سپری می‌کنند، رفتارهای ضداجتماعی بیشتری دارند و نسبت به همنوعانشان، خشن تر و پرخاشگرتر هستند.

تیم تحقیقات دانشگاه «جان هاپکینز» ایالت مریلند آمریکا بر این باور است، با وجود آن که نتایج تحقیقاتی بیانگر آن است که تأثیراتی که شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان نوجوانان ندارد نگران کننده است، اما پزشکان می توانند، با پیگیری ساعت‌هایی که دانش آموزان دبیرستانی در اینترنت سپری می‌کنند، علائم هشداردهنده اولیه ناشی از مشکلات بهداشت روان در آنها را رصد کنند.

با وجود آنکه رسانه‌های اجتماعی به خاطر کمک به نوجوانان برای کسب مهارت های فنی و شکل گیری روابط انسانی، مورد تحسین قرار گرفته اند، اما این شبکه‌ها به خاطر تأثیراتی که در افزایش میزان خشونت نوجوانان و اتلاف وقت توسط آنها، کاهش میزان خواب این افراد و زمانی که آنان برای ورزش اختصاص می دهند، مورد انتقاد هستند.

در این پژوهش که از سوی دانشگاه هابکینز صورت گرفته است، 6 هزار و 600 نوجوان 12 تا 15 ساله آمریکایی بررسی شدند، ابتدا از میزان ساعت‌هایی که این افراد در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند، پرسیده شد، سپس با استفاده از تکنولوژی «GAIN-SS» که اختلالات سلامت رفتاری را بررسی می کند، به مشکلات سلامت روانی این افراد پرداخته شد.

نتایج این تحقیق نشان می دهد که نوجوانانی که روزانه بیش از سه ساعت را در شبکه‌های اجتماعی هستند، بیشتر از کسانی که از این شبکه‌ها استفاده نمی‌کنند، دچار نگرانی، افسردگی و تنهایی می شوند.

همچنین برپایه این پژوهش، سپری کردن ساعات طولانی در شبکه‌های اجتماعی، با رفتارهای بد مانند پرخاشگری و رفتارهای ضداجتماعی ارتباط دارد.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها