برای اولین بار در خاورمیانه؛
سامانه اندازهگیری شدت تشعشعات الکترومغناطیسی بومی سازی شد
برای اولین بار در خاورمیانه سامانه اندازهگیری شدت تشعشعات الکترومغناطیسی تا فرکانس 18 گیگاهرتز توسط مرکز تحقیقات مخابرات ایران، بومی سازی شد.
اعتمادآنلاین| رضا بحری، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ICT، با اشاره به اهمیت اثرات امواج الکترومغناطیسی گفت: بحث اثرات این امواج در تلفنهای همراه، رادیوهای مایکروویو، پخش رادیویی و تلویزیونی و ... بر سلامت انسانها به یکی از موضوعات مورد توجه پژوهشگران در دنیا تبدیل شده که مرکز تحقیقات مخابرات نیز در این خصوص فعالیتهایی را در دست اقدام دارد.
وی با بیان اینکه در حالت کلی تشعشعات به دو نوع یونساز و غیر یونساز تقسیم میشوند، اظهار کرد: در سیستمهای مخابراتی و رادیویی، تشعشعات از دسته امواج غیریونساز هستند که با در نظر گرفتن استانداردهای ملی و بینالمللی و رعایت آستانههای مجاز توان تشعشعی، بسیاری از نگرانیهای در این خصوص مرتفع شده و خطری سلامت مردم را تهدید نمی کند.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه ICT افزود: کمیسیون بینالمللی حفاظت در مقابل تابش غیریونیزه نیز استانداردی را در این زمینه تدوین کرده است که در حال حاضر در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر مورد استناد بوده و براساس آن تجهیزات مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع، گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار مرکز تحقیقات مخابرات نیز یکی از محورهای پژوهشی خود را به موضوع تشعشعات الکترومغناطیسی غیر یونیزه اختصاص داده است؛ این موضوع در دو بخش اندازهگیری و پایش شدت میدان پرتوهای الکترومغناطیسی و همچنین بررسی اثرات تشعشعات الکترومغناطیسی مورد توجه قرار گرفته است که تاکنون در هر دو بخش مذکور فعالیتهای خوبی را برنامه ریزی و اجرا کرده است.
به گفته بحری، در بخش اندازهگیری شدت تشعشعات الکترومغناطیسی، گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار به سفارش معاونت امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای اولین بار در خاورمیانه موفق به بومیسازی سامانه اندازهگیری شدت تشعشعات الکترومغناطیسی تا فرکانس 18 گیگاهرتز شد.
مدیر گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار مرکز تحقیقات مخابرات ایران با تاکید بر اینکه سامانه مذکور موفق به اخذ تاییدیه سازمان انرژی اتمی ایران و سایر مراجع معتبر شده است، خاطرنشان کرد: کسب دانش و بومیسازی سامانه مذکور گام موفقی برای پاسخ به دغدغههای مردمی در خصوص اندازهگیری و پایش دامنه تشعشعات الکترومغناطیسی سامانههای مخابراتی با محصولات بومی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر همکاری و تعامل با معاونت امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات برای انجام فراخوان انتقال دانش فنی و تولید این محصول دانش بنیان در دست اقدام است که به زودی اطلاع رسانی آن از طریق رگولاتوری انجام خواهد شد. انتقال دانش فنی و آغاز تولید این سامانه توسط شرکتهای داخلی در سال جاری، نشان از اهتمام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منویات مقام معظم رهبری در سال رونق تولید دارد.
بحری یادآور شد: فعالیتهای پژوهشی و آزمایشگاهی در خصوص بررسی اثرات تشعشعات الکترومغناطیسی نیز از جمله موضوعات بسیار مهمی است که در این گروه پژوهشی از گذشته شروع شده است. در همین راستا ضمن انجام فاز مطالعاتی، موضوع شناسایی و بررسی استانداردهای معتبر و ارائه توصیه و راهکارهای علمی با هدف کاهش اثرات تشعشعات الکترومغناطیسی در قالب پروژه پژوهشی در حال انجام است.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه ICT افزود: در آستانه تبادل تفاهمنامه همکاری مشترک، همکاری پژوهشی و تحقیقاتی گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار پژوهشگاه ICT با مرکز تحقیقات ارولوژی بیمارستان سینا آغاز شده است.
وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع بررسی اثرات تشعشعات الکترومغناطیسی، از شهریور ماه 1398 همکاری مشترک میان گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار مرکز تحقیقات مخابرات با مرکز تحقیقات ارولوژی بیمارستان سینا آغاز شد.هدف از این همکاری انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک، تبادل دانش و اطلاعات فنی، برگزاری نشستها و کارگاههای علمی و تبادل تجهیزات آزمایشگاهی در ارتباط با اثرات تشعشعات غیریونیزه است.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید