چگونه ترشح دوپامین را افزایش دهیم؟
«دوپامین» هم به عنوان هورمون و هم انتقالدهنده عصبی عمل میکند که سیگنالهایی را به سایر سلولهای عصبی ارسال میکند و مسئول بسیاری از عملکردهای مغز و بدن است.
اعتمادآنلاین| دوپامین همانند یک انتقالدهنده شیمیایی در مغز عمل میکند که در عملکرد حافظه، تمرکز، پاداشدهی و تنظیم حرکات بدن مفید است.
با ترشح دوپامین در بدن، حس لذت و سرزندگی ایجاد میشود که به ایجاد انگیزه در فرد کمک میکند. کاهش میزان دوپامین با کاهش انگیزه، شور و هیجان مرتبط است و احتمالا میتواند موجب حس گرفتگی و کسلی در فرد شود.
با وجودیکه دوپامین در مغز تنظیم می شود اما انجام برخی کارها می تواند موجب افزایش طبیعی آن در بدن شود.
مصرف پروتئین بیشتر
پروتئینها متشکل از اسیدآمینهها هستند. 23 اسیدآمینه وجود دارد که یکی از آنها مسئول افزایش میزان دوپامین در مغز است. با مصرف پروتئین، بدن درصدد سنتز اسیدهای آمینه در جهت تولید دوپامین برمیآید. این اسیدهای آمینه در مواد خوراکی سرشار از پروتئین همچون تخم مرغ، سویا و لبنیات یافت میشوند. افزایش میزان دوپامین می تواند موجب تقویت فکر کردن و بهبود قدرت بازیابی شود.
کاهش مصرف چربیهای اشباعشده
برخی تحقیقات نشان داده اند که چربیهای اشباع شده موجود در کره و روغن نارگیل میتواند موجب بروز اختلال در عملکرد دوپامین مغز شود. چربیهای اشباع نشده هم عامل بروز التهاب در بدن هستند که می تواند منجر به تغییر میزان دوپامین و در نتیجه عملکرد شناختی ضعیف شوند.
ورزش کردن
ورزش به بهبود خلقوخو و افزایش میزان اندورفین های بدن کمک میکند. از اینرو پیش بینی می شود که افزایش میزان دوپامین موجب ایجاد حس شادی می شود. ورزشهای نظیر یوگا و ایروبیک در افزایش میزان دوپامین موثر هستند. همچنین اثبات شده که برای افراد مبتلا به پارکینسون که کنترل حرکتیشان را از دست میدهند هم سودمند است.
مدیتیشن
تحقیقات نشان می دهد انجام مدیتیشن به مدت یک ساعت میتواند منجر به افزایش میزان دوپامین شده و طول مدت شادبودن را افزایش دهد.
خواب کافی
با ترشح دوپامین در مغز، فرد هوشیارتر می شود. اگر شما خودتان را مجبور به بیدار نگه داشتن در طول شب کنید، میزان دوپامین بدن تان در روز بعد به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد. به همین خاطر است که روز بعد احساس کسلی می کنید.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید