کد خبر: 368584
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۰ ۱۰:۴۹:۴۶
| |

کارخانه تولید پنل‌های خورشیدی تا اواخر امسال تولید می‌شود

مدیر عامل انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران از راه اندازی بزرگترین خطوط تولید نیروگاه‌های خورشیدی در کشور خبر داد و گفت: این کارخانه با ظرفیت 240 مگاوات اواخر امسال ایجاد خواهد شد.

کارخانه تولید پنل‌های خورشیدی تا اواخر امسال تولید می‌شود
کد خبر: 368584
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۰ ۱۰:۴۹:۴۶

اعتمادآنلاین| دکتر سید مسلم موسوی درچه، اظهار کرد: با توجه به اهمیت تولید برق در کشور به واسطه انرژی‌های تجدید‌پذیر خطوط تولید پنل‌های فتوولتائیک از برنامه‌های برخی شرکت‌های ایرانی دانش بنیان به شمار می رود.

موسوی درچه با اشاره به زنجیره تولید پنل‌های خورشیدی عنوان کرد: صنعت خورشیدی صنعتی است که زنجیره آن ابتدا از «سیلیس» شروع می‌شود؛ ابتدا سیلیس با استفاده از تجهیزاتی تا 99.99999 تخلیص می‌شود تا به «سیلیسیوم سولارگرید» تبدیل شود؛ این «سیلسیوم سولار گرید» به «شمش» و «ویفر» و سپس به سلول‌های خورشیدی تبدیل می شوند که در نهایت این زنجیره ساختار یک پنل خورشیدی را تشکیل می‌دهد.

او با بیان اینکه این زنجیره که به تولید پنل‌های خورشیدی منتهی می‌شود، اشتغالزایی بالایی دارد، بیان کرد: ابتدای زنجیره که تولید سیلسیوم سولار گرید است، صنعت مادری است که هنوز در کشور نداریم؛ حلقه بعدی این زنجیره که تبدیل به شمش و ویفر می شود را هم در کشور نداریم؛ از سوی دیگر تولید سلول‌های خورشیدی هم نداریم، ولی آخرین حلقه که تولید پنل‌های فتوولتائیک است را داریم.

مدیر عامل انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با تاکید بر اینکه در زنجیره نهایی، سلول‌های خورشیدی به پنل‌های خورشیدی تبدیل می‌شوند، بیان کرد: کارخانه تولید پنل خورشیدی توسط چندین شرکت دانش بنیان راه‌اندازی شده است که در حال حاضر بزرگترین و فعالترین آنها، با ظرفیت 120 مگاوات در شیراز است.

اوادامه داد: این شرکت‌ها همواره رو به افزایش هستند و بناست کارخانه های تولید این پنل‌ها هم در شیراز، در اصفهان و خراسان هم راه اندازی شوند.

او با اشاره به کارخانه جدید تولید پنل های فتوولتائیک که قرار است در شیراز راه اندازی شود، گفت: اواخر امسال یکی از بزرگترین خطوط تولید نیروگاههای خورشیدی در کشور با ظرفیت 240 مگاوات راه اندازی می‌شود. بزرگترین کارخانه‌ای که تاکنون این پنل‌ها را در کشور تولید می‌کرده، ظرفیت 120 مگاواتی داشته است.

مدیر عامل انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه در حال حاضر کل زنجیره تولید پنل‌های خورشیدی را در کشور نداریم، بیان کرد: اگر شرکتی بعدها تولید سلول خورشیدی را انجام دهد، ویفر آن وارد می‌شود، چون فعلا تولید ویفر را در داخل کشور نداریم؛ اگر شرکت دیگری، شمش و ویفر را تولید کند، مجبور است سیلسیوم سولارگرید را وارد کند، اما اگر کل زنجیره تولید سیلیس تا پنل، در کشور تولید شود، می‌توان ادعا داشت که صنعت پنل های خورشیدی به طور کامل در کشور بومی شده است.

او ادامه داد: سرمایه گذاران یا عموم مردم می‌توانند پنلهای خورشیدی را خریداری کرده و برق تولید کنند.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها