کد خبر: 381395
|
۱۳۹۸/۱۱/۱۲ ۱۲:۴۲:۰۰
| |

کپسول روده جایگزین تزریق‌های روزانه می‌شود

به تازگی کپسول‌هایی طراحی شده است که می‌تواند جایگزین تزریق‌های روزانه پردردسر و خسته‌کننده برای بیماری‌هایی نظیر دیابت شود.

کپسول روده جایگزین تزریق‌های روزانه می‌شود
کد خبر: 381395
|
۱۳۹۸/۱۱/۱۲ ۱۲:۴۲:۰۰

اعتمادآنلاین| تزریق روزانه انسولین یا داروهای دیگر دردناک و پردردسر است، اما یک «روبوقرص» جدید ممکن است انجام این کار را غیرضروری کند. طبق گزارش‌ها این کپسول در اولین آزمایشات انسانی خود عملکرد خوبی داشته است.

این کپسول با نام «رانی‌پیل» (RaniPill) شناخته می‌شود و توسط شرکت داروسازی «رانی» (Rani) مستقر در سن خوزه کالیفرنیا ساخته شده است.

این دارو در واقع به شکل کپسول است نه یک قرص و می‌تواند از داروی دلخواه پرشود. این کپسول به لطف یک پوشش محافظ پس از گذر از معده بیمار دست‌نخورده باقی می‌ماند تا به سلامت به روده برسد.

«رانی‌پیل» پس از گذر از معده وارد روده کوچک می‌شود، جایی که سطح بالاتر pH باعث حل‌شدن پوشش آن می‌شود. سپس یک واکنش شیمیایی داخل کپسول رخ می‌دهد و باعث می‌شود یک بادکنک کوچک داخل آن متورم شود. این بادکنک که دارای چندین سوزن ریز است، داروی مورد نظر را بدون درد به دیواره پر از عروق روده تزریق می‌کند و دارو را مستقیماً وارد جریان خون می‌کند.

در نهایت نیز سوزن‌ها بدون ایجاد هیچ خطری در بدن حل می‌شوند. بقایای کپسول نیز طی یک تا چهار روز با مدفوع دفع می‌شود.

در یک مطالعه بالینی اخیر از این فناوری برای تحویل خوراکی «اوکتروتید» استفاده شد که یک داروی بیولوژیک است که معمولاً برای درمان آکرومگالی و تومورهای نورواندوکرین تزریق می‌شود. این مطالعه در استرالیا انجام شد و 58 داوطلب سالم مرد و زن از 18 تا 55 سال در آن حضور داشتند.

در پزشکی به بزرگی غیرعادی بخش‌های پایانی بدن مانند بینی و فک و انگشتان دست و پا، درشت‌پایانَکی (Acromegaly) گفته می‌شود.

به 52 نفر از بیماران «رانی‌پیل» داده شد و یک گروه کنترل شش نفره نیز دارو را به صورت وریدی دریافت کردند.

تزریق مستقیم دارو به داخل رگ همیشه موثرترین روش بوده است و به طور معمول همه دوز دارو مستقیما وارد سیستم گردش خون می‌شود. اکنون گفته می‌شود که موفقیت «رانی‌پیل» در تحویل دارو به جریان خون بیش از 70 درصد است که رقم امیدوارکننده‌ای است و با پیشرفت بیشتر می‌تواند به میزان قابل‌توجهی افزایش یابد. ضمن اینکه عوارض جانبی جدی در مورد مصرف این کپسول گزارش نشده است.

«میر عمران» رئیس و مدیرعامل شرکت «رانی» می‌گوید: ما ثابت کرده‌ایم که می‌توانیم با استفاده از «رانی‌پیل»، داروهای بیولوژیک را به صورت خوراکی و ایمن به بدن تحویل دهیم و اکنون یک قدم به حذف تزریق‌های مکرر برای بیماری‌های مزمن نزدیک‌تر شده‌ایم.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها