کد خبر: 382976
|
۱۳۹۸/۱۱/۱۹ ۱۰:۵۱:۰۰
| |

نور خورشید با سندروم متابولیک مقابله می‌کند

مطالعه اخیر نشان می‌دهد نور خورشید بر متابولیسم چربی تاثیر می‌گذارد.

نور خورشید با سندروم متابولیک مقابله می‌کند
کد خبر: 382976
|
۱۳۹۸/۱۱/۱۹ ۱۰:۵۱:۰۰

اعتمادآنلاین| مطالعه جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد پروتئین‌های حساس به نور در سلول‌های چربی می‌توانند نور خورشید را شناسایی کنند.


حیوانات می‌توانند با استفاده از پروتئین‌های موسوم به «اوپسین»، نور را شناسایی نمایند. دو مورد از شناخته‌شده‌ترین پروتئین‌ها در انسان عبارتند از melanopsin و neuropsin که در برخی از سلول‌های شبکیه متجلی می‌شوند.


«ریچارد لانگ»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی بیمارستان سینسیناتی اوهایو، در این باره می‌گوید: «این ایده نفوذ نور به عمق بافت بسیار جدید است. اما ما به وجود اوپسین‌های در انواع بافت‌ها پی برده‌ایم که البته هنوز شروع کار است.»


محققان در این مطالعه روی OPN3 (اوپسین 3) تمرکز کردند. این پروتئین در سراسر بدن ازجمله مغز، کبد و کلیه‌ها وجود دارد. آنها اثبات کردند که OPN3 هم در سلول‌های چربی انسان و هم موش وجود دارد.


طول موج خاصی از نور ابی (480 نانومتر) موجب تحریک OPN3 می‌شود. این اتفاق در حضور نور خورشید، و نه نورمصنوعی، روی می‌دهد.


شواهد نشان می‌دهد فعال‌سازی چربی‌های قهوه‌ای عاملی محافظ در مقابل سندروم متابولیک است. سندروم متابولیک مجموعه‌ای از مشکلاتی نظیر فشار خون بالا، قند خون بالا، چربی خون بالا، و اضافه چربی بدن دور کمر است.


محققان معتقدند تحریک ناکافی مسیر OPN3 حساس به نور می‌تواند عامل توجیه شیوع سندروم متابولیک باشد. محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها