کد خبر: 384354
|
۱۳۹۸/۱۱/۲۴ ۱۳:۲۵:۰۰
| |

سالانه بیش از 50 هزار مقاله علمی در کشور نگاشته می‌شود

معاون خط مشی گذاری ستاد علم و فناوری اعلام کرد: با توجه به منحنی رشد تولیدات علمی کشور هم اکنون سالانه بیش از 50 هزار مقاله علمی در کشور نگاشته می شود.

سالانه بیش از 50 هزار مقاله علمی در کشور نگاشته می‌شود
کد خبر: 384354
|
۱۳۹۸/۱۱/۲۴ ۱۳:۲۵:۰۰

اعتمادآنلاین| ابراهیم سوزنچی در جلسه شورای مدیران و معاونین دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از بیانات رهبر معظم انقلاب «مدظله‌العالی» چهار عامل شامل استبداد، استعمار، عناصر وابسته و اقتصاد نفتی به عنوان چهار عامل عقب ماندگی کشور دسته‌بندی شده‌اند.

او افزود: خوشبختانه انقلاب اسلامی در مورد هر 4 عامل فوق توانسته تاثیرگذار و اصلاحگر باشد.

معاون خط مشی گذاری ستاد علم و فناوری ادامه داد: انقلاب اسلامی استعمار را به طور کامل از کشور اخراج کرد، استبداد سیاسی را از بین برد و عناصر وابسته تا حدود زیادی تاثیرگذاری خود را از دست داده‌اند.

او ادامه داد: البته در زمینه اقتصاد نفتی توفیقات کمتری داشته‌ایم.

سوزنچی گفت: باید برای ادامه مسیر پیشرفت انقلاب اسلامی و با استفاده از تجربیات قبلی خط مشی ها و راهکارهای جدیدی وضع شود. گام دوم به منزله یک پارادایم جدید ولی مبتنی بر اصول اصلی انقلاب است.

او افزود: تحقق گام دوم انقلاب نیازمند تغییر سازوکارهای علم، فناوری و نوآوری است که ما در دو مقوله علم و اقتصاد دانش بنیان در ستاد علم و فناوری به آنها می‌پردازیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: برای تحقق این هدف به فکر جدید و نیروی حرکت جدید نیاز داریم و به همین دلیل بیانیه گام دوم انقلاب با جوانان سخن می گوید چون قشر جوان است که می تواند فکر و حرکت جدید ایجاد کند.

سوزنچی گفت: در بیانیه گام دوم 7 عامل به عنوان عوامل اصلی اشاره شده است. در این میان عدالت و معنویت و سبک زندگی سه اصل مهم هستند و 4 عنصر دیگر حوزه‌های اصلی پیشرفت هستند که شامل علم و پژوهش، اقتصاد دانش بنیان، استقلال و آزادی و عزت ملی می شوند.

معاون خط مشی گذاری ستاد علم و فناوری ادامه داد: از سخنان رهبری راهبردهای چهارگانه‌ای استخراج می‌شود که تغییر اندیشه ها و ساختارها دو راهبرد ناظر به رفع موانع و حرکت جهادی و راه های میانبر دو راهبردی است که نیروی حرکت جدید را مشخص می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: با توجه به منحنی رشد تولیدات علمی کشور هم اکنون سالانه بیش از 50 هزار مقاله علمی در کشور نگاشته می‌شود.

او افزود: امروز این سوال به صورت جدی مطرح است که چگونه می‌توانیم گام دوم انقلاب یا منحنی جدید رشد را در علم و فناوری تحقق بخشیم.

سوزنچی گفت: قالب شکنی ساختاری می تواند به شکل اصلاح مقررات ناظر بر اداره دانشگاه‌ها و ارتقای اعضای هیئت علمی و... مدنظر باشد ولی ترسیم پارادایم دوم رشد علمی کشور بصورت کامل مبتنی بر راهبردهای فوق هنوز نیازمند تحقیق و گفتگو است.

او افزود: تحقق اقتصاد دانش بنیان مستلزم تغییر نگرش به اقتصاد نفتی است و باید یک سازوکار جدی برای تحقق این تغییر در جامعه علمی کشور ایجاد شود که مدل‌های اولیه آن استخراج شده و در صحن شورای عالی نیز ارایه شده که مورد استقبال اعضا و سران قوا قرار گرفته است.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها