وضعیت رصدی هلال ماه رمضان از دیدگاه علم نجوم
کارشناس نجوم وضعیت رصدی هلال ماه رمضان از دیدگاه علم نجوم را تشریح کرد و گفت: امروز میتوان بعد از غروب خورشید در افق غربی با چشم غیرمسلح هلال ماه رمضان را رؤیت کرد.
اعتمادآنلاین| علی ابراهیمی سراجی دبیر کمیته علمی ستاد استهلال استان تهران درخصوص رؤیت هلال ماه رمضان گفت: برای بررسی رؤیتپذیری هلال رمضان 1441 بایستی ابتدا لحظه مقارنه ماه و خورشید را حساب کنیم که طبق محاسبات با چهارم اردیبهشت ساعت 6:55.48 مطابق با29شعبان برابر بود.
وی با بیان اینکه باید وضعیت رؤیتپذیری هلال ماه رمضان را در این تاریخ بررسی میکردیم، گفت: در شامگاه چهارم اردیبهشت دیدیم که سن هلال ماه برابر با 12-13 ساعت در ایران بود که این مقدار از زمان مقارنه ماه سپری شده بود ولی باز هم سن ماه ملاک رویت هلال ماه نیست.
ابراهیمی سراجی با بیان اینکه سایر پارامترها برای رؤیت هلال ماه وجود دارد، گفت: جدایی زاویه ماه از خورشید، ارتفاع ماه از افق و میزان مکث ماه در آسمان از جمله پارامترهایی هستند که میتوان بر اساس آنها رؤیت هلال ماه را مدنظر قرار داد؛ دیروز ارتفاع ماه از افق کمتر و مکث ماه در آسمان نیز کم بود.
به گفته این کارشناس نجوم، بنابراین هلال ماه رمضان در 29 شعبان یعنی دیروز قابل رؤیت نبود و تنها در عراق، نواحی غربی آفریقا، آمریکای شمالی، جنوبی و مرکزی دیده میشد اما در آسیا و استرالیا دیده نمیشد و این قابل پیش بینی بود.
وی ادامه داد: امروز برابر با 30 شعبان است که به راحتی میتوان بعد از غروب خورشید در افق غربی با چشم غیرمسلح هلال ماه رمضان را رؤیت کرد.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید