کد خبر: 404666
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۴ ۱۲:۰۴:۵۴
| |

مدلسازی استخوان بازو برای سهولت جراحی

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با نرم افزاری استتخوان بازو را مدل سازی کنند که در آینده پزشکان با استفاده از آن، با دقت بیشتر و با احتمال موفقیت بالاتر جراحی کنند.

مدلسازی استخوان بازو برای سهولت جراحی
کد خبر: 404666
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۴ ۱۲:۰۴:۵۴

اعتمادآنلاین| سید محمدرضا عباسی کومله رشته مهندسی پزشکی بیومکانیک در مقطع کارشناسی ارشد ومجری پروژه «مدلسازی تثبیت شکستگی پروگزیمال بازو توسط پیچ و پلیت در عمل های جراحی» گفت: روش کار ما در این پروژه از طریق مدل سازی نرم افزاری با استفاده از داده های پزشکی بود.

عباسی با اشاره به روند کار در این پروژه گفت: در ابتدای کار روی پیچ و پلیت چند حالت را بررسی و تکنیک‌های جراحی را روی آن پیاده سازی کردیم که بدانیم از لحاظ مکانیکی تثبیت ‌شکستگی استخوان بازو توسط پیچ و پلیت با چه شرایط و ویژگی‌هایی دارای استحکام بیشتری است.

او با بیان اینکه مدلسازی کمک می کند که جراحی با اطمینان و دقت بالاتری انجام شود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بدون مدل سازی تمام جراحی ها از جمله بازو انجام می شود و تماما بر اساس تجربه و احتمالات پزشک صورت می گیرد.

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه شکستگی در استخوان به صورت استاندارد نیست و میتواند شکل و زوایای مختلفی داشته باشد، بیان کرد: با مدل‌سازی شرایط جراحی مختلف،‌ پایگاه داده‌هایی بوجود می‌آید که پزشک بر اساس آن آن می‌تواند تثبیت شکستگی را با استفاده از نکات حاصل شده از مدلسازی‌های صورت گرفته بر روی شکستگی‌های مشابه، انجام دهد.

به گفته این محقق به صورت کلی شکستگی را در این مدل سازی اختصاصا برای بازو طراحی کرده ایم که پزشک می تواند از دیتا های این مدل سازی بهره ببرند.

وی افزود: پزشک وقتی شکستگی را تثبیت می کند انتخاب نوع پلیت و تعداد پیج‌ها مهم ترین موضوع است که پزشکان بر اساس سی تی اسکن بیمار و تجربه پیچ و پلیت‌ها را انتخاب می کنند.

عباسی با اشاره به پارامترهایی که با مدل سازی تحلیل می‌شوند و کار پزشک را آسانتر می کند، ادامه داد: تعداد پیچ، مکان پلیت، نوع پلیت و شرایط استخوان بیمار ازجمله مواردی هستند که با این مدل سازی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

او با بیان اینکه مدل سازی را با استفاده از سی تی اسکن فرد سالم شبیه سازی می‌کنیم، گفت: سپس با نرم افزار مدل سه بعدی بدست می آوریم و با اعمال شرایط مشابه در بدن بر روی آن، تثبیت‌ شکستگی با شرایط مختلف، تحلیل می‌شود.

این پروژه با راهنمایی دکتر سید عطاالله هاشمی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام گرفته است.

منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها