کد خبر: 415415
|
۱۳۹۹/۰۴/۰۸ ۱۲:۳۳:۴۸
| |

2 سیاره ابر زمین کشف شد

محققان دو سیاره ابر زمین را رصد کرده اند که دور یکی از درخشان ترین ستاره های سرخ کوتوله در آسمان شب مدار می زنند.

2 سیاره ابر زمین کشف شد
کد خبر: 415415
|
۱۳۹۹/۰۴/۰۸ ۱۲:۳۳:۴۸

اعتمادآنلاین| محققان دو سیاره ابرزمین را کشف کرده‌اند که دور یک ستاره سرخ کوتوله مدار می‌زنند. اندازه این ستاره کوتوله نصف خورشید است و Gliese887 نام دارد. این ستاره در فاصله 11 سال نوری از زمین قرار گرفته و یکی از درخشان‌ترین ستاره‌های سرخ کوتوله در آسمان شب است.

گروهی از محققان استرالیایی به وسیله تلسکوپ 3.6 متری رصد خانه جنوب اروپا واقع در شیلی 2 سیاره ابر زمین جدید را رصد کرده‌اند. این محققان مشغول همکاری با تیم بین المللی «رد داتس» برای رصد سیارات زمین سانی بودند که دور ستاره‌های سرخ کوتوله مدار می‌زنند. سیارات زمین سان بیشتر از سنگ‌های سیلیکاتی یا فلزات ساخته شده‌اند و ساختار صخره‌ای مانند زمین دارند.

سیاره‌های مذکور GJ887bو GJ887c نامگذاری شده‌اند و تخمین زده می‌شود مانند زمین ساختاری صخره‌ای داشته باشند اما آنها به طور کشندی به ستاره خود قفل شده‌اند. قفل کشندی(tidally locked) زمانی پیش می‌آید که در اثر شیب نیروی کشندی، یک جرم آسمانی همیشه رو به سوی جرم آسمانی دیگری باشد.

محققان معتقدند این دو سیاره فاصله نزدیکی با ستاره سرخ کوتوله دارند و احتمالاً دمای بالایی داشته باشند. بنابراین آب مایع روی سطح آنها وجود ندارد.

طبق محاسبات دمای سطح GJ887c حدود 70 درجه سانتیگراد است و مدار آن دور ستاره 21.8 روز طول می‌کشد. اما GJ887b به ستاره نزدیک تر است زیرا مدت زمان مدار آن 9.3 روز است.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها