پارسایی سخنگوی فراکسیون امید:
روحانی اجازه ندهد تلگرام فیلتر شود/ بیاعتمادی مردم به پیامرسانهای داخلی طبیعی است/ فیلترینگ تلگرام پاک کردن صورت مسئله است
بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید گفت: شاید بیاعتمادی مردم نسبت به پیامرسانهای داخلی امری طبیعی باشد. ما در قوانین حتی برای شنود هم قانون مدون و مشخصی نداریم و اگر هم داشته باشیم به درستی اجرا نمیشود، همین موضوعات باعث شده تا نوعی بی اعتمادی در بین مردم نسبت به پیامرسانهای داخلی ایجاد شود. زیرا عدم دسترسی به ارتباطات شخصی باید یک ضمانت معتبر داشته باشد. تجربیات فعل و گذشته باعث شده تا این بیاعتمادی در میان مردم به وجود بیاید.
اعتمادآنلاین| بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید، بر این عقیده است که زور و اجبار برای تحمیل یک موضوع به مردم هیچ زمان کار ساز نبوده و نیست، خصوصا در بحث تلگرام که مردم راه گریز از پیام رسان های داخلی را بلد هستند. فیلتر کردن تلگرام پاک کردن صورت مسئله است و هیچ مشکلی را حل نمیکند.
از پیش از شروع تعطیلات سال نو، بحث فیلتر شدن تلگرام تا حد بسیاری در فضای مجازی و به صورت غیررسمی در میان سیاسیون مطرح شد و انتقادات به آن تا این لحظه همچنان ادامه دارد.
حسن روحانی، رئیسجمهوری کشورمان بارها و بارها چه در تبلیغات انتخاباتی و چه در قامت رئیسجمهور، ضمن آنکه از دسترسی به فضای آزاد اطلاعات، توجه به حقوق شهروندی، حفظ حریم شخصی افراد و عدم فیلترینگ فضای مجازی صحبت کرد، بلکه به کررات مخالفت خود با فیلتر شدن پیام رسان های خارجی خصوصا تلگرام را مطرح می کند. تاجایی که در دیدار نوروزی خود در خصوص حواشی فیلترینگ تلگرام تاکید می کند: کام مردم را تلخ نکنید!
با این وجود اما، این روزها تمامی مسئولان به هر نحوی که شده مخالفت و انتقاد خود را با فیلتر شدن تلگرام مطرح میکنند و معتقدند که این محدودیت مردم را به سمت پیام رسان های داخلی سوق نخواهد داد زیرا مردم به این پیام رسانهای هیچگونه اعتمادی ندارند و ترجیح میدهند تا با استفاده از فیلترشکن، بار دیگر به سمت تلگرام برگردند. به عقیده بسیاری از مردم و مسئولین، فیلترینگ نه تنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه روز به روز فاصله مردم با حاکمیت را بیشتر و بیشتر میکند.
بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت فلیترینگ تلگرام، گفت: تا جایی که من اطلاع دارم، تا قبل از شروع تعطیلات سال نو اطلاعاتی را در خصوص پیام رسانهای داخلی به ما دادند و به نظرم در تدارک آماده سازی اذهان نمایندگان برای همین اقدامات بود، اما اکثریت نمایندگان از سخنان مسئولان مربوطه در این خصوص قانع نشدند که پیام رسان های داخلی بتوانند در سطح جهانی و در یک فضای رقابتی، خدماتی را به مردم ارائه دهند.
پارسایی، با بیان اینکه نمیدانم چرا مسئولان در خصوص فیلترینگ تلگرام از گذشته عبرت نمیگیرند، خاطرنشان کرد: زمانی که ما به مردم اعتماد داشته باشیم و فهم و شعورشان را همانطور که در زمانهایی مانند انتخابات میستاییم، باور داشته باشیم و در حد شعار نباشد، میتوانیم هم پیام رسان داخلی و هم پیام رسان خارجی داشته باشیم و با ایجاد یک فضای رقابتی، حق انتخاب را به مردم بدهیم. اگر پیام رسانهای داخلی ما واقعا توان رقابت دارند، نباید نگران باشند که بخواهند حتما یک فضای انحصاری برای خود ایجاد کنند. این انحصار را ما در صنعت خودرو نیز شاهد هستیم. ما یک انحصار در صنعت خودرو سازی ایجاد کردیم که هیچگاه نتوانست آن حق و حقوق مصرف کنندگان را تامین کند و فقط در یک فضای انحصاری خودروهایی را به مردم تحمیل کردیم. این نیز جنبه همان موضوع را پیدا میکند با این تفاوت که راه رسیدن به پیام رسانهای خارجی را مردم میدانند و در صورت فیلتر کردن تلگرام از فیلتر شکن استفاده خواهند کرد.
این نماینده مجلس، ادامه داد: مخصوصا زمانی که نوجوانان و جوانان ما مجبور شوند برای دسترسی به پیام رسان خارجی از فیلتر شکن استفاده کنند، ناخواسته به سایتهای غیراخلاقی که قطعا میتواند به قشر جوان ما ضربه بزند، سرک بکشند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه شاید بی اعتمادی مردم نسبت به پیام رسان های داخلی امری طبیعی باشد، تصریح کرد: ما در قوانین حتی برای شنود هم قانون مدون و مشخصی نداریم و اگر هم داشته باشیم به درستی اجرا نمیشود، همین موضوعات باعث شده تا نوعی بی اعتمادی در بین مردم نسبت به پیام رسانهای داخلی ایجاد شود. زیرا عدم دسترسی به ارتباطات شخصی باید یک ضمانت معتبر داشته باشد. تجربیات فعل و گذشته باعث شده تا این بی اعتمادی در میان مردم به وجود بیاید.
پارسایی، با تاکید بر اینکه ما نمیتوان با زور و اجبار موضوعی را به مردم تحمیل کنیم، خاطرنشان کرد: این قبیل موضوعات را نمیتوان به مردم تحمیل کرد زیرا راه گریز از آن که فیلترشکن است، به راحتی در دسترس مردم است. شاید برخی از مسائل را به صورت سلیقهای به مردم تحمیل کنیم و راه گریزی هم از آن نباشد اما، باید بدانیم که راه گریز از فیلتر تلگرام و پیام رسان داخلی وجود دارد و مردم به آن سمت میروند.
سخنگوی فراکسیون امید، با بیان اینکه مجلس نمیتواند نسبت به این موضوع بی تفاوت باشد، گفت: اطلاعاتی که پیش از عید رئیسشورای عالی فضای مجازی دادند، برای اکثریت نمایندگان قانع کننده نبود که پیام رسان داخلی بتواند آن توانمندی را داشته باشد و یا اینکه اصلا بخواهیم دسترسی مردم به فضای آزاد اطلاعات محدود کنیم. این نقض حقوق شهروندی است و فکر نمیکنم که مجلس تمایل چندانی نسبت به این موضوع از خود نشان دهد.
این نماینده مجلس، با اشاره به اینکه مردم به شعارها و وعدههای انتخاباتی آقای روحانی در انتخابات رای دادند، تصریح کرد: یکی از وعدههای رئیسجمهور در زمان انتخابات، موضوع عدم محدودیت در فضای مجازی و عدم ایجاد محدودیت برای دسترسی مردم به اطلاعات بود. به هر حال قانونا ایشان جایگاه اول اجرایی کشور هستند و به صورت صدرصد میتوانند در خصوص عدم فیلترینگ تلگرام موثر باشند.
وی افزود: انتظار این است که طبق وعدهای که آقای روحانی دادهاند و طبق همان حقوق شهروندی مردم، اجازه چنین کاری را ندهند. اگر هم دست رئیسجمهوری در این خصوص بستهاست صراحتا اعلام کنند که دست من بسته است. نمیشود که وعده داد و به راحتی از کنار وعدهها عبور کرد. من امیدوارم فیلترینگ صورت نگیرد اما اگر این اتفاق رخ دهد ما حتما وزیر ارتباطات را چه مسئول باشد چه نباشد به مجلس فرا میخوانیم تا توضیحات لازم را ارائه دهد. فیلتر تلگرام فقط و فقط پاک کردن صورت مسئله است و نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه فقط بی اعتمادی مردم را بیشتر میکند.
منبع: رویداد 24
دیدگاه تان را بنویسید