محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهوری:
بیاخلاقی، مبنای نابرابریها در نظام بینالملل است
محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهوری گفت: مبنای بسیاری از نابرابریها در عرصه نظام بینالملل، بیاخلاقی و رفتارهای خارج از هنجارهای مقبول بین المللی و التزام نداشتن به تعهدات پیشین است.
اعتمادآنلاین| محمدباقر نوبخت در هفتاد و چهارمین نشست کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک افزود: در قرن حاضر همه دولتهای ملی و نهادهای بینالمللی در تلاش برای نیل به صلح از طریق ماندن در توافقهای بینالمللی و عمل به آنها براساس اصول بنیادین حقوق بینالملل هستند.
وی افزود: متاسفانه برخی از کشورها خلاف رویه مزبور به صرف تغییر در مناسبات داخلی خود، تعهدات قبلی خود را نادیده میگیرند.
نوبخت تاکید کرد: این نوع اعمال میتواند پیامهای نامناسبی به جامعه جهانی ارسال کند و قبل از هرگونه آثار زیانبار اقتصادی و اجتماعی، اعتماد بینالمللی را که منجر به بسیاری از تعهدات و قراردادها میشود، مورد آسیب جدی قرار دهد.
وی با اشاره به شعار کمیسیون مبنی بر مخالفت با هرگونه نابرابری گفت: مبنای بسیاری از نابرابریها در عرصه نظام بینالملل بیاخلاقی و رفتارهای خارج از هنجارهای مقبول بینالمللی و التزام نداشتن به تعهدات پیشین است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه فقدان کفایت منابع مالی و ریسک بالای سرمایهگذاری را از جمله چالشهای اساسی در فعالیتهای مربوط به توسعه زیرساختهای منطقه بیان کرد.
وی تاکید کرد: دستیابی به اقتصادی متعادل، با ثبات و پایدار، با جایگاهی مشخص برای تسهیل مشارکت بخش خصوصی و دولتی در گرو انجام اصلاحات اساسی در ساختار اقتصادهای ملی و تقویت همکاریهای منطقهای، با به کارگیری ابزارهای پولی و مالی کارآمد است.
نوبخت اظهار داشت: اکنون زمان آن فرا رسیده که ضمن تاکید بر ابتکارات و راهکارهای توسعهای جدید در جهت تقویت همگرایی منطقهای و بینالمللی بین کشورهای منطقه اسکاپ، به گسترش همکاریهای اقتصادی و تاسیس نهادهای مالی و پولی و اقتصادی منطقهای در راستای این همگرایی و یکپارچگی اقتصادی توجه بیشتری شود.
وی درباره اقدامات انجام شده در ایران برای رفع نابرابری گفت: بیمه سلامت را بدون وابستگی به پایگاه شغلی افراد برای عموم اجرا کرده و پوشش بیمههای اجتماعی را برای افراد و گروههای کم درآمد گسترش داده ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: کمک های نقدی به خانوارهای فقیر بخصوص زنان سرپرست خانوار و معمول را چند برابر کرده و در حقوق و دستمزد تعادل برقرار کردیم «تا کسی جا نماند».
وی همچنین درباره بلایای طبیعی در کشور گفت: یک فرد در آسیا و اقیانوسیه پنج برابر فرد مشابه در سایر نقاط جهان در معرض خطر بلایای طبیعی است و به طور میانگین، هر سال نزدیک به 43 هزار نفر در این منطقه به واسطه طیف وسیعی از بلایای طبیعی جان خود را از دست داده اند.
نوبخت گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای در معرض خطر بلایای طبیعی در مقیاس ملی، برنامههای پنجم و ششم توسعه ملی، تدابیر ساختاری همچون ارتقاء استانداردهای ایمنی و تابآوری مرتبط با زیرساخت و ساختمانسازی، مقاومسازی و به روزرسانی سازههای آسیب پذیر و بالا بردن میزان آمادگی و تقویت ظرفیت به منظور مقابله مناسب با بلایای طبیعی در نظر گرفته است.
وی افزود: ایران اقدام به تخصیص 2 درصد از بودجه ملی سالانه به موضوع کاهش مخاطرات بلایا و بالا بردن آمادگی مقابله با بلایا کرده و برنامه ملی پیشرو ایمنی مدارس یکی از نمونههای موفق حاصل از اتخاذ تدابیر مزبور است.
هفتاد و چهارمین اجلاس کشورهای عضو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) با عضور نمایندگان 66 کشور با موضوع توسعه پایدار و محوریت فقر و نابرابری در آسیا و اقیانوسیه در تایلند برپاست؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه در راس هیاتی صبح امروز وارد بانکوک پایتخت این کشور شده است.
کشورهای عضو اسکاپ در اجلاس سالانه خود که در مقر سازمان ملل متحد در بانکوک در حال برگزاری است، موضوع توسعه پایدار با محوریت فقر و نابرابری در آسیا و اقیانوسیه را در دو سطح وزیران کشورهای عضو و کارشناسان بررسی میکنند.
در دستور کار نشست توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (اپدیم) در حاشیه اجلاس هفتاد و چهارم نیز ارایه آخرین یافته های آن در حوزه بلایای طبیعی و بررسی موضوع همکاریهای منطقهای برای مقابله با طوفان های گرد و غبار در آسیا و اقیانوسیه در راستای اهداف توسعه پایدار قرار دارد.
نخستین کنفرانس گرد و غبار سال 96 به میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان و با همکاری اسکاپ و برنامه عمران سازمان ملل متحد در تهران برگزار شد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید