کد خبر: 218974
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۱۴:۳۹:۰۰
| |

نسخه ابوترابی‌فرد برای حل چالش‌های اقتصادی کشور:

ساختارها و نظام بودجه‌ریزی کشور را اصلاح کنید

خطیب این هفته نماز جمعه تهران گفت: مدیران کشور و روسا باید اعلام کنند تصمیم گرفته‌اند هزینه‌های غیرمنطقی و هزینه‌هایی که بار آنها به مردم تحمیل می‌شود و دستاوردی هم ندارد، کنار گذاشته‌اند و بدون منابع مطمئن خلق هزینه نخواهند کرد. 

ساختارها و نظام بودجه‌ریزی کشور را اصلاح کنید
کد خبر: 218974
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ۱۴:۳۹:۰۰

اعتمادآنلاین| سید محمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران گفت: مشعل فراروی جامعه، قرآن دارد که دو چهره دارد. یک چهره، کتابی است که در دست ما است و دیگری، قرآن ناطق است که پیامبر اعظم (ص) است. نفس ایشان امیرالمومنین (ع) و اهل بیت ایشان است. همسر پیامبر اکرم (ص) در توصیف رسول خدا (ص) فرمود، می‌خواهد پیامبر را بشناسید قرآن در وجود آن حضرت تجسم یافته بود.

او ادامه داد: بعضی از اعاظم فقها و علما مانند می‌فرمایند قرآن توصیف پیامبر اعظم و انسان کامل است.

امام جمعه موقت تهران خطاب به نمازگزاران گفت: شما این پرچم را دارید و باید در پرتو این پرچم عمل کنید. هر کجا از قرآن فاصله گرفته‌ایم، ضربه خورده و هر کجا به قرآن نزدیک شده‌ایم، عزت دیده‌ایم. هر کجا با اولیای دین در پرتو مشعل پر فروغ امامت قدم برداشته‌ایم، خلق قدرت و هر کجا زاویه گرفته‌ایم، آسیب دیده‌ایم.

ابوترابی‌فرد افزود: ایران با این ملت عزیز با این جغرافیا و سرمایه‌ها، سال‌ها در جغرافیای جهان حضور داشت اما قرارداد ترکمنچای بر این ملت تحمیل شد. در قرن‌های قبلی سرزمین‌های بسیاری از ایران را جدا کردند؛ گاهی با طراحی نظامی و سیاسی و گاهی با قیام و قعود. چه شده است که این ملت نماد قدرت اسلام شده است؟ این مسئله در پیوند با قرآن و دین برای مدیریت جامعه بوده است.

او با تاکید بر اینکه قرآن در همه عرصه‌ها پیام دارد، تصریح کرد: یک تصمیم و اقدام بدون پشتوانه علمی پاسخ دادن به خدا را به همراه دارد. مدیران کشور باید در عرصه‌های مختلف، با علم و اندیشه تصمیم بگیرند تا سلوک‌شان انقلابی باشد.

این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه باید در سایه مشعل عقل قدم برداشت، خاطرنشان کرد: سلوک عقلانی رسالت هر انسان مومن و مسلمانی است. کلمات پیشوایان معصوم دین در این حوزه واقعا انسان را در حیرت فرومی‌برد. اطاعت و بندگی خدا در پرتو پرچم پرفروغ علم و عقل است.

ابوترابی اضافه کرد: باید بر درب حوزه و دانشگاه زانو زد. اگر مدیریت کشور با دانش، حوزه و دانشگاه گره نخورد چالش‌های جدی حرکت پرشتاب ملت را با دشواری‌های جدی روبه‌رو می‌کند. باید رو به سوی اهل فکر و دانش و علم آورد. باید اقدامات اقتصادی دولت را چهره‌های فاخر صاحب فکر و تجربه و آشنا با مسائل اقتصادی کشور تبیین کنند.

او با بیان اینکه تعلیم با تعقل گره خورده است، ابراز داشت: استحکام دانش به سلوک عقلانی است. علم را از عالم ربانی باید فراگرفت. عالمی که مربای خدای متعال است یعنی سلوک او سلوک علمی و به علم و معرفت خود متعهد است و این علم را در سایه حیات عقلانی می‌توان شناخت.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه سلوک عقلانی و احتیاج علم به عقل در دو حوزه وجود دارد، عنوان کرد: اگر حیات عقلانی نبود، سخن عالم را نمی‌فهمیدیم و کلام پیامبر (ص) و وحی را درک نمی‌کردیم اما با عقل است که عالم را می‌شناسیم و حیات عقلانی با حیات علمی گره خورده است. سلوک عقلانی و علمی حرکتی جمعی و همیشه نیازند به وحدت بوده است و ما نیز نیازمند به وحدت بوده و خواهیم بود اما امروز نیاز ویژه‌ای به آن داریم.

ابوترابی‌فرد با بیان اینکه زمینه‌های تفرقه همیشه فراوان است، یادآور شد: جامعه اسلامی باید در کنار هم باشد. در پیمودن راه‌های مبتنی بر دانش و علم و خلق قدرت راهی جز اجماع نخبگان سیاسی و چهره‌های فاخز علمی و حوزوی و دانشگاهی نیست. باید تلاش کرد اجماع را خلق کرد و در زیر خیمه‌ای که عمود بر اقتدار رهبر انقلاب است باید با وحدت و وحدت کلمه قدم برداشت.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران ادامه داد: اصلاح چالش‌های اقتصادی کشور نیازمند اصلاح ساختارها و نظام بودجه‌ریزی کشور و نیازمند به اصلاح رفتارها و تصمیمات اساسی است. این تصمیمات هزینه دارد، اگر اجماع نخبگان سیاسی و علمی نباشد و تداوم نخواهد یافت. این نیازمند عزم و اراده و سلوک عقلانی و اجماع حول دانش و علم است.

ابوترابی‌فرد با اشاره به بودجه کشور طی سال‌های گذشته بیان کرد: کشوری که سال‌‌‌‌‌‌‌ها است بودجه سالانه او با درآمدهای نفتی گره خورده است، اگر می‌خواهد تحولی را تجربه کند راه را برای خلق دولت هموار کند و با الهام از سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب رابطه بودجه عمومی را به صفر کاهش دهد.

او با تاکید بر اینکه باید در گام اول رابطه هزینه جاری را قطع کند که این نیازمند عزم و تصمیم و مدیریت، کاهش هزینه‌ها و ارتقای بهره‌وری است، گفت: این راه را نمی‌شود بدون اجماع پیمود. باید همه در کنار او بایستند. کشوری که با خلق پول مشکل خود را حل کرده و نقدینگی او یک تریلیون و 500 هزار میلیارد تومان است، اگر می‌خواهد این نقشه را تغییر دهد و اگر اراده کند هزینه‌های خود را با استقراض از بانک‌ها و بانک مرکزی و فروش درآمدهای ارزی به بانک مرکزی تامین نکند، نیازمند عزم ملی و اجماع ملی است.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه روسای قوا به لطف رهبری و هدایت الهی جلساتی که از سال‌ها قبل به صورت منظم و با برنامه‌ریزی و دبیرخانه منظم باید شکل می‌گرفته است، امروز تشکیل داده‌اند، اظهار داشت: ما از این شروع هم متشکریم. در واقع جلسات با مجامع دانشگاهی و با برنامه‌ریزی دقیق امروز سامان پیدا کرده است. اگر تحول می‌خواهید باید برای اصلاح رفتارهای ناصواب گذشته اعلام کنید تصمیم گرفته‌اید در بودجه سال 98 خطاهای خود را اصلاح کنید.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: مدیران کشور و روسا باید اعلام کنند تصمیم گرفته‌اند هزینه‌های غیرمنطقی و هزینه‌هایی که بار آنها به مردم تحمیل می‌شود و دستاوردی هم ندارد، کنار گذاشته‌اند و بدون منابع مطمئن خلق هزینه نخواهند کرد.

او افزود: مدیران باید اعلام کنند برای اداره کشور دست خود را به سمت بانک مرکزی دراز نمی‌کنند.

این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه امروز حکم پایان کار رئیس بانک مرکزی ابلاغ شده است، تصریح کرد:‌ پیشنهاد می‌کنم رئیس‌‌‌جمهور امروز برای استقلال بانک مرکزی و انتخاب رئیس کلی که مورد تایید دیگر سران قوا و چهره‌های هوشمند نظام پولی و بانکی است، نظارت داشته باشد. در واقع، رئیس بانک مرکزی باید با استقلال و مدیریت مبتنی بر دانش‌های سیاست‌های پولی داشته باشد.

ابوترابی‌فرد اضافه کرد: تا آن زمان که بانک مرکزی صندوقی برای تامین هزینه‌های هر سه قوه است، مشکلات اقتصادی و تورم حل نخواهد شد. هیچ اقتصاددانی هم با نظر بنده کمترین اختلاف نظری ندارند.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه پرچم علم، وحدت و اطاعت صادقانه از رهبری در سیاست‌های کلی برای همه قوا کمتر دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: اطاعت از رهبری، علم و وحدت را در سخن نمی‌شود تشخیص داد. این را باید از اعمال افراد تشخیص بدهیم. مثلث شوم ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو بدانند جمهوری اسلامی قدرتی پیشتاز است. این جریان قدرتمند راه را برای مبانی وحدانی باز کرده و این قدرت بالنده از تمام ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های اقتصادی که در چهار دهه با همت شکل گرفته، جغرافیا، ثبات،‌امنیت، قدرت دفاغی و علمی، ذخایر عظیم ایران در سایه مدیریت مبتنی بر علم در عرصه‌هایی که با چالش رو به رو هستیم به سرعت به یک قدرت اقتصادی بزرگ تبدیل خواهد شد.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها